Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο κ. Παπανδρέου και τα… καθρεπτάκια στους ιθαγενείς


Ο κ. Παπανδρέου δεν θα έπρεπε να αισθάνεται τόσο υπερήφανος –όσο φαίνεται ότι αισθάνεται- επειδή τόσοι πολλοί ξένοι ηγέτες, από τον κ. Μπαρόζο μέχρι τον κ. Ομπάμα, περνώντας από την κα Μέρκελ και τον κ. Σαρκοζί, τον εγκωμιάζουν τόσο πολύ και του παρέχουν την ανεπιφύλακτη «ψήφο της εμπιστοσύνης» τους.

Από ανθρώπινη άποψη είναι βεβαίως κατανοητό να αισθάνεται κανείς ικανοποίηση όταν ακούει καλά λόγια. Αλλά τα εγκώμια των ξένων ηγετών δεν αφορούν στον κ. Παπανδρέου ως καλό π,χ. άνθρωπο, ως δυνατό κωπηλάτη, ως ευσταλή το παράστημα κτλ.

Απευθύνονται στον πρωθυπουργό της Ελλάδος (και Αρχηγό του ΠΑΣΟΚ) για συγκεκριμένους πολιτικούς χειρισμούς του, που οδήγησαν στην παραμονή του στην εξουσία, για να επιτελέσει, προφανώς, μια συγκεκριμένη αποστολή, ένα «σωτηριώδες έργο»!

Θα ήταν απολύτως εύλογο και διπλωματικά άψογο, αν εξέφραζαν τη χαρά και τα συγχαρητήριά τους, στην περίπτωση που η ανακληθείσα παραίτησή του πρωθυπουργού δεν είχε ανακληθεί αλλά είχε οδηγήσει σε μια κυβέρνηση ευρείας πολιτικής στήριξης.

Αυτή άλλωστε τη «συναίνεση» δεν υποτίθεται ότι επεδίωκαν οι Δυνάμεις του Μνημονίου; Είχε ξεπεράσει κάθε όριο ο κ. Όλι Ρεν (και όχι μόνο) με τις δημόσιες πιέσεις, τις απειλές για τη 5η δόση και τις διπλωματικά απρεπέστατες δηλώσεις, γι’ αυτό το θέμα

Ναι. Αλλά επεδίωκαν τη «συναίνεση» άνευ όρων! Να ψηφίσουν δηλ. μαζί τα Κόμματα το μεσοπρόθεσμο, ως έχει. Να πουλήσουν όλοι μαζί κοψοχρονιάς και τα χρυσαφικά και τα ασημικά της Πατρίδας, μέσα στο ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα της Τρόϊκας, ώστε όλοι, συνένοχοι πιά, να δικαιολογήσουν από κοινού δηλ. να θάψουν, την κοινή ενοχή τους.

Αλλά σε ποιούς θα την πουλήσουν την Πατρίδα και πόσο; Σε ποιους θα την εκχωρήσουν και με ποιους θα «διαπραγματευθούν» τις μετοχές των επιχειρήσεών της, τώρα που το χρηματιστήριο είναι στις 1.000 μονάδες; Ούτε για «καθρεπτάκια στους ιθαγενείς» δεν θα φτάνουν οι τιμές που θα μας προσφέρουν.

Γι΄ αυτό, μόλις ο κ. Σαμαράς έθεσε θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου και του μεσοπροθέσμου και μόλις κύλισε ο «εύλογος χρόνος», ο κ. Παπανδρέου (εκείνος;) τα πήρε όλα πίσω. Γιατί, λέει, κάποιος άνθρωπος του Σαμαρά το είπε σε κάποιο δημοσιογράφο, πριν να έπρεπε να το πει και ο χειρισμός ήταν δήθεν επικοινωνιακός κτλ. κτλ. παιδικά πράγματα! Ούτε καν μια σοβαρότερη δικαιολογία για μια τόσο σοβαρή υπόθεση.

Ο κ. Παπανδρέου, που εύλογα αισθάνεται κολακευμένος ως άνθρωπος από τα εγκώμια των Μεγάλων, καλό είναι ως πρωθυπουργός να μην τα πολυπροβάλλει αυτά, γιατί τον εκθέτουν. Σοβαρά μάλιστα!

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δεν τιθεται κανενα θεμα επαναδιαπραγματευσης απο τους Ευρωπαιους!!
    Οσο υποκριτης ειναι ο ΓΑΠ αλλο τοσο ειναι και ο Σαμαρας!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]