Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι επαγγελματίες, τα ασημικά και τα διαμάντια

Τις πρώτες γραπτές εξετάσεις για το πώς θα (ξε)πουληθεί η ακίνητη περιουσία των ΔΕΚΟ και του Δημοσίου άρχισε να δίνει από προχθές ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, κάνοντας αρχή από τον άχρωμο πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

Προηγήθηκαν οι προφορικές εξετάσεις και δεσμεύσεις για το ίδιο θέμα στους τροϊκανούς Τόμσεν, Μαζούχ, Μορς, ενώ ακολουθούν τα τεστ «δεξιότητας» επί των ιδιωτικοποιήσεων με σύγχρονες και συνοπτικές διαδικασίες στη σύνοδο κορυφής του Ιουνίου.

Εάν φυσικά διατηρηθεί ώς τότε ακέραια η συνοχή του κυβερνώντος κόμματος που έχει αρχίσει να δοκιμάζεται επικίνδυνα.

Ομως η φάκα, σε αντίθεση με προγενέστερες ερασιτεχνικές προσπάθειες, έχει στηθεί αυτή τη φορά από επαγγελματίες του ΔΝΤ και της διεθνούς των τραπεζιτών, με αποτέλεσμα το εκβιαστικό δίλημμα «ή πουλάτε δημόσια περιουσία για να μειωθούν τα ελλείμματα ή δεν σας δίνουμε νέο δάνειο» να λειτουργεί υποδόρεια.

Και ενώ οι πρώτες λίστες με τις ΔΕΚΟ και τα ακίνητα του Δημοσίου που θα βγουν στο σφυρί προς άγραν 50 δισ. ευρώ έχουν αρχίσει να σχηματίζονται για να περάσουν από την «κάμινο» της Βουλής, ουδείς κάνει λόγο για όλα εκείνα τα τεράστιας αξίας «διαμαντάκια» που θα πάρουν στη… ζούλα οι ξένοι αγοραστές μαζί με τα ασημικά του σπιτιού.

Στον ΟΛΠ, για παράδειγμα, έχουν εκπονηθεί από τη νυν διοίκηση σχέδια για πολυτελή ξενοδοχεία, προβλήτες, πολιτιστική ακτή, μουσεία, εναέριο σιδηρόδρομο, γραφεία, κέντρα αναψυχής κ.ά. σε εκτάσεις που ανήκουν στον Οργανισμό.

Στην ιδιοκτησία του ΟΣΕ, που βγαίνει πρώτος πρώτος στο σφυρί, ανήκουν 7.700 ακίνητα αξίας άνω των 5 δισ. ευρώ. Τι θα γίνουν άραγε αυτά;

Θα μπουν στο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας ή θα τα «τσιμπήσουν» εταιρείες που θα φτιάξει ο νέος ξένος μεγαλομέτοχος ή αγοραστής;

Πόσοι γνωρίζουν ακόμη ότι ο ΟΤΕ, που ήδη ανήκει κατά 30% στους Γερμανούς, έχει στην κατοχή του 2.250 κτίρια συνολικής έκτασης 1 εκατ. τ.μ.;

Ας μη μιλήσουμε για όλα εκείνα τα «φιλέτα» της ΚΕΔ και της ΕΤΑ που μπορούν να τα πάρουν μπιρ-παρά οι ξένοι για να τα μοσχοπουλήσουν κατόπιν σε Γερμανούς και Αγγλους συνταξιούχους…

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]