Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μαζικές αγωγές κατά του Δημοσίου από τα θύματα των χθεσινών επιθέσεων

Οι ολοένα αυξανόμενες, το τελευταίο χρονικό διάστημα, αυθαιρεσίες και παράνομες πράξεις των κρατικών οργάνων του Ελληνικού Δημοσίου, υπό τις εντολές ή την ανοχή της κυβέρνησης Παπανδρέου, κάνουν επιτακτική την ανάγκη ομαδικής προσφυγής των Ελλήνων πολιτών στην Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία αποτελεί το τελευταίο πλέον καταφύγιο προστασίας, που έχει απομείνει στον τόπο τούτο.

Τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίζονται στην πλατεία Συντάγματος, με τις απρόκλητες, φασιστικές και υποκινούμενες επιθέσεις των αστυνομικών οργάνων κατά απλών αμέριμνων και ήσυχων πολιτών, επιβάλλουν πια την ενεργοποίηση όλων μας και ειδικότερα όλων όσοι τραυματίστηκαν, κακοποιήθηκαν ή προσεβλήθη η προσωπικότητά τους καθ’οιονδήποτε τρόπο από τους υποτιθέμενους «θεματαφύλακες της δημόσιας τάξης»- τραμπούκους του Υπ ΠΡΟ ΠΟ να στραφούν κατά του Ελληνικού Δημοσίου διεκδικώντας αποζημιώσεις για τις σωματικές και υλικές βλάβες που έχουν υποστεί.

Είναι γνωστό ό,τι με βάση την Ελληνική Νομοθεσία το Δημόσιο υποχρεούται να καταβάλει αποζημίωση, εφόσον στοιχειοθετηθεί ότι τα κρατικά όργανα, με πράξεις ή παραλείψεις τους κατά την διάρκεια ενάσκησης της δημόσιας εξουσίας, παραβίασαν τις διατάξεις του νόμου, οι οποίες παράλληλα με την προστασία του γενικού συμφέροντος, αποβλέπουν και στη προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας κάθε πολίτη.

Οι ξυλοδαρμοί και οι εν γένει σωματικές βλάβες, στις οποίες επιδίδονται τα ΜΑΤ και τα λοιπά αστυνομικά όργανα κατά αμέριμνων και φιλήσυχων πολιτών στο Σύνταγμα, κάθε άλλο παρά παραπέμπουν στην προστασία θεμελιωδών, συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών, όπως η προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας.

Διότι οι υποτιθέμενοι «θεματαφύλακες της δημόσιας τάξης» όχι μόνο δεν προστατεύουν τη δημόσια τάξη, αλλά τελούν σε διατεταγμένη αποστολή κατάλυσης της ελευθερίας του συνέρχεσθαι, υλοποιώντας την ενορχηστρωμένη προσπάθεια της κυβέρνησης του Παπανδρέου να καταλύσει κάθε έννοια δημοκρατίας και του Συντάγματος στη χώρα αυτή. Εάν αυτό δεν αποτελεί συνταγματική εκτροπή, αναρωτιόμαστε, τι άλλο πρέπει να συμβεί στη χώρα αυτή, για να τεθεί επιτέλους ένας φραγμός στις άνομες πράξεις της κυβέρνησης και των κρατικών της οργάνων!

Έτσι είναι γνωστό ότι μια από τις συνέπειες της παράνομης συμπεριφοράς των οργάνων που ανήκουν στο νομικό πρόσωπο του κράτους και στα λοιπά δημόσια νομικά πρόσωπα είναι η υποχρέωση αποζημίωσης του ζημιούμενου ιδιώτη με βάση τη διάταξη του άρθρου 105 ΕισΝΑΚ που καθιερώνει το θεσμό της αστικής ευθύνης του δημοσίου και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου από τις παράνομες πράξεις, παραλείψεις ή υλικές ενέργειες των οργάνων τους κατά την άσκηση δημόσιας εξουσίας και η οποία δίδει τη δυνατότητα στο δικαστήριο να επιδικάσει εύλογη, κατά την κρίση του, χρηματική ικανοποίηση υπέρ του προσώπου, που υπέστη βλάβη του σώματος ή της υγείας του, κατ’ ανάλογη εφαρμογή του άρθρου 932 του Αστικού Κώδικα.

Υπενθυμίζεται ότι αποστολή της Αστυνομίας είναι μεταξύ άλλων και η εξασφάλιση της δημόσιας ειρήνης και ευταξίας, της απρόσκοπτης κοινωνικής διαβίωσης των πολιτών, και η παροχή έννομης προστασίας στους πολίτες (άρθρο 8 Νόμου 2800/2000), ενώ ο αστυνομικός κατά την αστυνομική του δράση, οφείλει μεταξύ άλλων να σέβεται το δικαίωμα στη ζωή και την προσωπική ασφάλεια κάθε ατόμου και για την τήρηση και εφαρμογή του νόμου χρησιμοποιεί κατ’ αρχήν μη βίαια μέσα. Η προσφυγή στη βία επιτρέπεται μόνον όταν είναι απολύτως αναγκαία και στο μέτρο που προβλέπεται και απαιτείται για την εφαρμογή του νόμου-Χρησιμοποιεί τα πυροβόλα όπλα μόνο στις περιπτώσεις που προβλέπονται από το νόμο και αναφέρει αμέσως το συμβάν… (άρθρο 2 ΠΔ 254/2004.

Η διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και η προστασία της ασφάλειας των πολιτών σαφώς και δεν επιτυγχάνεται με βιαιοπραγίες και ξυλοδαρμούς σε αθώους πολίτες που διαδηλώνουν ειρηνικά ή που διέρχονται αμέριμνοι από τους χώρους των διαδηλώσεων.

Κατά συνέπεια είναι ηθική υποχρέωση όλων μας να αντισταθούμε και να στραφούμε δικαστικά κατά του Ελληνικού Δημοσίου αξιώνοντας αποζημιώσεις για τις έκτροπα που προκάλεσαν οι υποτιθέμενοι «λειτουργοί και προστάτες» της δημόσιας τάξης.

Νομικός συνεργάτης

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αν υπηρχε κρατος ναι.
    Τωρα ...που να παμε;
    Στους αλλους πειρατες;Ειναι πιο καλοι αυτοι;Δεν σφαζουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]