Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα μέτρα δεν... ανασχηματίζονται


Οι πρωτοφανείς κινήσεις που έγιναν με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού στο πολιτικό σκηνικό τα τελευταία 24ωρα, με τις απίστευτες παλινωδίες του Γ. Παπανδρέου, που εκδήλωσε αρχικά πρόθεση να παραιτηθεί και στη συνέχεια άλλαξε γνώμη και ανήγγειλε απλώς ανασχηματισμό, δεν μπορούν, σε καμία περίπτωση, να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα που έχει προκαλέσει στην οικονομία και την κοινωνία η αδιέξοδη πολιτική του Μνημονίου.

Ερχεται, άλλωστε, να μας το υπενθυμίσει η ίδια η κυβέρνηση, που, παρά τις έντονες εσωτερικές πολιτικές διεργασίες που βρίσκονταν χθες σε εξέλιξη, δεν παραμέλησε το -προαποφασισμένο άλλωστε- έργο της επιβολής νέων φόρων και της περικοπής των συντάξεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έσπευσε να δώσει γραπτώς χθες τις λεπτομέρειες για τα πέντε νέα μέτρα – σοκ που προβλέπουν την περαιτέρω μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, του εφάπαξ και των κοινωνικών επιδομάτων.

Ασχέτως με τις όποιες αλλαγές προσώπων, είναι δεδομένο ότι οι φόροι είναι φόροι και οι περικοπές περικοπές, αφού είναι σαφές ότι ο Γ. Παπανδρέου εμμένει στην ίδια καταστροφική πολιτική που βυθίζει τη χώρα στην ύφεση και καταδικάζει τους πολίτες στη φτώχεια.

Είναι ξεκάθαρο ότι πρωθυπουργός δεν είναι σε θέση -ή δεν ενδιαφέρεται- να διαπραγματευθεί ουσιαστικά με την Τρόικα για την αναγκαία αλλαγή των όρων του Μνημονίου.

Ανεξάρτητα από τον ανασχηματισμό και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, το μόνο σίγουρο είναι ότι η οικονομική πολιτική του κ. Παπανδρέου παραμένει και τα νέα μέτρα λιτότητας που προβλέπει το λεγόμενο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα έρχονται άμεσα και θα είναι ακόμα πιο σκληρά από τα προηγούμενα.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]