Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μίκης: Ο μεγάλος αγανακτισμένος

  • Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης
Μεθαύριο, Πέμπτη 9 Ιουνίου, μετά την ιστορική εφάνισή του στα Προπύλαια του Πανεπισημίου στην Αθήνα, ο Μίκης Θεοδωράκης κατεβαίνει στην Πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, για να ενώσει τη φωνή του με τους αγανακτισμένους Έλληνες, εναντίον των ανδρείκελων και των μαριονετών της εξάρτησής μας από τους διεθνείς τοκογλύφους.

Αυτό το οφείλει στην Ελληνική κοινωνία και ταυτόχρονα το δικαιούται, καθώς είναι ο πρώτος και ο μόνος αγανακτισμένος, που όρθωσε το ανάστημά του απέναντι σε όλο το καθεστώς πολιτικό σύστημα και κατηγόρησε ανοιχτά, (με τη στεντώρεια φωνή που του δίνει η παγκόσμια αναγνώρισή του σαν συνθέτη των πολιτικών Ελευθεριών), τις πράξεις αυτού του συστήματος σαν προδοτικές, μετά την επαίσχυντη παράδοση του πλέον ζωτικού εθνικού χώρου, αυτού της Οικονομίας μας, σε αλλοεθνείς.

Ο Μίκης είναι ο μεγάλος «Αγανακτισμένος», που άφησε, όχι τον καναπέ της ξάπλας του, αλλά το κάθισμα της ανημπόριας του, στα 85 του και σηκώθηκε για να ρίξει τα βέλη της Αλήθειας στο συνεχώς ψευδόμενο καθεστώς και να καλέσει τον Λαό να αντισταθεί.
Οι «Αγανακτισμένοι» των πλατειών, είναι η σπορά του Μίκη Θεοδωράκη και του «Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών – ΣΠΙΘΑ», που αυτός δημιούργησε, καθώς αυτοί είναι η πρωτοπορία της Ελληνικής κοινωνίας την οποία ο Μίκης και η ΣΠΙΘΑ του καλεί επίμονα, εδώ και μήνες, να βγεί στους δρόμους και στις πλατείες για να διεκδικήσει αυτά που της ανήκουν. «Είσαστε τα αφεντικά και πρέπει να το δείξετε», είπε στην ομιλία του στο Βελλίδειο στη Θεσσαλονίκη, την 27η Φεβρ., απευθυνόμενος στον αγανακτισμένο λαό που όμως έμενε στα σπίτια του, παρωτρύνοντάς τον να κατέβει στις πλατείες. Και φαίνεται (αποδείχθηκε) ότι η προτροπή του ακούστηκε.

Αυτή την πραγματικότητα δεν μπορεί να την αμφισβητησει κανένας, πλήν μικρονοϊκών αρχηγίσκων που σίγουρα θα γεμίσουν το διαδίκτυο με σάλια και θα αρθρώσουν υβριστικό λόγο, για λογαριασμό των «Αγανακτισμένων», (χωρίς κανείς να τους εξουσιοδοτήσει γι΄ αυτό), δίνοντας έτσι το στίγμα τους, δηλαδή ποιοι είναι και ποιοι επιδιώκουν τη διάσπαση αυτού του παλλαϊκού μετώπου που άρχισε να κοχλάζει.

Τα αιτήματα των «Αγανακτισμένων» είναι τα αιτήματα του «Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών – ΣΠΙΘΑ» του Μίκη Θεοδωράκη. Του μόνου εξω-Συστημικού κινήματος που, απλωμένο σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, μπορεί να «περάσει» τα μηνύματα των «Αγανακτισμένων» (που είναι και δικά του) σε κάθε πολίτη, σε κάθε γωνιά της χώρας.

Γιατί «Αγανακτισμένοι», δεν είμαστε μόνο οι 100 και 200.000 πολίτες που κατεβαίνουμε στις πλατείες. Είναι και αυτοί (περί τα 4 εκατομμύρια) που μένουν, ακόμη, σπίτια τους και αυτοί είναι οι περισσότεροι (όπως συνάγεται από τα νούμερα των δημοσκοπήσεων και των παρόντων στις πλατείες της χώρας).

«Αρκεί να φυσήξουμε όλοι μαζί, για να φύγουν οι δυνάστες μας», είπε ο Μίκης στα Προπύλαια.

Αυτό το «φύσημα» θα γίνει όταν όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας καταλάβουν την Αλήθεια των «Αγανακτισμένων», την Αλήθεια του Μίκη και του κιν ήματος Ανεξάρτητων Πολιτών.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Μίκης έρχεται στη Θεσσαλονίκη. Για να ακουστεί η Αλήθεια των αγανακτισμένων πολιτών, μέσα από το δικό του πρόσωπο, μέσα από την παλλαϊκή αναγνώρισή του σαν οδηγού, στο σκοτάδι που έπεσε βαρύ, σε κάθε χωριό και πόλη της Βόρειας Ελλάδας. Μίας Ελληνικής περιοχής που κινδυνεύει να αποτελέσει το πρώτο «πεδίο σύγκρουσης» της θέλησης των Βορειοελλαδιτών με τη θέληση των τοποτηρητών της παγκοσμιοποιημένης «Διεθνούς του χρήματος», που σχεδιάζει για τη Μακεδονία και τη Θράκη ρόλους ξένους προς την ιστορική τους Ελληνική διαδρομή στο μέλλον.

Το τελευταίο, αποτελεί μία ξεχωριστή και βαθειά πηγή αναβλύζουσας αγανάκτησης όλων ημών των Μακεδόνων και Θρακών.

Την Πέμπτη το βραδάκι, γύρω στις 7.30’, τα νερά του Θερμαϊκού δεν θα φθάσουν για να σβύσουν τη φλόγα της Αλήθειας που θα ανάψει ο Μίκης Θεοδωράκης στην Πλατεία Αριστοτέλους, τη μήτρα πολλών μεγάλων πολιτικών εξελίξεων της χώρας.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ασε μας ρε οθωνα. Αντε τραβα να ξυπνησεις που τοπαιζεις και αναλυτης. Γεμισαμε κοιμισμενους. Ο Μικης και ο μικης τομαρια τον ισκιο σας δεν βλεπετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα σάλια πήρανε κι εμένα......
    Όθωνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]