Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επειδή και μνήμη και κρίση διαθέτουμε...

  • Για να μην μας δουλεύουν ψιλό γαζί οι πολιτικοί και οι εξεταστικές επιτροπές

Κόκκαλης - Γεωργίου - Σκαρπέλης

Επειδή συμφωνούμε απόλυτα με τον… Άκη ότι δεν πρέπει να μείνει μόνος εκεί όπου κατευθύνεται αλλά και για να μην μας δουλεύουν ψιλό γαζί κόμματα και εξεταστικές επιτροπές δημοσιεύουμε σήμερα σειρά ανέκδοτων φωτογραφιών από την πρώτη μεγάλη συμφωνία των Siemens-Intracom με τον ΟΤΕ. Τη σύμβαση 7430 του 1994 που κυριολεκτικά έδεσε τον ΟΤΕ στο άρμα των Siemens-Intracom, με την προμήθεια ενός εκατομμυρίου παροχών.

Υπογράφτηκε από την τότε διοίκηση του ΟΤΕ, υπό τον κ.Πέτρο Λάμπρου. Η υπόθεση αυτή έφτασε στη Δικαιοσύνη, αλλά μπήκε στο αρχείο με βούλευμα. Η σύμβαση εκείνη άνοιξε το δρόμο για σειρά άλλων προγραμματικών συμβάσεων-μαμούθ το 1996 και 1997. Συμβάσεις που υλοποιούνται μέχρι πρόσφατα.

Χίκμαν (Ζήμενς) - Καράβελας - Ντόμπεγκ - Γεωργίου

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, στην αίθουσα της υπογραφής παρευρίσκονταν οι κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο Siemens, άλλοτε πρωτοκλασάτα στελέχη της Siemens, Ηλίας Γεωργίου και Χρήστος Καραβέλας. Ο Ηλίας Γεωργίου και ο Χρήστος Καραβέλας παρέδωσαν την σκυτάλη στο Πρόδρομο Μαυρίδη διευθυντή τηλεπικοινωνιών της SIEMENS AE στο λογαριασμό του οποίου βρέθηκαν εκατομμύρια ευρώ . Στις φωτογραφίες , είναι επίσης και ο κατηγορούμενος, πρώην παράγων του ΟΤΕ, κ. Σκαρπέλης, ο χαρακτηρισθείς ως «ταμίας του ΠΑΣΟΚ», κ.Λάμπρου, ο κ. Παπαδημάτος διευθυντής προμηθειών και ο τότε πρόεδρος του ΟΤΕ κύριος Μπαμπανάσης.

Δεν κλήθηκαν ποτέ στην εξεταστική επιτροπή

Μπαμπανάσης - Παπαδημάτος - Λάμπρου

Να σημειωθεί ότι το Σεπτέμβριο του 1996, αμέσως μετά τις εκλογές στην Ελλάδα, ο Η. Γεωργίου, σε «Εκθεση για την κατάσταση στην Ελλάδα» που έστειλε στη Γερμανία, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Στις 22-9-1996 διεξήχθησαν στην Ελλάδα βουλευτικές εκλογές. Νίκησε το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατέλαβε 163 από τις 300 έδρες του κοινοβουλίου. Με τα αποτελέσματα αυτά μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς ως σταθερή την πολιτική κατάσταση στη χώρα και ευνοϊκό το κλίμα για την δική μας επιχειρηματική δραστηριότητα. Πρέπει λοιπόν, να επισπευσθούν οι διαδικασίες για να κλειστούν οι σχετικές συμφωνίες». Λίγο μετά υπογραφόταν άλλη μια λεόντειος σύμβαση με Siemens-Intracom για να ακολουθήσουν και άλλες στη συνέχεια.

Γεωργίου πανευτυχής

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]