Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο λόγος του πλήθους

Η τοξική Ελλάδα έγινε γρήγορο ευρωπαϊκό πρόβλημα και παγκόσμιο αγκάθι. Οταν είναι πρώτο θέμα στην ατζέντα Ομπάμα - Μέρκελ και καθημερινός πονοκέφαλος στα ευρωπαϊκά σαλόνια, το πράγμα δείχνει μόνο του. Το παιχνίδι παίζεται αλλού...

Οι αυστηροί καθηγητές της Εσπερίας, που έδωσαν στον μουγγό ταχυδρόμο να μεταφέρει στους Ελληνες τα δυσάρεστα μαντάτα -Μνημόνιο, τιμωρίες και τα συναφή- κατάλαβαν κάπως αργά, αλλά το κατάλαβαν, ότι η ελληνική πυρκαγιά απειλεί τις αυλές τους. Και αλαφιασμένοι αποφάσισαν να βρουν μια λύση. Για το καλό τους και όχι για τα μάρμαρα και την Ιστορία της Ελλάδος.

Αφησαν κατά μέρος τα μισόλογα και τις κόντρες και χάραξαν τον δρόμο στον χάρτη: ανεξάρτητα από τις επιδόσεις των διεκπεραιωτών που «κυβερνούν» στην Αθήνα, θα δοθεί και η 5η δόση και νέο δάνειο. Με πολιτική απόφαση. Χωρίς να περιμένουν το ραπόρτο της Τρόικας.

Αλλά οι τοκογλύφοι δεν είναι αφελείς ούτε ανόητοι. Οι όροι σαφείς. Και σκληροί. Ολα στο σφυρί, όλα στους ιδιώτες. Το μόνο που τους ανησυχούσε ήταν οι αντιδράσεις του κόσμου στην Ελλάδα. Υπήρχαν και κάτι δικοί τους που άρχισαν να ψελλίζουν ότι δεν αντέχουν οι Ελληνες κι άλλα μέτρα, και γι' αυτό έπρεπε να βρεθεί τρόπος να πάρουν όλοι το μάθημά τους και να ησυχάσουν.

Επιασαν από το αυτί τον Σαμαρά που ψιλοαντιδρούσε, άρχισαν να λένε προκλητικά ότι είναι... προαπαιτούμενο η συναίνεση για τη δόση, έβαλαν κάτι πρόθυμους των μήντια να φέρουν τον κατακλυσμό (ότι τάχα υπάρχει κίνδυνος να μη δοθούν τα λεφτά), μπήκε κι εκείνη η θλιβερή Δαμανάκη στο παιχνίδι και το μόνο που παρέμενε αγκάθι ήταν ο αγανακτισμένος κόσμος. Και όλα αυτά, ενώ είχαν ήδη προαποφασίσει τα πάντα! Το είπε σχεδόν ανοιχτά προχθές ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν, αλλά είχε φανεί και στην αυλή της Ουάσιγκτον όταν τσιμπολογούσαν ο Ομπάμα με τη Μέρκελ...

Τέλος πάντων, το πρόβλημα εμπρηστών, δανειστών και σία παραμένει -ολοένα και πιο επίφοβο- η αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας.

Οι Αγανακτισμένοι... Αυτοί κλόνισαν το ΠΑΣΟΚ. Αυτοί άλλαξαν τον δημοσκοπικό χάρτη. Αυτοί έφεραν τριγμούς και τρόμο στο πολιτικό σύστημα... Και αυτούς θα έχουν στόχο τα νέα κόλπα, οι νέοι εκβιασμοί στις προσεχείς εκλογές (Λίαν συντόμως; Μέχρι το Φθινόπωρο;)...

Τώρα, κάτι τσαλιμάκια με ανασχηματισμούς και τα τοιαύτα, είναι για να κυλήσει όπως όπως ο καιρός. Κακός κι ανάποδος για τους κυβερνώντες...


Στοιχειώδη...

«Δεν γίνεται να τους εξαναγκάσουμε μόνο σε λιτότητα. Θα πρέπει να τους προσφέρουμε και μια προοπτική», δήλωσε ο Ζίγκμορ Γκάμπριελ, ηγέτης των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) μιλώντας για την Ελλάδα.

Η «Καθημερινή», που παραθέτει την ως άνω δήλωση, φιλοξενεί και την άποψη του Αυστριακού ακαδημαϊκού Φρίντριχ Σνάιντερ, συμβούλου του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: «Η αύξηση της φορολογίας στην Ελλάδα θα οδηγήσει στην αύξηση της παραοικονομίας και σε αντίθετα αποτελέσματα όσον αφορά τη μείωση του δημόσιου χρέους... Στην Ελλάδα η παραοικονομία είναι η μεγαλύτερη (ως ποσοστό του ΑΕΠ) στη ζώνη του ΟΟΣΑ και για το 2010 διαμορφώθηκε στο 29,9% του ΑΕΠ ή στα 69 δισ. ευρώ. "Νομίζω ότι η Ελλάδα έχει φτάσει σε ένα σημείο που πλέον δεν μπορεί ν' αυξήσει τους φόρους. Αν αυξηθούν, ο κόσμος θ' αρχίσει να πηγαίνει στα Σκόπια, όπου η φορολογία είναι χαμηλότερη..."».

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]