Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελλάδα θα τα καταφέρει,ο πολιτικός κόσμος αποκλείεται...

  • Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης

Οι ασφυκτικές πιέσεις των αγορών άρχισαν σήμερα ξανά…..Έχουμε τονίσει σε παλαιότερο κείμενο ότι δεν τις ενδιαφέρει η πορεία του Προγράμματος αλλά τα αποτελέσματα αυτού….Σε όσο μεγαλύτερη ύφεση οδηγείται η ελληνική οικονομία τόσο τα spread και τα ασφάλιστρα κινδύνου θα «πετάνε»….

Όσα εχέγγυα και να δώσει η Κυβέρνηση στους «ανεπίσημους» πιστωτές τη γνωστή Τρόικα που απαρτίζεται από κεφάλαια της Ε.Ε., της Ε.Κ.Τ. και του Δ.Ν.Τ. οι πόρτες των Αγορών θα παραμένουν ερμητικά κλειστές….Το μόνο που κάνει η Κυβέρνηση είναι η αγορά χρόνου πριν το αναπόφευκτο-καθώς δε θα μας στηρίζουν αιωνίως- αλλά και πιθανώς η εξυπηρέτηση συμφερόντων συγκεκριμένων ανθρώπων, αφού μόνο έτσι μπορεί να ερμηνευτεί η πρόθεση της για το γενικότερο ξεπούλημα επί πινακίου φακής της Δημόσιας περιουσίας συμπεριλαμβανομένων και των φυσικών πόρων…

Αυτή η κατάσταση προφανέστατα πλέον οδηγεί με μαθηματική βεβαιότητα στο ίδιο σημείο από το οποίο επαγγέλθηκε ο κύριος Παπανδρέου ότι θα μας έσωζε….Η διαφορά είναι ότι πλέον τα περιθώρια στενεύουν και οι συνέπειες θα είναι ασυγκρίτως μεγαλύτερες από αυτές που ενδεχομένως θα επωμιζόμασταν αν κάναμε κάτι διαφορετικό….

Πέρυσι γράφαμε ότι η Κυβέρνηση έδρασε ως ένας οδηγός, που όταν η ομάδα του βρέθηκε μπροστά σε ένα βάλτο, υποσχέθηκε ότι αν τον ακολουθήσουμε θα μας έσωζε από το βάλτο….Αφού διάλεξε ένα μονόδρομο λοιπόν αγνοώντας όλες τις υπόλοιπες εναλλακτικές, σήμερα μας ξαναέφερε ακριβώς μπροστά στον ίδιο βάλτο…Ο δρόμος της όμως είχε αγκάθια και κοφτερές πέτρες που μας ταλαιπώρησαν και τώρα μας καθιστούν αδύναμους να διαβούμε το βάλτο….

Είναι πλέον πέρα από κάθε αμφιβολία προφανές ότι η δημιουργία του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής είναι απλά η εναλλακτική της αποτυχίας του Μνημονίου…..Μια εναλλακτική που δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας όπως ακριβώς δεν είχε το πρώτο σχέδιο…..Είναι επίσης προφανές ότι εκατό «Ζάππεια» να δημιουργηθούν θα είναι τρύπες στο νερό….Γιατί πραγματεύονται την ίδια πολιτική με διαφορετικούς όρους…..Είναι επίσης προφανές ότι η συναίνεση σε λάθος δρόμους(ΛΑ.Ο.Σ. και ΔΗ.ΣΥ.) αλλά και η στείρα άρνηση της Αριστεράς δε λύνουν το πρόβλημα…..

Το νέο νομοσχέδιο πρέπει να εμποδιστεί πάση δυνάμει…Αυταπόδεικτα εκείνοι που ανέλαβαν τη «τιτάνια» προσπάθεια να κάνουν την ελληνική οικογένεια να αποφύγει τις δυσάρεστες συνέπειες μιας χρεοκοπίας-κατά τους ισχυρισμούς τους- την οδηγούν σε δυσμενέστερες συνέπειες από την ίδια την χρεοκοπία….

Αυτά που απαιτούνται είναι:

-Καταγγελία της δανειακής Σύμβασης μονομερώς αφού το πρόγραμμα-παρά το ότι τηρήθηκε σε μεγάλο ποσοστό-το ποσοστό των στόχων που πέτυχε ήταν αμελητέο….

-Διαπραγμάτευση του χρέους με όλους τους Πιστωτές σε όλο το εύρος του(τοκοχρεολύσια, χρόνοι αποπληρωμής, επαναγορά ομολόγων)

-Τακτοποίηση του «οίκου» μας ξεκινώντας από τους πραγματικούς ενόχους και όχι «να βρέχει επί δικαίων και αδίκων» με τις δικές μας δυνάμεις και όχι με επιτετραμμένους των δανειστών…. Αυτό θα χρειαστεί χρόνο που θα τον έχουμε αγοράσει από τη διαπραγμάτευση με τους Πιστωτές…..

-Κάλεσμα όλων των παραγωγικών δυνάμεων να βάλουν πραγματικά πλάτη στις δύσκολες μέρες που θα ακολουθήσουν….

-Επαναπατρισμός κεφαλαίων και εσωτερικός δανεισμός…Έκδοση ομολόγων για να καλυφθούν οι ταμειακές ανάγκες….Αν το έλλειμμα μετατραπεί σε εσωτερικό χρέος και με την εξυγίανση αρχίζει να αποκλιμακώνεται υπάρχει μια πιθανότητα να αρχίσει να εξοφλείται και το χρέος... Με τη ταυτόχρονη μείωση των εισαγωγών και την αύξηση των εξαγωγών….

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]