Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τώρα θα δούμε αν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι τζάμπα μάγκες

Τη δόση μας την πήραμε, το Μνημόνιο 2 το συμφωνήσαμε, τους ξένους τοποτηρητές τους αποδεχθήκαμε, το λαό ξαναβάζουμε στο γύψο. Από εδώ και στο εξής τι γίνεται όμως, σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο; Αυτό είναι το βασικό ερώτημα για την επόμενη ημέρα της συμφωνίας η οποία δίνει μια ανάσα στην ελληνική οικονομία αλλά αυτή η ανάσα πληρώνεται ακριβά.

Τις επόμενες ημέρες η κατάσταση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη για την κυβέρνηση και σίγουρα αναμένονται πολύ κρίσιμες εξελίξεις.

Κατ’ αρχάς την Τρίτη υπάρχει το διευρυμένο ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ με την Κοινοβουλευτική Ομάδα όπου θα ανακριθούν οι υπουργοί και κυρίως ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Εκεί θα φανεί πόσο τζάμπα μάγκες ήταν όλοι οι βουλευτές που υπογράφουν επιστολές ή βγαίνουν στα κανάλια και λένε ότι είναι υπέρ του λαού και κατά των μέτρων.

Στη συνέχεια το Μεσοπρόθεσμο θα πάει στη Βουλή. Είτε ως ένα άρθρο είτε πολλά αυτό που έχει σημασία είναι η δοκιμασία της κυβερνητικής παράταξης. Ο Γ. Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες θα θέσει ένα δίλημμα. Ή το ψηφίζετε ή ρίξτε με. Ψήφος εμπιστοσύνης δηλαδή με την απειλή των πρόωρων εκλογών.

Αν θα υπάρξουν διαρροές και πόσες είναι το κρίσιμο σημείο. Το ζήτημα είναι πως αν ψηφιστεί το Μνημόνιο 2 πώς θα πάνε οι βουλευτές να κάνουν διακοπές στις πατρίδες τους; Πόσο θα τολμήσουν να βγαίνουν στους δρόμους με το φόβο των γιαουρτιών και της γιούχας;

Πώς θα εξηγήσουν στον κόσμο ότι θα πληρώσει ξανά λογαριασμό; Και πως θα του πουν ότι μπαίνουν ξένοι επιτηρητές;

Και πώς θα αντιδράσει ο κόσμος που είτε είναι αγανακτισμένος στις πλατείες, είτε στο σπίτι του, αισθάνεται οργή για τα μέτρα που θα του αλλάξουν τη ζωή. Και κυρίως γιατί τους υπόσχονταν από πέρυσι ότι δε χρειάζονται άλλα μέτρα, αλλά τώρα υφίσταται νέα βαρβαρότητα. Καταλαβαίνει καλά ότι δεν υπάρχει πια το δίλημμα Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα αφού και τα δύο είναι οι όψεις του ίδιου νομίσματος.

Αν και εφόσον το Μνημόνιο περάσει από τη Βουλή, θεωρείται δεδομένο ότι θα γίνει ριζικός ανασχηματισμός, ίσως και πριν τη Σύνοδος Κορυφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μαξίμου συζητούν πλέον ακόμη και απομάκρυνση του Γ. Παπακωνσταντίνου και αντικατάστασή του με κάποιον τεχνοκράτη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το πρόσωπο που θα αναλάβει το ταμείο δημόσιας περιουσίας αφού ουσιαστικά και τυπικά θα είναι ο άνθρωπος που θα χειρίζεται τα πάντα, πιο πάνω και από τον τσάρο της οικονομίας. Δεν είναι τυχαία, να πούμε η συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Απ. Ταμβακάκη, ενώ συζητήσεις έχουν γίνει και με άλλους τραπεζίτες.

Όλα τα λεφτά, πάντως, είναι ο τρόπος «υποδοχής» του νέου Μνημονίου. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη η κυβέρνηση δεν το έχει δώσει επίσημα στη δημοσιότητα. Οι βουλευτές δεν θα το έχουν διαβάσει καν και θα υποχρεωθούν να το ψηφίσουν. Για να δούμε πόσα απίδια έχει ο σάκος, που λένε και στο χωριό….

Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]