Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το πολιτικό σύστημα πρέπει να συντριβεί σε ευθεία σύγκρουση με το λαό…


Εκατόν ενενήντα χρόνια τώρα από το 1821, οι διάφοροι οικονομικοί και πολιτικοί κοτζαμπάσηδες – νταβατζήδες της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, έπλεξαν γύρω της ένα πολιτικό σύστημα με θεσμούς και νόμους στα μέτρα τους.
Ταυτόχρονα γιγάντωσαν ένα κράτος και μια γραφειοκρατία, προκειμένου να εκμεταλλεύονται την κοινωνία και να συνεχίσουν να έχουν τον Έλληνα ραγιά στη δική τους εξουσία.
Διέσυραν πλήρως κάθε έννοια δημοκρατίας, την οποία χρησιμοποιούσαν μόνο κατ’ επίφαση και υπέκλεπταν την ψήφο του ραγιά με τα τεράστια δίκτυα πολιτικής πατρωνίας και κομματικής εκλογικής πελατείας που είχαν στήσει.

Αυτό το πολιτικό σύστημα, όπως ήταν φυσικό έκανε κύκλους, τα χρήματα κάποια στιγμή φαγωνόντουσαν από τα λαμόγια και πάντα οδηγούσε σε ίδιες πολιτικές κρίσεις και χρεοκοπίες. Όμως σε όλα αυτά τα 190 χρόνια υπήρχαν πάντα τρεις παράγοντες που το διέσωζαν. Δηλαδή το αδρανοποιούσαν για ένα διάστημα ώστε να εξαγνιστεί στη λαϊκή συνείδηση και…. μετά επανερχόταν δριμύτερο και πιο πεινασμένο.

Οι τρεις αυτοί παράγοντας που το διέσωζαν ήταν:

Α) Το παλάτι με τις αναμείξεις του.

Β) Οι διάφορες δικτακτορίες με τον εθνικιστικό παροξυσμό τους και

Γ) Εθνικές συμφορές (πόλεμοι κ.λ.π.).

Σήμερα όμως δεν υπάρχουν οι δύο πρώτοι παράγοντες για να το βγάλουν από την κυκλοφορία και να το διασώσουν. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρξει και ο τρίτος και ούτε να διανοηθεί κανείς να υπάρξει. Το χειρότερο δεν θα είναι η εθνική κρίση. Το χειρότερο είναι ότι θα διασωθεί το ίδιο πολιτικό σύστημα με τους θεσμούς του, τις πρακτικές του, τους γόνους και τους απογόνους του, για να μας ξανακαθίσει μετά στο σβέρκο.

Σήμερα, αυτό το διεφθαρμένο και σάπιο πολιτικό σύστημα θα πρέπει να μείνει εδώ μόνο του, χωρίς διασώστες, ώστε να συντριβεί σε μια ευθεία σύγκρουση με τον ίδιο το λαό αυτή τη φορά και για πρώτη φορά. Μόνο έτσι επιτέλους ο ραγιάς θα λυτρωθεί, θα απελευθερωθεί, θα αναγεννηθεί μέσα από αυτή τη σύγκρουση και θα σηκώσει ανάστημα για να προχωρήσει.

Το 1821 διώξαμε τον τούρκο, τώρα ήρθε η ώρα να διώξουμε και τα τσανάκια του.

Όπως αντιλαμβάνεστε, απαραίτητη προϋπόθεση για τη συντριβή του σάπιου πολιτικού συστήματος, είναι η αλλαγή (όχι αναθεώρηση) του Συντάγματος για πραγματική δημοκρατία και αυτό θα πρέπει να γίνει πλέον παλλαϊκό αίτημα σε όλες τις πλατείες, σε όλους τους δρόμους.

Δεν πρέπει να χάσουμε αυτό το στόχο.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.
    ΟΥΤΕ ΦΛΥΑΡΙΕΣ ΟΥΤΕ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ.
    ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ, ΑΛΛΑ, ΜΑΛΛΟΝ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ. ΟΧΙ ΚΑΛΑ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΚΟΠΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι αμολυβδοι ειναι μεγαλο προβλημα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]