Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το «κενό» Παπανδρέου θα παρασύρει και τον Σαμαρά, εκτός αν…


Όπως είπαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση "Το παιδαριώδες λάθος Παπανδρέου", αυτή τη στιγμή υπάρχει κενό εξουσίας. Ο λαός έχει αντιληφθεί ότι είναι ουσιαστικά χωρίς πρωθυπουργό, χωρίς ηγέτη και είναι φυσικό να υπάρχει διάχυτη ανησυχία και αγωνία για την πορεία της χώρας.

Η ζωή όμως δεν ανέχεται «κενά». Το όποιο «κενό» θα καλυφθεί γρήγορα. Αυτή τη στιγμή το μπαλάκι της εξουσίας έχει μεταφερθεί ήδη στην πλευρά Σαμαρά. Ο λαός αυτή τη στιγμή αθόρυβα, αναζητεί τον νέο ηγέτη του.

Ο φίλος Αντώνης Σαμαράς, δεν πρέπει να χάσει ούτε δευτερόλεπτο. Θα πρέπει να βγει αμέσως μπροστά και να δώσει ΟΡΑΜΑ στο λαό. Είναι θέμα ευθύνης απέναντι στο λαό και όχι απλά προσωπικό θέμα. Απλές διαχειριστικές προτάσεις, είναι μεν σημαντικές αλλά δεν δίνουν ΟΡΑΜΑ. Και ο λαός έχει αυτή τη στιγμή, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ανάγκη πολιτικού ηγέτη που να του δώσει ΟΡΑΜΑ.

Ο λαός είναι από μέρες στις πλατείες και βάζει ως πρώτο όρο,…. εκτός από την έξοδο από το μνημόνιο, αμεσοδημοκρατικές θεσμικές αλλαγές. Ο νέος ηγέτης δεν μπορεί και δεν δικαιούται να αγνοήσει αυτό το αίτημα.

Για εμάς, ο φίλος Αντώνης Σαμαράς, θα πρέπει να πάει μακριά. Θα πρέπει άμεσα να ηγηθεί των λαϊκών πόθων και οραμάτων. Του το είπαμε και στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Ναύπλιο, εδώ και ένα χρόνο, του το λέμε και σήμερα.

Γνωρίζει πολύ καλά ότι το ισχύον πολιτικό σύστημα της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, αποδεδειγμένα πλέον, εκτός από την οικονομική καταστροφή που μας προκάλεσε, έφτασε και σε πολιτικό αδιέξοδο και ακυβερνησία. Αυτό το ολιγαρχικό, αυταρχικό, σάπιο, διεφθαρμένο, φοβικό και αναποτελεσματικό πολιτικό σύστημα θα πρέπει να τεθεί στο επίκεντρο της κριτικής του Αντώνη Σαμαρά και να ζητηθεί άμεσα η αλλαγή του, η οποία δεν αποκλείεται να φτάσει μέχρι και την Συντακτική Συνέλευση για νέο Σύνταγμα, έπειτα από λαϊκή έγκριση. Η όποια σκέψη για αναθεώρηση του Συντάγματος για μετά το 2013, αφενός πάει πολύ μακρυά και μέχρι τότε τα πάντα θα έχουν καταρρεύσει, αφετέρου τέτοιες διαδικασίες θα καταλήξουν και πάλι σε συμβιβασμούς και σε ισορροπίες του αποτυχημένου συστήματος, χωρίς λαϊκό ενδιαφέρον.

Είναι πολύ τολμηρή πρόταση άραγε για ένα μέλος του ισχύοντος πολιτικού συστήματος, η ίδια η αμφισβήτηση του συστήματος; Ναι μπορεί να είναι. Αλλά εδώ ξεχωρίζει ο ηγέτης που δίνει ΟΡΑΜΑ στο λαό για αλλαγή, από τον απλό αναλώσιμο διαχειριστή.

Εμείς διαβλέπουμε πως, αν ο φίλος Αντώνης Σαμαράς, δεν βγει αυτή τη στιγμή μπροστά και αντίθετα κρατήσει παθητική αμυντική στάση, τότε το «κενό» εξουσίας που προκάλεσε ο κ. Παπανδρέου θα παρασύρει και τον ίδιο στην πολιτική φθορά, το δε πολιτικό σύστημα σε άναρχη κατάρρευση...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]