Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Ευρωπαϊκές επιταγές» ή Κυβερνητικοί εκβιασμοί;

Μέχρι πριν 10 ημέρες η Κυβέρνηση κι ο μηντιακός συρφετός της πιπίλιζαν τα αυτιά του Ελληνικού λαού ότι αν δεν επιτευχθεί η συναίνεση (δηλαδή η συνευθύνη και η συνενοχή) οι Ευρωπαίοι δεν θα εκταμιεύσουν την 5η δόση. Και πρόσθεταν με στόμφο ότι αυτό ήταν «Ευρωπαϊκή επιταγή».

Η αντιπολίτευση έκανε ξεκάθαρη τη θέση της ότι σε λανθασμένη οικονομική πολιτική που καταστρέφει τον ιστό της χώρας δε δίνει συναίνεση. Και στήριξε τη θέση της σθεναρά παρά το μπαράζ πιέσεων που δέχθηκε από την Κυβέρνηση και τα πράσινα φιλομνημονιακά ΜΜΕ. Η, κατά την Κυβέρνηση, «Ευρωπαϊκή επιταγή» περί της συνευθύνης και της συνενοχής καταβαραθρώθηκε από την υπεύθυνη θέση της Αντιπολίτευσης.

Στη συνέχεια η νέα «Ευρωπαϊκή επιταγή» που μας μετέφερε η Κυβέρνηση, πάλι μέσω μηντιακής ομοβροντίας, ήταν πως οι Ευρωπαίοι δεν θα μας δώσουν την 5η δόση αν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο σαν ένας νόμος.

Η Αντιπολίτευση για ακόμη μία φορά αντιστάθηκε σθεναρά. Το αποτέλεσμα; Η Κυβέρνηση ανακρούει και πάλι πρύμνα και πάει να το περάσει κατεβάζοντας τον πύχη στους 120 βουλευτές, παρά το ότι ο όψιμος αντιπρόεδρός της και Υπ.Οικ. έχει δεσμευτεί δημόσια περί της αντισυνταγματικότητάς του με λιγότερους από 180 βουλευτές.

Ας υποθέσουμε λοιπόν καλόπιστα ότι όντως αυτά που μας σερβίρει η Κυβέρνηση δεν είναι δικές της βουλές αλλά «Ευρωπαϊκή επιταγή». Τι προκύπτει από αυτό; Πως όταν έχεις ηγέτη, και ως ηγέτη αυτή τη χρονική στιγμή προσδιορίζουμε αυτόν που αντιστέκεται στην καταστροφή της χώρας, με τη στάση και τις θέσεις σου αλλάζεις τη θέση των δανειστών και επιβάλλεις όρους ευνοϊκούς για το λαό σου. Αποδεικνύεται περίτρανα αυτό που η Αντιπολίτευση φωνάζει, ότι δηλαδή η Κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε κατ’ ελάχιστο και τα έδωσε όλα για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα.

Αν όμως τα παραπάνω δεν είναι «Ευρωπαϊκή επιταγή» και είναι αυτόνομες βουλές της Κυβέρνησης, τότε πρόκειται περί εκβιαστών, ψευτών, απατεώνων και προδοτών. Αυτό το ξέρουμε ήδη αλλά αποδεικνύεται ακόμη μία φορά. Και τι προκύπτει από αυτό; Πως για μία ακόμη φορά εκτίθενται και εξευτελίζονται. Κι αυτό συμβαίνει επειδή στη θέση του ηγέτη έχουμε έναν έμμισθο υπάλληλο των brokers, έναν υποτελή και υπηρέτη ξένων συμφερόντων, ο οποίος υπακούει πειθήνια στα αφεντικά του, κι όχι υπηρέτη των συμφερόντων του Ελληνικού λαού, .

Εννοείται πως δεν υπήρξε καμμία «Ευρωπαϊκή επιταγή» και κανένας εκβιασμός της Ευρώπης στην Κυβέρνηση. Ο Πρωθυπουργός άλλωστε εκβίασε και την Κ.Ο. του με μία ψευτοπαραίτηση την οποία ανακάλεσε εντός 3 ωρών, άρα είναι εύκολος στους εκβιασμούς αλλά και στις συναλλαγές. Και να κάνει και να δέχεται. Γιατί μην απατάσθαι πως η αντιπροεδρία και η υπουργοποίηση του Βενιζέλου στο Υπ. Οικ. απολύτως εκεί εντάσσονται.

Και κάτι για το κλείσιμο: Η δημοσκόπηση της GPO που «έπαιξε» στο δελτίο του Mega σήμερα το βράδυ, δομεί το προφίλ Βενιζέλου. Είναι η πρώτη πράξη του έργου που θα δούμε σύντομα. Σημειώστε το αυτό για αργότερα.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]