Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα λάθη της Τρόικας

Θα περίμενε κανείς τόσοι έμπειροι πολιτικοί και τεχνοκράτες να είχαν κάνει λιγότερα λάθη. Και δεν υπεισέρχομαι σε θέματα οικονομικής πολιτικής, όπου εκεί τα πάνε περίφημα, εφαρμόζοντας κατά γράμμα αυτά στα οποία έχουν εντρυφήσει, αλλά σε θέματα πολιτικής τακτικής.

Είναι δυνατόν κύριε Τομσεν μου και κύριε Παπακωνσταντίνε μου να βάζετε θέματα κατάλυσης εθνικής κυριαρχίας τέτοια εποχή; Τώρα που μάς έφτασε ο Μάης, εμπρός με βήμα ταχύ, τώρα που ανθίζουν τα σπαρτά και βγάζει η γη χορτάρι, τώρα που ζέστανε ο καιρός κι ο κόσμος βγήκε, όπως κάνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή, σουλάτσο στις πλατείες, τώρα που τελείωσαν οι πανελλήνιες κι άντε να μαντρώσεις τόσο αίμα που βράζει στα δωμάτια και τα καφενεία, τώρα που ακόμα δεν έχουν αρχίζει οι άδειες και οι πόλεις είναι ακόμα γεμάτες; Τώρα βρήκατε να πετάξετε τη βόμβα του ξεπουλήματος;

Δεν περιμένατε μέχρι το Νοέμβρη, για παράδειγμα, μέχρι το Δεκέμβρη; Τότε που ο κόσμος θα ήταν μαντρωμένος στα σπίτια του κατηφής, και τα παιδιά στα φροντιστήρια; Ποιος θα κατέβαινε σ’ ένα βρεγμένο Σύνταγμα, σε μια πλατεία που θα την έδερνε το ξεροβόρι; Κανένας απελπισμένος καστανάς, κι αυτό αν και εφ’ όσον. Υπήρχε ποτέ περίπτωση να στηθούν σκηνές; Πού; Στο λασπωμένο χορτάρι; Υπήρχε ποτέ περίπτωση να γίνει συνέλευση ανοιχτή; Ποιος θα μπορούσε να αντέξει το χιονιά; Μοιραία ο κόσμος θα λούφαζε στα σπίτια του, κι όλα θα ήταν μια χαρά, οι πόλεις βουβές, και η διάσωση να προχωράει απρόσκοπτη.

Είναι αλήθεια, λοιπόν. Κρίμα τα πτυχία τους. Οι άνθρωποι είναι όντως πολύ ατζαμήδες…

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η Τρόικα δεν κάνει λάθη. Ακόμα και την ανθρωπο-μάζα των γηπέδων απελευθέρωσε η δυναστική κομματοκρατία της Τρόικας στην Ελλάδα, έτσι ώστε να δημιουργηθούν επισόδεια και να μπορεί η δυναστική κομματοκρατία να κάνει μετά ό,τι θέλει, γιά να μας ‘σώσει’ φυσικά.

    Τι περιμένουμε τώρα; Το θερινό τμήμα της Βο(υ)λής γιά να αντιδράσουμε;

    Αρκετά πιά με τα συνθήματα και τις παρελάσεις αλά ΠΑΜΕ. δεν νομίζετε;

    ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ... ΝΑΥΤΙΛΟΜΕΝΟΥΣ:
    Δημήτρης Καζάκης (http://dimitriskazakis.blogspot.com/)
    Γιώργος Κοντογιώργης (http://contogeorgis.blogspot.com/)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]