Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΠΓΔΜ: Διαδηλώσεις στα Σκόπια για τη δολοφονία νεαρού, από αστυνομικό


Για τέταρτη κατά σειρά ημέρα συνεχίστηκαν σήμερα στο κέντρο των Σκοπίων οι διαδηλώσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία νεαρού από αστυνομικό, που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Μερικές εκατοντάδες πολίτες των Σκοπίων, κυρίως νεαροί, διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους των Σκοπίων, κατηγορώντας την αστυνομία για υπερβολική χρήση βίας και ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του δράστη.

Για αύριο το βράδυ έχουν προγραμματισθεί νέες διαδηλώσεις στα Σκόπια, οι οποίες αναμένεται να είναι ακόμη πιο μαζικές, καθώς σε αυτές θα συμμετέχουν και πολίτες από άλλες πόλεις της ΠΓΔΜ οι οποίοι ανήγγειλαν ότι θα μεταβούν στην πρωτεύουσα της χώρας, για το σκοπό αυτό.

Οι διαδηλώσεις οργανώνονται μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο νεαρός Μάρτιν Νέσκοφσκι, 22 χρόνων, έχασε τη ζωή του τα μεσάνυχτα της Κυριακής στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων μετά από άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη από αστυνομικό των ειδικών δυνάμεων «Τίγρεις».

Αρχικά η αστυνομία είχε αναφέρει ότι δεν έχει καμία ανάμειξη στο θάνατο του νεαρού, όμως μετά από δημόσιες καταγγελίες αυτόπτων μαρτύρων, παραδέχτηκε ότι ο νεαρός έπεσε θύμα της βιαιότητας που επέδειξε αστυνομικός.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης, δύο ημέρες μετά το θάνατό του νεαρού, μετέβη αυτοβούλως σε αστυνομικό τμήμα και ομολόγησε την πράξη του.

Ο θάνατος του νεαρού σημειώθηκε την ώρα που στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE πανηγύριζε τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.Μάλιστα ο νεαρός μετέβη στην πλατεία για να συμμετάσχει στους πανηγυρισμούς του VMRO-DPMNE του οποίου ήταν εγγεγραμμένο μέλος.

Ο αστυνομικός βρισκόταν εκείνη την ώρα σε υπηρεσία για την ασφάλεια του χώρου όπου πανηγύριζαν οι οπαδοί του VMRO-DPMNE. Οι λόγοι που ο αστυνομικός καταδίωξε αρχικά το νεαρό και αργότερα του επέφερε θανατηφόρα χτυπήματα, δεν έχουν γνωστοποιηθεί.

Η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι ότι προσπάθησε να αποκρύψει το αποτρόπαιο περιστατικό και ζήτησε την παραίτηση της υπουργού Εσωτερικών, Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα.(Η αστυνομία της ΠΓΔΜ υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών).

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι από τη μεριά του κατηγόρησε την αντιπολίτευση και ΜΜΕ που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση ότι προσπαθούν να εκμεταλλευθούν το θάνατο του νεαρού για λόγους μικροκομματικής σκοπιμότητας.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]