Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επίθεση κατά πάντων από τα ΜΑΤ

  • Σοκ προκαλούν οι εικόνες με τους διαδηλωτές να προσπαθούν να βγουν από το μετρό της Πλατείας Συντάγματος και τα ΜΑΤ να τους απωθούν, αναγκάζοντάς τους να ξαναμπούν μέσα στον χώρο του μετρό.

Οι διαδηλωτές έχουν εγκλωβιστεί στο μετρό και δεν μπορούν να αναπνεύσουν από την δραματική χρήση χημικών. Με την χρήση γκλομπς, αλλά και ποσοτήτων χημικών, οι αστυνομικοί προσπαθούν να αποτρέψουν τον κόσμο να βγει από το μετρό. Η ατμόσφαιρα θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Η πρωτοφανής εικόνα γίνεται ακόμη πιο ανατριχιαστική και σκληρή, όταν οι διαδηλωτές προσπαθούν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Μάχες σώμα με σώμα στην «καρδιά» της Αθήνας: Στην είσοδο του μετρό, όπου οι άνθρωποι αδυνατούν να αναπνεύσουν εξαιτίας της χρήσης δακρυγόνων και καπνογόνων.

Μετά από αλλεπάλληλες κινήσεις και από τις δύο πλευρές, οι αστυνομικοί κάνουν ντου στην είσοδο με γενικευμένη χρήση χημικών, αναγκάζοντας τον κόσμο να επιστρέψει και πάλι στην είσοδο του μετρό. Η άνευ προηγουμένου χρήση χημικών κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Η εικόνα γίνεται ακόμη πιο δυσδιάκριτη εξαιτίας του καπνού.

Στα σκαλιά της εισόδου του μετρό, ένας τραυματίας σε λιπόθυμη κατάσταση κείτεται στο έδαφος, χωρίς κανείς να μπορεί να τον βοηθήσει.

Μέσα στην ασύλληπτη ένταση, ολιγομελής ομάδα πλησιάζει τα ΜΑΤ και τους ζητά να υποχωρήσουν για να βγει ο κόσμος. Λίγη ώρα μετά, η ένταση εκτονώνεται.

Εγκλωβισμένοι φοιτητές των Μ.Μ.Ε στην Ερμού

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει στο κέντρο της Αθήνας. Φοιτητές του Πανεπιστημίου Μέσων και Μαζικής Ενημέρωσης, είναι εγκλωβισμένοι μέσα στη σχολή τους στην πλατεία Καπνικαρέας στην Ερμού.

Σύμφωνα με καταγγελίες, τα παιδιά εγκλωβίστηκαν μέσα στο κτίριο, όταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ περικύκλωσαν τα εργαστήρια της σχολής στην οδό Καλαμιώτου.

Μέσα βρισκόταν ομάδα φοιτητών οι οποίοι δεν μπορούσαν να βγουν έξω εξαιτίας των δακρυγόνων που πέταξαν στην είσοδο της σχολής, οι δυνάμεις των ΜΑΤ.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Οι κουραδομπατσοι προσπαθουν να διαλυσουν τους "Αγανακτισμενους" και να τρομοκρατησουν τον κοσμο ετσι ωστε να μην συγκεντρωθει και τις επομενες ημερες στο Συνταγμα.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mια μαρτυρία σε δύο σκέλη. 1) Οπτική γωνία από Μητροπόλεως. Ομάδα των ΜΑΤ με την πλάτη γυρισμένη προς την πλατεία. Ακριβώς πίσω τους, στα 30 μέτρα, "κάποιοι" καταστρέφουν ότι βρούν μπροστά τους. 2)Μοναστηράκι, σουβλατζίδικα. Μεγάλη ομάδα δικυκλιστών της αστυνομίας, περνάει ανάμεσα στα δεκάδες τραπέζια όπου, το το τονίζω, έτρωγαν εκατοντάδες αμέριμνοι τουρίστες, ρίχνοντας στα πόδια τους, χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Πολλοί άνθρωποι στην προσπάθειά τους να σωθούν ποδοπατήθηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]