Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το πολιτικό σύστημα δεν αντέχει τη συναίνεση


Όσο και να πιέζει η τρόϊκα, συναίνεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Και αυτό δεν οφείλεται σε κάποια παραξενιά των Παπανδρέου και Σαμαρά, αλλά σε ένα βασικό εγγενές μειονέκτημα του ίδιου του πολιτικού συστήματος.

Το πολιτικό μας σύστημα, ενώ στην πραγματικότητα είναι απόλυτα συναινετικό σε ότι αφορά την επιβίωσή του, δηλαδή την αυτονομία του απέναντι στην κοινωνία και την ομαδοποίηση των μελών του σε μια κλειστή ανακυκλούμενη και οικογενειοκρατούμενη ελίτ εξουσίας, εντούτοις το μειονέκτημά του είναι ότι παρουσιάζεται απέναντι στην ίδια την κοινωνία, εντελώς θεατρικά, ως έχον αβυσσαλέες διαφορές εντός του. Τούτο γίνεται για να έχει τα διάφορα τμήματα του λαού με κομματικές παρωπίδες και περιμαντρωμένα στα κομματικά μαντριά του, για εύκολη άντληση κομματικής πελατείας και μη αμφισβήτησης της ίδιας της πολιτικής ελίτ.

Οι τροϊκανοί, οι οποίοι δεν έχουν κατανοήσει αυτό το πρόβλημα του πολιτικού μας συστήματος και νομίζουν ότι το δικό μας σύστημα λειτουργεί σαν τα δικά τους, αδυνατούν να κατανοήσουν γιατί δεν μπορεί να επιτευχθεί συναίνεση και αδίκως κατηγορούν τον Αντώνη Σαμαρά ως λαϊκιστή. Το ίδιο θα έκανε και ο Παπανδρέου στην αντιπολίτευση. Εξάλλου το έκανε ήδη όταν ο Καραμανλής ζητούσε συναίνεση και ο Παπανδρέου ζητούσε εκλογές. Τώρα αντιστράφηκαν απλά οι όροι μέσα στην κλειστή πολιτική ελίτ και τίποτα παραπάνω.

Φανταστείτε λοιπόν τι έχει να γίνει, αν αποφασιστεί συνεργασία και συγκυβέρνηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατίας!!. Τότε αμέσως θα συμβούν τα εξής:

1) Θα καταρρεύσει αμέσως ο μύθος της ενισχυμένης αναλογικής. Μόλις διαπιστωθεί ότι η κυβερνητική συνεργασία φέρνει αποτελέσματα, αμέσως και ο πιο αδαής πολίτης θα αναρωτηθεί, γιατί τόσα χρόνια δεν ισχύει η απλή αναλογική;

2) Θα καταρρεύσει αμέσως ο μύθος των μονοκομματικών κυβερνήσεων και οι πολίτες θα απαλλαγούν από τις κομματικές παρωπίδες, θα ενισχυθούν οι κομματικές μετακινήσεις ψηφοφόρων και φυσικά θα αμφισβητηθούν οι πάγιες κομματικές ελίτ,

3) Τα κρατικοδίαιτα λαμόγια και οι κρατικοδίαιτοι νταβατζήδες θα χάσουν τον έλεγχο της εξουσίας και φυσικά τις στρόφιγγες της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας και

4) Μετά την αποκάλυψη της συνταύτισης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αυτόματα θα δημιουργηθεί μια γνήσια λαϊκή αντιπολίτευση η οποία και θα αξιώσει αμέσως την αλλαγή του πολιτικού συστήματος και την κατάργηση του θεάτρου που λέγεται Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

Συναινετικές λύσεις, σ' αυτό το πολιτικό σύστημα, μπορούν να υπάρξουν μόνο σαν αυτή που πρότεινε ο Αντώνης Σαμαράς στον Παπανδρέου. Δηλαδή περιορισμένης χρονικής διάρκειας, με συγκεκριμένο αντικείμενο ενασχόλησης και χωρίς εμπλοκή των βασικών κομματικών στελεχών των δύο κομμάτων. Τέτοιες λύσεις στο παρελθόν υπήρξαν οι βραχύβιες κυβερνήσεις Τζανετάκη και Ζολώτα. Περισσότερη συνεργασία, κάνει τζιζ.

Συναινετικές επίσης λύσεις δεν θέλουν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για τους ίδιους λόγους και κυρίως γιατί τότε θα πρέπει να εμπλακούν άμεσα στο κυβερνητικό παιχνίδι και όπως καταλαβαίνετε, τα λογίδρια εκ του ασφαλούς πάνε περίπατο.

Αντίθετα συναινετικές λύσεις θέλουν ο ΛΑΟΣ, η ΔΗΣΥ και η ΔΗΑΡ, γιατί θέλουν να εμπλακούν με την κυβερνητική εξουσία.

Συναινετικές επίσης λύσεις θέλουμε και εμείς, για τον απλούστατο λόγο, ότι τότε θα αποκαλυφθεί το πολιτικό θέατρο που μας παίζουν τόσα χρόνια και το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα αμέσως θα καταρρεύσει.

Το θέλουν αυτό ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία;
Για ρωτήστε τους!

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]