Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ήπιος Λόγος Η Βάσω διάλεξε το μαχαίρι…


Ήταν η μόνη που πήγε ως το τέλος την πολιτική αμφισβήτηση του Γιώργου Παπανδρέου, στην ιστορική πλέον συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, εκείνο το απόγευμα μιας Πέμπτης, που… μπήκαμε στον πειρασμό να πιστέψουμε ότι ο Οίκος των Παπανδρέου έτριζε επικίνδυνα.

Η Βάσω Παπανδρέου άλλωστε υπήρξε πάντοτε «η άλλη» στο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα, το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου. Ίσως και να απολαμβάνει το γεγονός ότι διατήρησε για τον εαυτό της μια θέση στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ, ως το πολιτικό στέλεχος που τα έβαλε με όλες τις ηγεσίες του Κινήματος. Και είχε πάντα δίκιο.

Η σημερινή ομιλία της στη Βουλή, στη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο, αναμενόταν με πρόδηλο ενδιαφέρον. Στα όρια της αγωνίας. Όχι για το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο. Αλλά για την προοπτική να «πυροβολήσει» και πάλι προς τα «πολλά ΠΑΣΟΚ», που συνθέτουν πλέον την Κυβέρνηση της χώρας, λες και πρόκειται για… συνομοσπονδία πολιτικών φιλοδοξιών και κομματικών συμβιβασμών.

Η Βάσω λοιπόν, δεν απογοήτευσε… το παρελθόν της. Και αφού είπε ότι θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, επειδή «δεν είναι έτοιμη να αναλάβει την ευθύνη για μια άμεση οικονομική και κοινωνική κατάρρευση», όπλισε και… πυροβόλησε.

«Θα ψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο, γνωρίζοντας ότι ψηφίζω το μαχαίρι αντί για το πιστόλι. Θα πρέπει όμως να προχωρήσουμε σε μια συνολική αναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές. Δεν αποτελεί λύση για τα κρίσιμα προβλήματα της χώρας, ούτε θα σωθεί η Ελλάδα από ένα νέο δάνειο-μαμούθ», ήταν τα λόγια γεμάτα… πολιτικό φαρμάκι για την Κυβέρνηση, που χρησιμοποίησε η Βάσω Παπανδρέου.

Και, θυμίζοντας σε όλους ότι ήταν Επίτροπος της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ, σε μια εποχή που το ΠΑΣΟΚ τη θεωρούσε… συνδικάτο, και επιδιδόταν σε ρητορικούς λεονταρισμούς περί εξόδου από τον «μεγάλο κουμπαρά», έσπευσε να δείξει στο δίδυμο Παπανδρέου-Βενιζέλου την οδό της πολιτικής υπέρβασης της κρίσης. «Να πείσουμε την ευρωζώνη ότι το πρόβλημα δεν είναι μονάχα ελληνικό. Τους αφορά όλους», σχολίασε.

Και αποχώρησε από το βήμα, με εκείνο το βλοσυρό βλέμμα, που είχε χρησιμοποιήσει και μπροστά στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, όταν τον ρωτούσε αν τη θεωρεί… UFO. Όπως απέδειξε η πραγματικότητα βέβαια, ο χαρακτηρισμός μόνο εκείνη δεν αφορούσε.

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. σιγά τα ωά και τους επαναστάτες... του Πατσοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού είναι της σχολής Πασοκ , τι άλλο να περιμένει κανείς ; Αυτή δεν ήταν κάποτε ανηψιά του πατέρα του τζέφρυ και κατόπιν είχε γίνει επίτροπος στην επάρατο ΕΟΚ ; Κατά τον τρόπο που ανέβηκε η υπόληψη της έτσι και πορεύεται , είναι συνεπής . Όλοι τους στο πασοκ είναι συνεπείς όσον αφορά τον τρόπο που ανέβηκαν στον σβέρκο μας χρησιμοποιώντας κάποιο ειδικό ταλέντο μέρους της υλικής τους ύπαρξης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μας κοροιδευουν αλλο!
    Επειδη ειναι πολλα χρονια στα πραγματα,αυτο και μονο φθανει.Φθανει αλητες σκυλια προδοτες αμορφωτοι!Δεν θελουμε να μας (δηθεν)σωσετε,ΔΡΟΜΟ ΑΛΗΤΕΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ!
    Ιδεα δεν εχετε απο πολιτικη ιστορια και Ελλαδα.Μια συμμορια ειστε ΟΛΟΙ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]