Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Μίκης και η Λερναία Ύδρα

  • Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης
Η Θεοδώρα (Ντόρα) Μπακογιάννη – Μητσοτάκη, το νιογέννητο κόμμα/κεφάλι της Λερναίας Ύδρας της κομματοκρατίας, το πιστότερο πορτραίτο της οικογενειοκρατίας, μίλησε. Και τι είπε; « Να μας πεί ο Μίκης Θεοδωράκης που βρήκε τα λεφτά για την ομιλία του στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου».

Τα «κανάλια», η φωλιά που μέσα της εκκολάπτεται τα αυγό του φιδιού της παγκοσμιοποίησης της κυριαρχίας της «Διεθνούς του Χρήματος», το προπύργιο του σάπιου εγχώριου καθεστώτος, προβάλλουν με συνεχείς επαναλήψεις το ερώτημα, προσπαθώντας να του δώσουν βαρύγδουπη σημασία, νόημα και υπονοούμενα.
«- Που βρήκε τα λεφτά ο Μίκης Θεοδωράκης;»,
«- Με τι λεφτά έφερε στα προπύλαια του Πανεπιστημίου μία λαοθάλασσα»;
Και, δεν λέν κουβέντα για την πρωτόγνωρη ποιοτική σύνθεση, την άδολη αγάπη και την αμέριστη Εμπιστοσύνη αυτών των πολιτών προς το πρόσωππο του Μίκη, αισθήματα που η Ντόρα ποτέ δεν μπόρεσε (και ούτε, βέβαια, θα μπορέσει ποτέ της) να ζήσει.

Η Ντόρα απορεί, γιατί η δική της οπτική φθάνει μέχρι εκεί που φθάνει η δύναμη του χρήματος του κομματικού ταμείου που όλα αυτά τα χρόνια, χρεώνοντας την Ελληνική κοινωνία, οργανώνει και χρηματοδοτεί τη δημιουργία των «ανοιχτών συγκεντρώσεων».

Απορεί, γιατί η δική της οπτική φθάνει μέχρι εκεί που φθάνει η δύναμη του Δημόσιου χρήματος (δηλαδή των δανεικών που πληρώνει σήμερα ο άνεργος και ο πτωχεύων υπάλληλος, ο μαγαζάτορας και ο μεταναστεύων απελπισμένος νέος). Του δημόσιου χρήματος που έρρευσε (και ρέει) άφθονο από τα «Μυστικά κονδύλια» του Υπουργείου Εξωτερικών, για να μπουκώνει τα τρεφόμενα από αυτό, δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, προκειμένου να προπαγανδίζουν, ακό μη και σήμερα, υπέρ του «χορηγού» τους.

Το νιογέννητο κεφάλι της Λερναίας Ύδρας, η Ντόρα, απορεί γιατί δεν μπορεί να αντιληφθεί (είναι έξω από κάθε λογική συνάρτηση του εγκεφάλου της) ότι οι μεγάλες κατακτήσεις του Ανθρώπου, όπως πχ η ΑΓΑΠΗ ή η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ. Μόνο προσφέρονται.

Έτσι, ποτέ δεν θα καταλάβει ότι αυτή η ιστορική σύναξη και ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, αυτή η τεράστια προσέλευση των Αθηναίων πολιτών, κόστισε στον Μίκη και στο κίνημα των Ανεξάρτητων Πολιτών που αυτός δημιούργησε και καθοδηγεί, το ποσό που αντιστοιχεί στο αντίτιμο του ταξί που τον μετέφερε από το σπίτι του στο Πανεπιστήμιο. Και αυτό, ακόμη, ο ταξιτζής δεν δέχθηκε να το εισπράξει. Το χάρισε στον Μίκη, γιατί ο Μίκης του χάρισε κάτι πολύ πιο μεγάλο: Την ελπίδα ότι η κόρη του μπορεί να μη πουλάει, αύριο, τον εαυτό της «για ένα ζευγάρι καλσόν».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Ωπα ρε μεγάλε κάνε λίγο κράτει με τον Μίκυ Μάους. Το ίδιο πολιτικό σύστημα που εξέθρεψε την Ντόρα και κάθε ψοφοειδές παράσιτο της ελληνικής κοινωνίας, το ίδιο έφτιαξε και τον Μίκυ Μάους, τον λεβέντη αγωνιστή με σπόνσορα τις γνωστές δυνάμεις...
    Και τώρα το ίδιο σύστημα, σε μια ύστατη προσπάθεια να κρατηθεί ζωντανό τους βάζει δήθεν αντίπαλους...
    Ντόρα και Μίκης είναι το ίδιο και το αυτό...
    Μας τα έχετε πρήξει με τον super star προδότη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με συγχωρείς ρε φίλε. Δεν ήξερα ότι θα σε ενοχλούσε το άρθρο μου.Δεν θα το ξανακάνω χωρίς να σου ζητήσω την άδεια...
    Ο.Ι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί προδότης ο Μίκης ? Δηλαδή μας πειράζει που είναι μαζί μας κατά του Μνημονίου? Ο Μίκης Θεοδωράκης -ευτυχώς- δεν έχει την ξύλινη γλώσσα και λογική όλων των άλλων αριστερών , αυτών που έβλεπαν τα Γκουαντανάμο αλλά πάθαιναν τύφλωση και δεν έβλεπαν τα Γκούλακ , αυτά τα κολαστήρια που εκτός των άλλων βασάνισαν και εξόντωσαν χιλιάδες Έλληνες της Σοβιετίας μόνο και μόνο γιατί ήταν Έλληνες.. Ο Μίκης - που εμένα προσωπικά που ήμουν ο κλασσικός δεξιός εθνικόφρων με προκαλούσε αλλεργία με τα τραγούδια του- τώρα με συγκινεί με την υπερκομματική και Πατριωτική του Στάση! Ο άνθρωπος έχει την Κοινή Λογική ! Μακάρι να έχουμε καμιά εκατοσταριά τέτοιυς << πράκτορες>>.. Το κίνημα μας παιδιά αυτήν την ώρα πρέπει να είναι υπερκομματικό με ένα στόχο μόνο: Το διώξιμο της κατοχικής Κυβέρνησης και όσων της κάνουν πλάτες και την σωτηρία του Ελληνισμού! Μετά , μπορούμε μεταξύ μας να διαλέξουμε με την ησυχία μας το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα που θέλουμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ η επιθεση λασπης εναντια σε αυτο τον ΜΕΓΑΛΟ και ΑΛΗΘΙΝΟ ΕΛΛΗΝΑ.. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΑΥΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ!!!!!!! ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ!!!!!!! Αυτο ενοχλει τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ.....!!

    ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι τους ανεχομαστε ρε παιδια ΔΕΝ ΑΚΟΥΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΩΣ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ?????? ΤΟΛΜΑΕΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΠΟΙΑ...???? Η ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ?? ΒΡΕ ΟΥΣΤ!!!!!!!!!

    ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΩΡΑ ΚΙΟΛΑΣ, ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!!!!
    Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!!!!

    ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΞΩ ΜΕ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΜΕΡΕΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]