Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο "χονδρός" και ο "λιγνός" που θα μας σώσουν

Μπορεί οι διαφωνίες τους να είναι πολλές όμως ο κοινός στόχος, τους έκανε να δώσουν τα χέρια. Ο λόγος για τον Γ. Παπανδρέου και τον Ε.Βενιζέλο

"Μη σας ξεγελάει το λουκ Χοντρού - Λιγνού (Laurel and Hardy)", ξεκινά άρθρο του Reuters αναφερόμενο στο "περίεργο" όπως λέει ζευγάρι που μοιάζει να είναι αταίριαστο αλλά αποφασισμένο να σώσει την Ελλάδα από την χρεοκοπία.

Ο λόγος για το δίδυμο Γ. Παπανδρέου και Ε. Βενιζέλου, οι οποίοι έχουν παραμερίσει τις διαφορές τους για χάρη της πατρίδας τους.

"Μπορεί να μην μοιάζουν καθόλου και να ανήκουν σε διαφορετικούς κόσμους, ωστόσο έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να σώσουν την Ελλάδα από τη βαθύτερη κρίση και να κρατήσουν...
στην εξουσία το σοσιαλιστικό κόμμα".



Σώμα με σώμα

Ο 59χρονος Γ. Παπανδρέου είναι χαμηλών τόνων, αθλητικός τύπος ο οποίος κινείται με άνεση στους διαδρόμους των Βρυξελλών. Από την άλλη, ο 54χρονος Ε. Βενιζέλος είναι ένας κοντός, εύσωμος άνδρας ο οποίος μπορεί εύκολα να φοβερίσει με τη παρουσία του τα μέλη της ελληνικής βουλής.

Ο Παπανδρέου είναι γιος και εγγονός τρανταχτών πρώην πρωθυπουργών, κοινωνιολόγος, γεννημένος στις ΗΠΑ, ενώ εξακολουθεί να μιλάει τα Ελληνικά της Διασποράς.

Ο Βενιζέλος από την άλλη, είναι γιος ενός δικηγόρου από την επαρχία, ένας από τους πιο ευφυής πολιτικούς, καθηγητής νομικής ο ίδιος και κορυφαίος συνταγματολόγος που φημίζεται για τη ρητορική του.

Το δημοσίευμα αναφέρεται και σε δηλώσεις του Γ. Καρατζαφέρη ο οποίος είχε δηλώσει ότι "έχουμε δύο πρωθυπουργούς" μετά την 17 Ιουνίου οπότε και ο Βενιζέλος ανέλαβε τα ηνία του Υπουργείου Οικονομικών.

"Ο ένας είναι καλός για να συνομιλεί με τους αξιωματούχους στην Ευρωζώνη και ο άλλος για να κάθεται σπίτι και να κάνει τη βρώμικη δουλειά".

H ισχύς εν τη ενώσει

Μπορεί η εικόνα του σκληρού τύπου να στοίχισε στον Βενιζέλο την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το 2006 ωστόσο, τώρα ο πρωθυπουργός βασίζεται σε αυτή του την εικόνα για να αντιμετωπίσει τους αντάρτες βουλευτές και να περάσει το Μεσοπρόθεσμο, και να αποφύγει την οικονομική κατάρρευση, σημειώνει.

Ήδη, τονίζει το δημοσίευμα, ο Βενιζέλος προσπαθεί να αποτρέψει πολλούς βουλευτές που απείλησαν να καταψηφίσουν το σύνολο των μέτρων με σειρά συναντήσεων.

"Είναι ένα περίεργο ντουέτο, που έχει ωστόσο ένα κοινό σημείο: την φιλοδοξία", υπογραμμίζει, επικαλούμενο δηλώσεις του συγγραφέα Νίκου Δήμου.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι δυο τους φαίνεται να έχουν συμφωνήσει σε μια "ανακωχή" για να αντιμετωπίσουν μαζί τη κρίση.

"Αυτή η κυβέρνηση Παπανδρέου δημιουργήθηκε για να αποφευχθεί η κατάρρευση, αλλά δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες ότι μπορεί να συνεχιστεί και μετά το φθινόπωρο, το ντουέτο θα τελειώσει τότε", σύμφωνα με τον Γ. Βαρουφάκη, καταλήγει το Reuters.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]