Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δικαστικό πραξικόπημα η απόφαση του ΣτΕ υπέρ του Μνημονίου;


Η παράξενη απόφαση του ΣτΕ υπέρ του Μνημονίου, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην Ελλάδα. Έτσι Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα προσφύγουν ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και Καλαμάτας, όπως και άλλοι Σύλλογοι κατά της απόφασης (σε διάσκεψη) της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ότι το Μνημόνιο είναι σύμφωνο με τις συνταγματικές επιταγές, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τις Διεθνείς Συμβάσεις!

Να σημειωθεί ότι έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις αλλά και έχει προβληματίσει το πανεπιστημιακό και νομικό κόσμο της χώρας το σκεπτικό και η επιχειρηματολογία που επικαλέστηκαν οι σύμβουλοι Επικρατείας κατά τις πέντε διασκέψεις, κεκλεισμένων των θυρών, για να απορρίψουν, σχεδόν ομόφωνα, τις προσφυγές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, της ΑΔΕΔΥ, των συνταξιούχων κ.λπ. κατά του Μνημονίου.

Η δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας αναμένεται να γίνει με το νέο δικαστικό έτος, που αρχίζει στις 16 Σεπτεμβρίου 2011, αν και ασκούνται πιέσεις προς τις δύο εισηγήτριες Μαίρη Σάρπ και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου (και ειδικά είναι αυξημένες οι πιέσεις προς την πρώτη), προκειμένου η απόφαση να γραφτεί και να δημοσιευθεί το συντομότερο δυνατόν.

Έτσι, μόλις δημοσιευθεί η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, τότε και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι θα προσφύγουν στο Στρασβούργο.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι "κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, το ΣτΕ φέρεται να έχει απορρίψει την επίμαχη αίτηση και τους δικαστές να "εκτιμούν", μεταξύ άλλων, ότι το Μνημόνιο ήταν τάχα αναγκαίο για την αποφυγή της χρεοκοπίας της χώρας καθώς και ότι το δικαίωμα στην περιουσία των θιγόμενων, δηλαδή στους μισθούς και στις συντάξεις τους, περιορίζεται νομίμως καθώς διατηρούνται τάχα σε "βιώσιμα επίπεδα". Και συνεχίζει ο ΔΣΑ, "έτσι φαίνεται, ότι το ΣτΕ χωρίς συνταγματική μεταβολή, μετέστη σε συνταγματικό δικαστήριο".

Παράλληλα, οι δικηγόροι υπογραμμίζουν:
"Με την επιφύλαξη της δημοσίευσης της απόφασης του ΣτΕ - ελπίζουμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, λόγω της σοβαρότητας και του επείγοντος του θέματος - ο Δ.Σ.Α έχει αποφασίσει να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, επιδιώκοντας για μια ακόμη φορά την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων πολιτών, όπως πράττει ιστορικά μέχρι σήμερα".
Τέλος, ο Δικηγορικός Σύλλογος εκφράζει:
"Τη λύπη του για την απαράδεκτη διαρροή της απόφασης της διάσκεψης της μείζονος Ολομέλειας την ίδια ακριβώς ώρα που η κυβέρνηση του Μνημονίου ζητούσε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Τη λύπη του για την ποιότητα που έχει λάβει η δημοκρατία στη χώρα, μετά τα παραπάνω φαινόμενα και την ελπίδα του ότι το περιεχόμενο της απόφασης δεν έχει αποδοθεί σωστά από τις δημοσιογραφικές πληροφορίες".
Εμείς, αναρωτιόμαστε: Τελικά, μήπως η διαφάνεια και η νομιμότητα επιβάλλονται εκεί που συμφέρει το καθεστώς Παπανδρέου; Μήπως η Δικαιοσύνη και οι εκπρόσωποί της, τελικά, δεν είναι άτεγκτοι, αλλά συμμετέχουν συνειδητά και εμπράκτως στην υποδούλωση της χώρας και στην εξαθλίωση των Ελλήνων πολιτών; Μήπως το παρών σύστημα εξουσίας έχει φύγει τελείως από τον έλεγχο των θεσμών, τους οποίους έχει εγκολπώσει και τους χρησιμοποιεί ως "όπλα" καταστολής των πολιτών και υποστολής της ίδιας της Δημοκρατίας;
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Αν η Δικαιοσύνη ήταν στο ύψος της θα φτάναμε εδώ;
    Όταν οι πιο ακριβοπληρωμένοι "λειτουργοί" - που πρέπει να είναι ακριβοπληρωμένοι για να μην πατούν τον όρκο τους; - εξαγοράζονται από τους πιο "διεφθαρμένους", αυτό λέγεται Δημοκρατία ή Κράτος Δικαίου;
    - Δε νομίζω, Τάκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ......
    ΑΛΛΑ ΞΕΡΩ ΌΤΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΩΣ ΤΡΑΠΕΖΑ......ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΩΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ,ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ?
    ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ?
    ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΩΝΙΚΟΣ?ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΙΚΟΣ?ΔΙΑΟΛΙΚΟΣ ΠΑΝΤΩΣ!
    ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ?
    ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ?
    ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ..ΝΑΙ!!!
    ΤΑΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΩΤΕΡ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΑΡΧΑΙΟΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΤΑΝ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ- ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΣΗΜΕΡΟΝ ΕΑΝ ΚΑΘΕΥΔΕΙΝ = (ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ)ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΣΕ ΛΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος 12.01
    Το πρόβλημα είναι ότι και κάποιοι άλλοι επιθυμούν την επιλεκτική μη εφαρμογή των νόμων. Πράγμα που όπως καταλαβαίνεις οδηγεί σε ... μπάχαλο και στη συνέχεια σε ζούγκλα όπου ισχύει ο νόμος του ισχυρού.
    Και ας μην ξεχνάμε ότι είναι το ίδιο ΣτΕ το οποίο θα κρίνει τον νόμο περί ιθαγενείας. Σχεδόν ομόφωνα το αρμόδιο τμήμα τον έκρινε κατ΄ αρχήν αντιςυνταγματικό μ και τον παρέπεμψε στην Ολομέλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όποτε βλέπω ανθρώπους να δηλώνουν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική δικαιοσύνη, σκέφτομαι ότι είναι ή ένοχοι που όμως έχουν "φροντίσει" να μην καταδικαστούν (ή προσπαθούν να κερδίσουν κάποια εύνοια του δικαστή ή να πείσουν για την αθωότητά τους τους απέξω) ή ηλίθιοι!
    Την πρώτη κατηγορία τη βλέπει κανείς στα κανάλια συχνά. Λαμόγια με κουστούμια, μεγαλοπαράγοντες του "αθλητισμού", μεγαλοδικηγόροι, μεγαλοδημοσιογράφοι, μεγαλοσχήμονες γενικώς (κι αορίστως - μεγαλολαμόγια είναι). Πολιτικούς σπάνια βλέπει κανείς σε τέτοια θέση, η δικαιοσύνη παραείναι τυφλή γι' αυτούς...
    Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν όσοι έχουν την κολοσσιαία αφέλεια να πιστεύουν ότι υπάρχουν "καλές" και "κακές" εξουσίες, ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, αδιάφθορη, δε διαπλέκεται, δε χρηματίζεται, δεν εκβιάζεται και δεν ποδηγετείται...
    Πιστεύουν δηλαδή ότι τα συμφέροντα που μας επιβάλλουν το μνημόνιο μπορούσαν και φρόντισαν να κάνουν υποχείριό τους τη νομοθετική και την εκτελεστική εξουσία, αλλά ξέχασαν (!!!) ή δε μπόρεσαν (...) να κάνουν το ίδιο με τη δικαστική. Και πιστεύουν ότι υπάρχει όντως διάκριση των εξουσιών! Ότι μπορεί μια εξουσία να διαπλέκεται με συμφέροντα και μεγαλολαμόγια, αλλά προς θεού, ποτέ δε διαπλέκεται με μια άλλη!
    Όταν θα μαυρίσουν τα μάτια μας απ' την πείνα, τότε θα βγούμε απ' το λήθαργο και θα δούμε κατάματα την αλήθεια... Υπομονή ως τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]