Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καλό το παραμύθι της κυβέρνησης -για πραξικόπημα- αλλά δεν έχει δράκο!


Ο πρωθυπουργός, λένε οι πληροφορίες, έδειξε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό το Πρόεδρο της Δημοκρατίας το ipad του,στο οποίο υπήρχαν αποθηκευμένες οι πληροφορίες για την έκθεση της CIA, σύμφωνα με την οποία υπάρχει κίνδυνος ακόμη και για την εκδήλωση πραξικοπήματος στην Ελλάδα!!!

Λίγες μέρες αργότερα διαρρέουν από αξιόπιστη πηγή έγγραφα και ντοκουμέντα σύμφωνα με τα οποία ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί περιλαμβάνονταν σε λίστα 80 ονομάτων, τα οποία είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση, καθώς ήταν ύποπτοι για την οργάνωση και εκτέλεση σχεδίου πραξικοπήματος!

Καλό το παραμύθι -της κυβέρνησης- αλλά δεν έχει δράκο!!!

Όσοι κυκλοφορούμε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μιλάμε, συνεργαζόμαστε με τους στρατιωτικούς γελάμε με τα σενάρια που είναι προφανές ότι σκοπό έχουν απλά να θορυβήσουν τη κοινή γνώμη ,η οποία σιγά ,σιγά αρχίζει και ... σηκώνει κεφάλι, πηγαίνοντας κάθε απόγευμα στη πλατεία Συντάγματος.

Δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα. Είναι για γέλια τα όσα γραφικά αφήνουν διάφοροι...κύκλοι να διαρρέουν περί πραξικοπημάτων και εξίσου γραφικοί όσοι -ελάχιστοι ευτυχώς- τα αναπαράγουν κάνοντας και... βαθυστόχαστες αναλύσεις.

Οι κύριοι της κυβέρνησης θα πρέπει σιγά,σιγά να αρχίσουν να κατανοούν ότι ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο. Ότι ζούμε στο 2011 που διλήμματα τα οποία περιλαμβάνουν... τανκς δεν περνάνε ούτε γι΄ αστείο. Κι όχι επειδή δεν έχουν τ΄ άρματα μάχης καύσιμα, όπως λένε κάποιοι προσπαθώντας να κάνουν δήθεν μαύρο χιούμορ.

Οι ελληνικές ΕΔ μπορεί να έχουν πολλά στραβά κι ανάποδα. Μπορεί ο κομματισμός ακόμη να μην έχει ξεριζωθεί αντιθέτως να ανθεί όπως συμβαίνει σήμερα στην Πολεμική Αεροπορία για παράδειγμα. Όμως τις νέες γενιές αξιωματικών, τους 40άρηδες, τους 50άρηδες κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει ούτε γι΄ αστείο για έλλειψη δημοκρατικής ευαισθησίας και αντανακλαστικών. Ούτε καν για έλλειψη πολιτικής σκέψης και ανάλυσης κι όχι μόνο στα θέματα του επαγγελματικού του πεδίου. Σ΄ αυτό δεν το συζητάμε ότι οι απόψεις των νεότερων γενιών αξιωματικών είναι πολύ πιο μπροστά από αυτές των πολιτικών μας,με τον ξύλινο λόγο και τις εμμονές.

Είναι λοιπόν τουλάχιστον ατυχές αυτό το “παραμύθι” του πραξικοπήματος και καλά θα κάνει η κυβέρνηση να το κόψει μαχαίρι. Ίσως θα πρέπει να ρίξει και μια ματιά στις σχετικές έρευνες που υπάρχουν και δείχνουν ότι τα ποσοστά εμπιστοσύνης των πολιτών προς το θεσμό των ΕΔ,είναι... σταλινικά!

Τώρα,για τις παλαιότερες γενιές αξιωματικών και τα όσα σοβαρά αποκαλύφθηκαν,περί “μυημένων” και “νοσταλγών”; Εδώ θα επανέλθουμε στο μέγα θέμα του κομματισμού που ταλαιπώρησε και ταλαιπωρεί τις ΕΔ. Ακόμη κι αν δεχτούμε ως “ελαφρυντικό” τα “ταραγμένα χρόνια” και την “νεανική τρέλα” αξιωματικών που είχαν μεγαλώσει και γαλουχηθεί με συγκεκριμένες απόψεις και πεποιθήσεις, δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε την προτίμηση του συστήματος να κρίνει αξιωματικούς όχι με βάση τις γνώσεις και τις επιχειρησιακές τους ικανότητες, αλλά με βάση την κομματική τους ευελιξία.

Όμως αυτοί πια αποτελούν παρελθόν και οι περιπτώσεις τους έχουν μόνο ιστορικό ενδιαφέρον.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]