Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

21ο πανελλήνιο συνέδριο ζαχαροπλαστικής

  • Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου
Μέσα σε κλίμα αντιπαραθέσεων, διαξιφισμών, διαφωνιών ως προς την μεθόδευση, διεξήχθη στην Ξάνθη το τριήμερο 10, 11, 12 Ιουνίου το 21ο πανελλήνιο συνέδριο ζαχαροπλαστικής.

Δεν θα μείνω ούτε στις αντεγκλίσεις, ούτε στους διαξιφισμούς, ούτε στις αντιπαραθέσεις.
Αυτά είναι γεγονότα καθημερινά πλέον, που θα τα βλέπουμε τώρα και στις στρατιωτικές μονάδες, μιάς και ο συνδικαλισμός θα εφαρμοστεί και εκεί.

Θέλω να επισημάνω κάποια πράγματα από την εισήγησή μου, την οποία κατέθεσα στην γραμματεία του συνεδρίου.

Έκρινα έτσι θάταν καλύτερα, παρά να ομιλώ με απόντες στην συντριπτική τους πλειοψηφία τους συναδέλφους μου, οι οποίοι πληροφορήθηκαν την διεξαγωγή του συνεδρίου από τα περιοδικά πανελλήνιας κυκλοφορίας της συντεχνίας. Και όλα όσα θα αφορούσαν το συνέδριο όπως και την σχετική αφίσσα, μια μέρα πριν. Επιλεκτική ενημέρωση; Ίσως.

Με το καλό να ευχηθώ και σ΄ανώτερα.

Έχουμε τα τελευταία χρόνια ταυτόχρονα, παράλληλα με την τεχνολογική έκρηξη, μια έκρηξη σε κάποιες νέες καλλιέργειες, αυτές των ενεργειακών φυτών.

Γιά πολλά από αυτά, όπως για παράδειγμα το μύρτιλλο, το ρόδι, τα κράνα, τα ακτινίδια,, έρευνες πολλών χρόνων σε διάφορα πανεπιστήμια του κόσμου αποκαλύπτουν ότι με τα εκχυλίσματα των καρπών τους είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν ασθένειες που ταλαιπωρούν τον κόσμο ανά τους αιώνες.

Ο καρκίνος για παράδειγμα αντιμετωπίζεται από το εκχύλισμα του ροδιού.

Ο σακχαρώδης διαβήτης από το εκχύλισμα του μύρτιλλου.

Τα κράνα θα είναι για πολλές ασθένειες η αποκάλυψη τα επόμενα χρόνια.

Με το σύνθημα λοιπόν: ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΠΡΟΚΡΙΜΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ διερωτήθηκα πως είναι δυνατόν με όχημα την σοκολάτα υγείας, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, συστατικά που περιέχουν τα ανυπέρβλητης αξίας αυτά φρούτα - καρποί να γίνουν κρίκος της διατροφικής μας αλυσίδας, θωρακίζοντας τον ανθρώπινο οργανισμό.

Ζήτησα από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ζαχαροπλαστών Ελλάδας ( Ο.Ε.Ζ.Ε.) με αίτημά της στην φαρμακευτική σχολή Αθηνών, με το νέο ακαδημαϊκό έτος σπουδών, να μας δώσει τα ισότοπα των θεραπευτικών ιχνοστοιχείων από μια λίστα με τριάντα περίπου φρούτα, ώστε να προσαρμόσουμε ανάλογες δοσολογίες όταν τα κάνουμε σοκολάτες, ή άλλου τύπου γλυκίσματα.
Από αυτά που κάποιοι ζαχαροπλάστες χρησιμοποιούμε, άλλοι όχι.

Η φαρμακευτική σχολή Αθηνών παλαιότερα, μετά από μετρήσεις τεσσάρων χρόνων πάνω στο βιομηχανικό τριαντάφυλλο, αυτό που καλλιεργείται στα τριανταφυλλοχώρια του Νομού Κοζάνης - χωριά γύρω από το Τσοτύλι - απεφάνθη ότι η συγκεκριμένη κατηγορία τριανταφύλλων μπορεί να μας δώσει ροδέλαιο πολύ καλύτερης ποιότητας από αυτό της Βουλγαρίας.

Έτσι στο Τσοτύλι παράγεται στις μέρες μας ροδέλαιο μοναδικής αξίας.

Ήρθε ίσως η ώρα της συμβολής της και σε προϊόντα της συντεχνίας μας.

Ήρθε σίγουρα πάντως η ώρα στη ζαχαροπλαστική, να λιγοστεύει ολοένα η ζάχαρη, δίνοντας τη θέση της σε εκχυλίσματα φρούτων που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην προάσπιση της υγείας.
Η πανίδα της Δυτικής Θράκης, η πρώτη στην Ευρώπη με καταγεγραμένα 1640 διαφορετικά φυτά, πόες, θάμνους, δένδρα, δενδρύλλια είναι η μεγάλη δεξαμενή πρώτων υλών, ιδεών, συνδιασμών.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]