Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Η Αθήνα ζήτησε έκθεση για την έξοδο από το ευρώ» λέει ο αρχισυντάκτης του Spiegel


Ο Κρίστιαν Ράιερμαν, ο Γερμανός δημοσιογράφος του περιοδικού «Der Spiegel» που υπέγραψε το ρεπορτάζ το οποίο αναφέρεται στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, δηλώνει κατηγορηματικά στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ότι η ελληνική κυβέρνηση ήταν αυτή που απευθύνθηκε στις γερμανικές και ευρωπαϊκές αρχές ζητώντας τις εκτιμήσεις τους σχετικά με ενδεχόμενη έξοδό μας από το κοινό νόμισμα.

«Στα μέσα της εβδομάδας κανονίστηκε η συνάντηση στο Λουξεμβούργο. Ο λόγος ήταν ότι αρκετοί άνθρωποι στις Βρυξέλες ήξεραν και φοβούνταν ότι η ελληνική κυβέρνηση σκεφτόταν την πιθανότητα να φύγει από την ευρωζώνη. Ήταν μια συνάντηση "συναγερμού" που επιβεβαιώθηκε από πηγές των Βρυξελλών και ανεπίσημα από τον γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο. Αυτή η μυστική συνάντηση έλαβε χώρα στο Chateau de Vianden του Λουξεμβούργου»,
δήλωσε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο Ράιερμαν.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση φοβάται να παραμείνει στην ευρωζώνη.
«Υπάρχει ένα έγγραφο από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών που συντάχθηκε από τον υπουργό Σόιμπλε, το οποίο αναφέρεται στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ. Αυτό το χαρτί το ζήτησε η ίδια η ελληνική κυβέρνηση και ετοιμάστηκε για τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας. Ο κ. Σόιμπλε το έχει στο χαρτοφύλακά του», συνεχίζει ο δημοσιογράφος.
Όσον αφορά τις διαψεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης, ο Ράιερμαν δίνει την εξήγηση: «δεν είναι δυνατόν να πει επισήμως η ελληνική κυβέρνηση ότι ‘’θα φύγουμε από το ευρώ’’. Αλλά το σκέφτονται και το επεξεργάζονται».
Στο έγγραφο εξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους θα ήταν πολύ επικίνδυνη η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. Καταλήγοντας ο δημοσιογράφος αναρωτιέται: «για ποιο λόγο θα κουβαλούσε ο Σόιμπλε ένα τέτοιο έγγραφο στο Λουξεμβούργο;»

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]