Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Spiegel: Έξοδο από το ευρώ εξετάζει ο Παπανδρέου!


Την έξοδο από την Ευρωζώνη φέρεται να εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με τη διαδικτυακή έκδοση του γερμανικού Spiegel. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα πραγματοποιήσουν μυστική συνάντηση στο Λουξεμβούργο σήμερα το βράδυ. Την ίδια στιγμή ωστόσο, εκπρόσωπος του Juncker, σύμφωνα με το Bloomberg, διαψεύδει το δημοσίευμα.

Το Spiegel Online επικαλείται πληροφορίες από τη γερμανική κυβέρνηση πως η κυβέρνηση Παπανδρέου εξετάζει την εγκατάλειψη του ευρώ και την εισαγωγή νέου νομίσματος.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, θορυβημένη από τις προθέσεις της Αθήνας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκάλεσε έκτακτη συνάντηση σήμερα στο Λουξεμβούργο, ενώ στην ατζέντα φέρεται να είναι και η γρήγορη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Όπως επισημαίνεται, με δεδομένη την κρισιμότητα του ζητήματος, η συνάντηση έχει χαρακτηριστεί άκρως εμπιστευτική και θα παραβρεθούν μόνο οι υπουργοί Οικονομικών και ανώτατοι αξιωματούχοι.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Wolfgang Schäuble σκοπεύει να αποτρέψει την Ελλάδα από μία τέτοια κίνηση ενώ θα έχει στην κατοχή του εσωτερικό έγγραφο που έχουν συντάξει ειδικοί του υπουργείου του και το οποίο θα αναφέρεται στις σοβαρές συνέπειες της υιοθέτησης νέου νομίσματος.

Μετά το δημοσίευμα του “Der Spiegel” το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρεί σε ποσοστό έως και 0,85% έναντι του δολαρίου, στο χαμηλό ημέρας των 1,4412 δολαρίων/ ευρώ.

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ που διέψευσε την φερόμενη συνάντηση για την Ελλάδα ενώ και ο υπουργός οικονομικών της Αυστρίας, ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε ότι δεν γνωρίζει κάτι για σχετική συνάντηση.

Υψηλόβαθμό στέλεχος της γερμανικής κυβέρνησης τόνισε ότι δεν υπάρχει σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ.



Μήπως θα πρέπει να αρχίσουμε να τρέχουμε στα ΑΤΜ; Μήπως το "φάντασμα της μαύρης Δευτέρας" είναι έξω από την πόρτα μας; Ή μήπως επειδή καταργούνται τα "γυμνά" CDS πέφτει λίγη οικονομική τρομοκρατία, για να διορθωθούν οι ζημίες κάποιων;

Θα είχε πολύ ενδιαφέρον όμως να δούμε τι θα συμβεί στο ευρώ και σε ολόκληρη την ευρωζώνη, αν η Ελλάδα βγει οικειοθελώς εκτός καταγγέλοντας τους αποπνικτικούς - δολοφονικούς μηχανισμούς της... Ένωσης.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]