Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Spiegel: Συναγερμός στην Αθήνα για την 5η δόση!

"Σε θρίλερ" εξελίσσεται η καταβολή της 5ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα. Πριν από λίγο η ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Spiegel "ξαναχτύπησε" με άρθρο-κεραυνό! ΄Ενα ιδιαίτερα ανησυχητικό δημοσίευμα που υποστηρίζει πως η δόση είναι στον "αέρα" - κάτι το οποίο όμως δεν το επιβεβαιώνει προς το παρόν το ΔΝΤ.

Το άρθρο του Spiegel όμως "επιβεβαιώνεται" και από πληροφορίες του ανταποκριτή του Mega στις ΗΠΑ, Μιχάλη Ιγνατίου που μετέδωσε πως το ΔΝΤ υποστηρίζει πως η Ελλάδα δεν πέτυχε τους στόχους της , αισιοδοξεί όμως πως τελικά θα βρεθεί λύση. Οπως είπε χαρακτηριστικά ο ανταποκριτής, συζτητείται μια "μεικτή λύση" για την Ελλάδα που θα έχει στοιχεία της "διαδικασίας της Βιέννης" που δηλ. δίνει την δυνατότητα επαναγοράς ελληνικών ομολόγων λήξης 2012 από τις τράπεζες. Φυσικά, αυτη η πρόταση πρέπει να λάβει την έγκριση των Γερμανών.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου με τηλεφωνική παρέμβαση του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega διέψευσε τις πληροφορίες, λέγοντας πως πριν από λίγο έφυγε από το γραφείο του εκπρόσωπος της Τρόικα και δεν ετέθη κανένα τέτοιο θέμα συζήτησης. Από την άλλη, εκπρόσωποι του ΔΝΤ "μιλούν" περί επιτυχίας της Ελλάδας στη μείωση του ελλείματος.

Το περιοδικό Spiegel

Συναγερμός στην Αθήνα: Ο Επίτροπος Rehn απειλεί να σταματήσει τις ενισχύσεις - και προειδοποιεί για «πολύ σοβαρή κατάσταση" αναφέρει με δημοσίευμα του πριν από λίγο το περιοδικό Spiegel με τίτλο "EU droht Griechenland mit Zahlungsstopp"

Η ηλεκτρονική έκδοση αναφέρει πως σε συνέντευξη του στο γερμανικό περιοδικό ο επίτροπος είπε ότι έδωσε σαφή προειδοποίηση προς την ελληνική κυβέρνηση πως λόγω έλλειψης του ρυθμού των μεταρρυθμίσεων, η Ευρωπαϊκή Ένωση, εξετάζει τη πληρωμή της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα

"Εμείς, οι Ευρωπαίοι, έχουμε θέσει τους ίδιους όρους όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», είπε ο Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ Επίτροπος Όλι Ρεν σε συνέντευξή του στο Spiegel.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) εξετάζει τις δηλώσεις του Jean-Claude Juncker , πως η επόμενη δόση, θα αποφασιστεί σύμφωνα με την έκθεση της τρόικας", δήλωσε ο Ρεν, προσθέτοντας: "Η θέση είναι πολύ σοβαρή."

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα , το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εξετάζουν την οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα , σύμφωνα με τις πληροφορίες του SPIEGEL.

"Η τρόικα παροτρύνει την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου για την επιτάχυνση ιδιωτικοποιήσεων"

Τo άρθρο αναφέρει πως οι Ελληνες αποσύρουν τις αποταμιεύσεις τους από τραπεζικούς λογαριασμούς, ενώ αναφέρεται και στις επίμαχες δηλώσεις της Επιτρόπου της ΕΕ Μαρίας Δαμανάκη.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΩΡΑ ΚΙΟΛΑΣ, ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!!!!
    Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!!!!

    ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΞΩ ΜΕ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΜΕΡΕΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]