Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Lothar Bisky: «Η Γερμανία οδήγησε την Ελλάδα στην οικονομική αιμορραγία»


  • Τη δυσαρέσκεια του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, κ. Lothar Bisky, για την κατάσταση στην οποία έχει επέλθει η Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών αναγκάζονται να επιδιώκουν να σώσουν τις εθνικές τους οικονομίες, όπως μπορούν, προστρέχοντας στις χρηματοπιστωτικές αγορές».
Αφού έκανε λεπτομερή αναφορά στις περικοπές που θα υποστεί η Πορτογαλία κατόπιν της πρόσφατης υιοθέτησης του Μνημονίου, σημαίνοντας ουσιαστικά «τη μαζική εξάλειψη του κοινωνικού κράτους», ο κ. Bisky επεσήμανε σχετικά με την Ελλάδα ότι «δυστυχώς, λόγω των προγραμμάτων περικοπών και λιτότητας, χαρακτηρίζεται από τις χρηματοπιστωτικές αγορές ως χώρα υπό πτώχευση».

Παράλληλα κατέκρινε έντονα τις «διαπραγματεύσεις που γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς κοινοβουλευτικό έλεγχο».

«Η κατάσταση στην Ελλάδα εξελίσσεται με τρόπο διαφορετικό από εκείνον που θα περιμέναμε. Κάποια δεδομένα που είχα θεωρήσει ότι ισχύουν και είχα διαμορφώσει μια εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί, τα βλέπω να διαψεύδονται. Θα πρέπει με βάση τις αναλύσεις που έχει στη διάθεση της η ελληνική κυβέρνηση, να αναλάβει τα μέτρα που οφείλει, αλλά όχι επιβαρύνοντας περισσότερο τον λαό και όχι με περισσότερες περικοπές στις συντάξεις και την παιδεία» υποστήριξε.

«Υπάρχουν άλλοι δρόμοι. Έχουν διατυπωθεί σχετικές προτάσεις, όπως η θέσπιση ευρωομολόγων ή η αναδιάρθρωση του χρέους. Η πατρίδα μου, η Γερμανία, έχει επωφεληθεί τα μάλα από αυτή την κερδοσκοπία και από τα κρατικά ομόλογα. Πολλές εταιρείες, πολλά κράτη, και μεταξύ αυτών και η Γερμανία, οδήγησαν την Ελλάδα στην οικονομική αιμορραγία» τόνισε.

«Βλέπουμε άλλωστε τα αποτελέσματα στους μεγάλους ισολογισμούς της Deutsche Bank, η οποία έχει κερδίσει πάρα πολλά από αυτή την υπόθεση. Πρέπει να αποκομίσουμε τα διδάγματα από την χρηματοπιστωτική κρίση και να συζητήσουμε το πώς αυτές οι τόσο σοβαρές και ισχυρές τράπεζες στην Ευρώπη έχουν δράσει σε αυτή την υπόθεση και πώς μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και κοντά στα όρια της πτώχευσης ένα κράτος, όπως έκανε η Deutsche Bank στην Ελλάδα, κάτι που θεωρώ απαράδεκτο» υπογράμμισε.

«Η Ελλάδα πρέπει να βρει τη διέξοδο από την κρίση. Όμως η ΕΕ πρέπει να ζητήσει και από άλλους να “βάλουν το χέρι στην τσέπη”. Απαιτούνται πολλά οικονομικά μέτρα. Η μέχρι τώρα επιλεγείσα διαδικασία για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης δεν μπορεί να συνεχιστεί, ζητώντας δηλαδή από τον φορολογούμενο πολίτη να επιβαρύνεται και επιβραβεύοντας συγχρόνως τη συμπεριφορά των τραπεζών» κατέληξε.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]