Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

H κυβέρνηση παζαρεύει με την Κομισιόν την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την Κομισιόν την αναστολή της διάθεσης μέρους των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες.

Η εφημερίδα αναφέρεται σε επιστολή της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη, την οποία υπογράφει και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προς τους αρμόδιους επιτρόπους Χοακίν Αλμούνια και Όλι Ρεν με αίτημα την αναστολή παραχώρησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες, κίνηση που θα οδηγήσει σε μείωση της αξίας της επιχείρησης άρα και των προσδοκώμενων εσόδων από την σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση της.

Ετσι η κυβέρνηση ζητά να παγώσει η συγκεκριμένη διαδικασία που έχει κινηθεί κατά της χώρας για την εκχώρηση των λιγνιτικών μονάδων ενόψει της σχεδιαζόμενης ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης το 2012, αλλιώς ίσως αναγκαστεί να αναθεωρήσει τα σχέδια της για την μείωση του ποσοστού του Δημοσίου στην εταιρεία.

Η κυβέρνηση σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της προτίθεται να διαθέσει το 17% των μετοχών της ώστε να πέσει η συμμετοχή του κράτους από 51% στο 34%. Οι κυβερνητικές εκτιμήσεις, σε περίπτωση διάθεσης του 40% των λιγνιτικών μονάδων που ζητά η Κομισιόν για την λειτουργία της ελεύθερης αγοράς, κάνουν λόγο για μείωση της κερδοφορίας και της αξίας των μετοχών της ΔΕΗ κατά περίπου 30%.




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Όλες οι επιχειρήσεις ενέργειας πρέπει να κρατικοποιηθούν και ενοποιηθούν σε 1, να χρησιμοποιήσουν μετανάστες ως φθηνό χειρωνακτικό εργατικό δυναμικό για βαριές εργασίες, η κρατική αυτή εταιρία να ελέγχεται απευθείας από το κράτος(κι όχι από σωματεία εργαζομένων/συνδικαλιστές), και να αναλάβει επιχειρήσεις και σε φτωχότερες χώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]