Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Eικόνα διάλυσης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Την ώρα που τα κρούσματα βίας αυξάνονται ανησυχητικά, η εγκληματικότητα βρίσκεται σε έξαρση σε αστικά κέντρα και Περιφέρεια -θυμίζουμε το τραγικό περιστατικό, το περασμένο Σάββατο, με τον πυροσβέστη, που δολοφονήθηκε στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει ληστές σε σούπερμαρκετ στην Πάτρα- το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρουσιάζει εικόνα διάλυσης.

Δείχνει ανίκανο να συντονίσει τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να τονώσει με αποτελεσματικότητα το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Η εικόνα αποσύνθεσης, η απουσία συγκροτημένου σχεδίου και ο άκρατος κομματισμός (πρόσφατο παράδειγμα οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.) έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Χαρακτηριστικό της εικόνας διάλυσης είναι το τελευταίο περιστατικό, όπου 90% της Ομάδας «Δ» δήλωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από το νευραλγικό αυτό πόστο.

Όμως δεν είναι μόνο αυτά. Οι αστυνομικοί καταγγέλλουν:

  • Παροπλισμό οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας, εξαιτίας λειτουργικών προβλημάτων.
  • Προβλήματα στην προμήθεια αναλώσιμων υλικών, ακόμη και πετρελαίου θέρμανσης!
  • Προβλήματα στη σίτιση των κρατουμένων.
  • Αδυναμία προμήθειας ειδών ατομικού εξοπλισμού για τις ομάδες «ΔΙΑΣ», σε οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. κ.λ.π.
  • Αναστολή προγραμμάτων εκσυγχρονισμού των κτηριακών υποδομών και κρατητηρίων.
  • Μη καταβολή οδοιπορικών, που έχει ως αποτέλεσμα να καθίσταται, σε πολλές περιπτώσεις, αδύνατη, ακόμη και η μετακίνηση μονάδων.

Με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, οι αστυνομικοί καλούνται σήμερα να αντεπεξέλθουν στο δύσκολο και απαιτητικό έργο τους μέσα σε αντίξοες συνθήκες.

Δίνουν κυριολεκτικά το αίμα τους, όπως πρόσφατα οι δυο άτυχοι αστυνομικοί της Ομάδας «ΔΙΑΣ», χωρίς την απαραίτητη αρωγή της Πολιτείας, η οποία φτάνει στο σημείο να δημιουργεί δυσκολίες και να θέτει εμπόδια, με αποτέλεσμα το λειτούργημα του αστυνομικού να απαξιώνεται και να αποτελεί αντικείμενο άδικης κριτικής.

Πηγή



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]