Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έχασε την μπάλα ο Γιώργος


Όπως ακριβώς είχαμε προβλέψει, ο πρωθυπουργός, αυτή την κρίσιμη ώρα, δεν στάθηκε και πάλι στο ύψος των περιστάσεων.

Οδηγίες προς ναυτιλομένους, αντί για στόχους και πολιτικές πρωτοβουλίες, έδωσε στους υπουργούς που συμμετείχαν στο τρίωρο άτυπο υπουργικό συμβούλιο επίλυσης των μεταξύ τους διαφωνιών.

Φυσικά δε θα του υποδείξουμε εμείς αν θα κάνει εκλογές ή ανασχηματισμό, αν θα διώξει τον ένα και θα φέρει τον άλλο, αλλά περιμέναμε τουλάχιστον να δείξει λίγο πυγμή και να μαζέψει το σκορποχώρι του. Να στείλει ουσιαστικά μηνύματα όχι τσιτάτα για να τα παίξουν αύριο οι κυβερνητικές εφημερίδες.

Ομως, όπως και χθες γράφαμε, ηγέτης δε γίνεται, γεννιέσαι.

Οι πρώτες πληροφορίες από το υπουργικό συμβούλιο κάνουν λόγο για μια συνεδρίαση που επιχειρήθηκε να γίνει μια αυτοκριτική αλλά χωρίς ουσία. Ο κ. Παπανδρέου συνέστησε αλληλεγγύη στους υπουργούς και αποφασιστικότητα στη λήψη των αποφάσεων. “Σήμερα αποφασίζουμε να πάμε μπροστά” τόνισε ο πρωθυπουργός λες και αυτό δεν το έχει ξαναπεί. Ξαναείπε ότι θέλει να αλλάξει την Ελλάδα, ξαναμάσησε τα περί οδικού χάρτη για την έξοδο από την κρίση και άλλες τέτοιες κουβέντες του

καφενείου.Ο κόσμος περίμενε ότι θα τραβήξει τα αυτιά των υπουργών του, ότι θα διώξει τα βαρίδια και θα δώσει μια νέα πνοή στην κυβέρνηση, ότι θα δείξει στον κόσμο ότι δε “μασάει” προκειμένου να… σώσει την Ελλάδα. Αντ’ αυτού ευχολόγια και μια λογική που στην αγοραία γλώσσα λέγεται “τους έκανε τα μούτρα κρέας”.

Οσο για τους υπουργούς του, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα περιμένουν κανένα θαύμα. Αλλά θαύματα από ποιον; Αφού οι ίδιοι είναι αποτυχημένοι και δεν έχουν τη στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθούν, τι να περιμένει κανείς.

Στελέχη του Μαξίμου έλεγαν ότι αυτές τις ημέρες «όλοι οι υπουργοί βρίσκονται υπό αξιολόγηση από την τρόικα» (!!!), επομένως το προσεχές 10ήμερο δεν μπορεί να γίνει τίποτα.

Πηγή



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Δεν νομίζω πως ο κόσμος αυτό που θέλει, είναι να τραβήξει ο ΓΑΠ τα αυτιά των υπουργών - κακών παιδιών. Εσείς γιατί μπαίνετε σε αυτό το παιχνίδι? Ο κόσμος αυτό που θέλει είναι μάλλον το αντίθετο. Δηλαδή να βρεθεί κάποιος που να τραβήξει το αυτί του πρωθυπουργού με αυτά που κάνει από τη στιγμή που ανέλαβε μέχρι και τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πιο σκορποχωρι ορισμενοι βουλευτεσ καταλαβαινουν το αδιεξοδω τησ πολιτικησ του και την κανουν με ελαφρα πηδιμαακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]