Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η πλατφόρμα Λοβέρδου, η Άννα και η τέχνη του μη κυβερνάν


Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, πυροδοτούν οι δηλώσεις του Α. Λοβέρδου αλλά και η κατάσταση της οικονομίας που βρίσκεται στο χειρότερο σημείο από ποτέ.

Άλλοι δεν αποκλείουν όσα είπε ο υπουργός Υγείας να είχαν προσυμφωνηθεί με τον πρωθυπουργό, να λειτούργησε δηλαδή ο κ. Λοβέρδος ως “λαγός” του κ. Πρωθυπουργού, με αντάλλαγμα κάποιες μελλοντικές… διευκολύνσεις του υπουργού στη μετά Παπανδρέου εποχή.

Άλλοι πάλι λένε ότι ο κ. Λοβέρδος κινήθηκε αρχηγικά με καθαρά προσωπικούς όρους, βλέποντας ότι το καράβι έχει μπατάρει και αυτός πρέπει να είναι ο μελλοντικός καλός καπετάνιος.

Είναι πάντως τέτοιο σκορποχώρι η κυβέρνηση που ο κάθε υπουργός λέει και κάνει ότι θέλει. Την ίδια ώρα φουντώνουν τα σενάρια και δεν αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο – από τον ανασχηματισμό μέχρι τις εκλογές και την προετοιμασία της επόμενης ημέρας μετά τον Γ. Παπανδρέου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση του Οκτωβρίου του 2010 δεν κυβερνά και ότι οι υπουργοί του ΓΑΠ βάζουν διλήμματα στον πρωθυπουργό τους!

Ωστόσο η πραγματικότητα είναι πολύ πιο σύνθετη, και δεν αφορά μόνο το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον Α. Σαμαρά.

Το μισό ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό

Η πλατφόρμα Λοβέρδου για κυβέρνηση από μνημονιακούς (και μόνο) υπουργούς και την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος για την οικονομία με αυξημένη πλειοψηφία, κρύβει ένα συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο. Ο υπουργός Υγείας θέλει καταρχήν ανασχηματισμό που θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Το επόμενο βήμα του διαφαινόμενου πολιτικού σχεδίου είναι ένας νέος πολιτικός εκβιασμός στον Α. Σαμαρά για να ψηφίσει το νέο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο σχέδιο –υπ’ αυτό το πρίσμα αποκτά ευρύτερη σημασία η σημερινή δήλωση του Γιάννη Μιχελάκη ότι «η ΝΔ δεν εκβιάζεται». Στόχος οι συστημικές δυνάμεις να ελέγξουν την κυβερνητική εξουσία. Μήπως θυμάται κανείς το σημιτικό «σκληρό ροκ»;

Από κοντά και η Άννα Διαμαντοπούλου που οι σημερινές δηλώσεις της δείχνουν ότι τα επόμενα 24ωρα θα γίνουν πολλά . “Η ΝΔ, ο Τσίπρας και το μισό ΠΑΣΟΚ δεν καταλαβαίνουν ότι δε θα πάρουμε τη δόση του δανείου” είπε ουσιαστικά η υπουργός Παιδείας, δείχνοντας καταρχήν ότι υπάρχει ένα μεγάλο μέρος του κόμματος που έχει σηκώσει το δικό του μπαϊράκι. “Το καράβι δεν μπορεί να το πάει ο πρωθυπουργός όταν στο καράβι υπάρχει σπαραγμός”, συνέχισε η κ. Διαμαντοπούλου, δείχνοντας επίσης ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση υπό διάλυση.

Η κ. Διαμαντοπούλου είναι όμως σαφής στο ποιοι είναι οι εχθροί και ποιοι οι φίλοι. ΝΔ, Τσίπρας και μισό ΠΑΣΟΚ είναι οι εχθροί. Το άλλο μισό ΠΑΣΟΚ είναι οι φίλοι, και οι υπόλοιποι (εξαπτέρυγα) είναι οι εν δυνάμει σύμμαχοι.

Σημείωση: η υπουργός Παιδείας πρότεινε να ενισχυθεί το οικονομικό επιτελείο με περισσότερα πρόσωπα – άρα όχι αλλαγή του υπουργού Οικονομικών. Να εικάσουμε ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου κρύβεται πίσω από το σχέδιο; Ή ότι δεν της αρέσει να γίνει Τσάρος στη θέση του Τσάρου ο κ. Λοβέρδος;

Σε κάθε περίπτωση «το μισό ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό». Το εκφράζει ο Χρήστος Παπουτσής, που επιμένει ότι είναι «εγκληματικό λάθος» να παραχωρηθεί η ΔΕΗ σε ιδιώτες – και αυτό τρεις μέρες αφού ο πρωθυπουργός είπε ότι θα πουληθεί η πλειοψηφία των μετοχών της επιχείρισης…

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Σ’ αυτό το κλίμα ο πρωθυπουργός ζήτησε εκτάκτως συνάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αντικείμενο την οικονομία. Και το πρώτο αποτέλεσμα της κίνησής του ήταν να δημιουργηθεί η φήμη για εκλογές τον Ιούνιο, που επιτείνουν την εικόνα διάλυσης!

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η έκτακτη συνάντηση και το άτυπο υπουργικό συμβούλιο που θα ακολουθήσει το απόγευμα έχουν ένα και μοναδικό στόχο. Να επιχειρήσει ο πρωθυπουργός να γίνει… Αντρέας. Θα προσπαθήσει δηλαδή να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην κυβέρνηση θέτοντας ένα και μοναδικό δίλημμα: Όποιος δε θέλει να φύγει από το καράβι αλλιώς πάμε σε εκλογές.

Με τον κ. Παπούλια ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να θέσει το ζήτημα της συναίνεσης των πολιτικών κομμάτων και με δραματικούς τόνους να πει ότι αν δεν συμφωνήσουν οι πολιτικές δυνάμεις η χώρα θα καταστραφεί.

Στο υπουργικό συμβούλιο εκτιμάται ότι θα χρησιμοποιήσει σκληρές εκφράσεις, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Α. Λοβέρδο και την Α. Διαμαντοπούλου. Γι’ αυτό και οι δύο υπουργοί δείχνουν να είναι λαγοί του κ. Παπανδρέου. Θα ζητήσει από τους υπουργούς αλλά και από το όλον ΠΑΣΟΚ να στηρίξει το νέο Μνημόνιο και τις αποφάσεις για επιμήκυνση του χρέους και θα ζητήσει ομοφωνία στις αποφάσεις και θα απειλήσει με εκλογές.

Σίγουρος είναι πάντως, και σύντομα, ένας ανασχηματισμός μήπως και περισωθεί κάτι από τα κομμάτια της κυβέρνησης. Όμως, είναι ένα σίγουρο: Άλλο Αντρέας και το ιστορικό Πεντελικό κι άλλο Γιώργος.

Πηγή




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. “Αυτό που χρειαζόμαστε άμεσα, είναι να πείσουμε ή να απαιτήσουμε από ένα τουλάχιστον κόμμα εξουσίας, υποσχόμενοι την ψήφο μας, να υιοθετήσει στο πρόγραμμα του τη συμμετοχική δημοκρατία”

    http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2280.aspx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ειναι ο Λοβερδος? Γνωστό Κοκαλόπαιδο. Ο δε Κοκαλης όπως γνωριζετε από το 1989 αλλαξε αφεντικό, όταν ο προϊστάμενός του (Klaus Wolf) παρέδωσε τη βαλίτσα με του κωδικούς στην CIA. Τωρα καταλαβαινετε ότι ειναι Παπαντρεικός λαγός για να πανε οσονούπω σε εκλογές. Θελουν 180 βουλευτές για να υπογραφει η ληξιαρχική πραξη θανατου της Ελλάδος. Ειδατε πως αρχισε να κωλογλυφει το Λοβερδο ο Καρατζαφυρερ ο Εθνικοφρων και ορθοδοξος??? Υπεραμυνεται και αυτός σκληρου μνημονιου (όπως και ο άλλος ανερματιστος και συμπλεγματικός Γεωργιάδης-στο νου μου ερχεται το ονομα Στεργιάδης από τη σφαγή στη Σμυρνη).

    Απευθυνομαι στους καλοπροαιρετους ψηφοφορους του ΛΑΟΣ: Λυωστε τον στις επερχομενες εκλογές γιατί θα σας ξεκανει με την παρεα του ΓΑΠ και τους Ντορικούς. Αλλιως ειστε αξιοι της μοίρας σας.

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το να πάμε σε εκλογές σημαίνει διάθεση για αλλαγή. Το ΘΕΜΑ είναι ποιες είναι οι αλλάγές που θα προτείνουν τα κόμματα. Το προεκλογικό προγραμμα του καθε κόμματος είναι το σημαντικό και η πορεία που προτείνουν στη παρούσα φάση και των συγκυριών. Το ΠΑΣΟΚ ή έστω το μισό είναι δεσμευμένο και προτείνει το μνημόνιο και έχει δεσμεύσει την Ελλάδα με τη δανειακή σύμβαση. Οι υπόλοιποι τι προτείνουν;
    Σε κάθε περίπτωση να μη νομίζουν τα σημερινά κόμματα με τη σημερινή σύνθεση οτι θα πάρουν πολλού ψηφους.
    Εξ άλλου υπάρχει και ο Παπαθεμελής και ο Λεβέντης και οι άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]