Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όλι Ρεν: Συμφωνήστε, γιατί ο χρόνος σας τελειώνει...


Έμμεσες απειλές από την Κομισιόν και τον κύριο Όλι Ρεν, αμέσως μετά την αποτυχία δημιουργίας συναινετικού πολιτικού σχήματος απέναντι στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης το Γιώργου Παπανδρέου.

Τελεσίγραφο στάλθηκε προς τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να συμφωνήσουν με το μνημόνιο απεστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λίγο μετά τη συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων στην Αθήνα.

Ειδικότερα, σε γραπτή δήλωσή του ο... Επίτροπος Ολι Ρεν εξέφρασε τη λύπη της Ευρωπαίκής Επιτροπής για την αδυναμία συναίνεσης μεταξύ των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα σχετικά με την οικονομική προσαρμογή, ώστε να ξεπεραστεί η σημερινή κρίση χρέους.

Ο κοινοτικός επίτροπος υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την επίτευξη διακομματικής συμφωνίας για στήριξη στο κοινό πρόγραμμα ΕΕ-ΔΝΤ. "Θα πρέπει να βρεθεί σύντομα συμφωνία. Ο χρόνος εξαντλείται", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ολι Ρεν.

Σύμφωνα με το Φινλανδό επίτροπο "είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, να υιοθετήσουν εποικοδομητική στάση και να υποστηρίξουν την εφαρμογή του προγράμματος".

"Το εύρος της πρόκλησης αποτελεί τεστ για την ελληνική κοινωνία συνολικά και για το λόγο αυτό απαιτεί τη συμβολή όλων των κομμάτων και των πολιτών", καταλήγει ο Ολι Ρεν.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Καλά ρε για την αποτυχία του Μνημονίου φταίει το ότι δεν υπήρχε συναίνεση? Αφου ίσα-ίσα μέχρι και πρίν μια βδομάδα στην ουσία υπήρχε η συναίνεση , την στιγμή που ούτε μια διαδήλωση της προκοπής δεν είχε γίνει κατά του Μνημονίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το να βρεθούν οι κλέφτες και να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη είναι μια καλή αρχή, το να αναγκαστούν να παραδώσουν τα κλεμμένα είναι μια καλή συνέχεια, το να απομακρυνθεί από την Ελλάδα όσο γίνεται πιο γρήγορα το "τσούρμο" του Παπανδρέου, που παριστάνει την Κυβέρνηση και όλοι αυτοί, που εμφανίζονται ως οι προστάτες της Πατρίδας, ενώ αγωνιούν μόνο για την πολιτική επιβίωσή τους, είναι επιβεβλημένο. Το τελεσίγραφο Ρεν θυμίζει τις δυνάμεις κατοχής, που ζητούσαν την πλήρη υποταγή των υπόδουλων πολιτών και την μη συμμετοχή τους σε αντιστασιακές πράξεις, γιατί αλλοιώς θα προχωρήσουν σε εκτελέσεις. Η Δημοκρατία χάθηκε για τον Λαό, ο Γεώργιος Παπανδρέου θα προχωρήσει μόνος του... αδιαφορώντας για την Λαϊκή κυριαρχία(που την θυμήθηκα... τη λέξη αυτή που κυριαρχούσε στα μπαλκόνια τα πρώτα κυρίως χρόνια του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)και ήρθε η ώρα να χαθεί και για τους "από πάνω". Τα παραμύθια τέλος.Το χρέος σε τοκογλύφους δεν θεωρείται νόμιμο και όχι μόνο δεν πρέπει να εξοφλείται αλλά είναι και ποινικώς κολάσιμη-για τους τοκογλύφους- η "εξυπηρέτησή" του. Όσοι υπηρετούν την τρόϊκα και το ΔΝΤ είναι επίορκοι δημόσιοι λειτουργοί και έτσι πρέπει να αντιμετωπισθούν στα πλαίσια του νόμου, εκτός αν ο Λαός τους ξαναδώσει πλειοψηφία στη Βουλή, επιδεικνύοντας τάση αυτοκτονίας. Το "Ελευθερία ή Θάνατος" τούτη την ώρα θα πρέπει να το μετατρέψουμε σε "Ουτοπία ή Θάνατος", αφού οι κυβερνώντες λίγο πολύ μας λένε ότι αν ακολουθηθεί η αντίθετη από αυτήν που εφαρμόζεται πολιτική( η ουτοπική)θα επέλθει η καταστροφή της Πατρίδας...ΟΧΙ, λοιπόν, στο ξεπούλημα της Πατρίδας, ΟΧΙ στον μηδενισμό των δικαιωμάτων του Λαού, ΟΧΙ στα κάθε λογής παπαγαλάκια, που κατά καιρούς σκορπούν τον πανικό με τα λεγόμενά τους...Ρωσία, Εκουαδόρ, Αργεντινή, είπαν ΟΧΙ στο ΔΝΤ και "αναστήθηκαν"...Εμείς αν λέμε όλο ΝΑΙ θα οδηγηθούμε στην καταστροφή... Και η κλεψύδρα αδειάζει...ή ο Πατριωτισμός θα ενεργοποιηθεί ή η Πατρίδα θα βρεθεί σε δύσκολη θέση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο χρονος τελειωνει ο δικος σας,κυριε ευρωμπεη
    εμεις θα μενουμε εδω,με τα προικια μας.
    ενταξει, θα παμε και απεναντι στα υποστατικα μας..
    μαζι με τους αγιους μας και τα καμπαναρια μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]