Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιός θα σταματήσει την ελεύθερη πτώση της χώρας;

H κατρακύλα της κυβέρνησης συνεχίζεται καθώς οι απαιτήσεις της τρόικας ολοένα και αυξάνονται αλλά κανείς δεν έχει το σθένος να αντισταθεί ή τουλάχιστον να διαπραγματευτεί. Δύο ειδήσεις που βγαίνουν από το οικονομικό ρεπορτάζ των τελευταίων ωρών είναι εξαιρετικά ανησυχητικές και επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει τέλος στο χάλι της χώρας.

Η πρώτη είδηση από το Βήμα της Κυριακής κάνει λόγο για τη δημιουργία ανεξάρτητης αρχής που θα αναλάβει τις αποκρατικοποιήσεις των 50 δις, θα διοικείται από ξένους και δε θα δίνει ουσιαστικά λόγο στην κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση ξένων δηλαδή που θα συνδιοικεί τη χώρα αφού το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και πώλησης κρατικής περιουσίας είναι κολοσσιαίο και δίνει τεράστια δύναμη σε όποιον αναλαμβάνει να το φέρει σε πέρας.

Αν είναι αληθινή η είδηση αυτή είναι μια ακόμη δραματική εξέλιξη για τη χώρα. Δείχνει ότι δεν μας εμπιστεύεται κανείς πλέον και ότι και επισήμως η κυβέρνηση της χώρας πέρασε στα χέρια ξένων και αυτή που βγαίνει από τη βούληση του ελληνικού λαού είναι σκιώδης. Το ζήτημα είναι αν θα τολμήσει ο πρωθυπουργός να υπογράψει ένα τέτοιο θέμα και να δεσμεύσει και τις επόμενες κυβερνήσεις.

Η δεύτερη φοβερή είδηση έχει να κάνει με την 5η δόση του δανείου. Παρά το γεγονός ότι κατά τη γνώμη μας είναι εξασφαλισμένη και τα σενάρια κινδυνολογίας έχουν συγκεκριμένο στόχο, εντούτοις κάποιοι θέλουν να φέρουν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού προκειμένου να μας δανείσουν κι άλλα χρήματα και να μας έχουν στο χέρι.

Όπως επισημαίνουμε και προηγουμένως, στο ΔΝΤ συνδέουν άμεσα τη χορήγηση της 5ης δόσης με το νέο δάνειο 50-60 δις που θα πρέπει να πάρει η Ελλάδα για να αποπληρώσει τα τοκοχρεολύσια 2012 και 2013. Μας λένε δηλαδή με τον πιο κυνικό τρόπο ότι θα πρέπει να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο το χρέος μας και να αποδεχθούμε ακόμη πιο σκληρό Μνημόνιο προκειμένου να πάρουμε τη δόση του Μαίου και να μην κηρύξουμε στάση πληρωμών.

Στο ΔΝΤ θεωρούν δεδομένο ότι δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση η Ελλάδα να βγει στις αγορές του χρόνου, οπότε θα χρειαστεί νέα βοήθεια για να τα βγάλει πέρα.

Το ζήτημα είναι μέχρι που θα φτάσει ο δανεισμός και πότε θα ξεπληρώσουμε τόσα χρήματα. Κανείς δεν το σκέφτεται αυτό πρόκειται για σχέδιο που από την αρχή είχε αυτό το σκοπό;

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις ασφυκτικές πιέσεις για άμεσες αποκρατικοποιήσεις (το δήλωσε και ο Γιούνκερ το Σάββατο και ο Ρεν στο CNN) αλλά και το «πρεσάρισμα» που γίνεται στον Αντώνη Σαμαρά να συναινέσει στο έγκλημα καθοσιώσεως που έχει στηθεί με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, δείχνει ότι έχουμε φτάσει στον πάτο, αλλά ο πάτος είναι όλο και πιο χαμηλά.

Κάποιος να μας σταματήσει από την ελεύθερη πτώση.

Πηγή




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πριν από όλα πρέπει να αποδείξουμε πως ο Jeffrey μας είπε ψέματα. Ότι δηλαδή δεν υπάχουν θεσμοί στην Ελλάδα, αλλά υπάρχει μόνον λαός.

    Ξεχάστε τον Αντώνη Σαμαρά και την ελπίδα της Πανδώρας. Μόνον όταν ο ελληνικός λαός οργανωθεί θεσμικά σε δήμο πολιτών, μόνο τότε θα σταματήσουμε την ελεύθερη πτώση μας.

    Άλλως πως ο Jeffrey δεν μας είπε ψέματα. Μένουμε ένας μη οργανωμένος θεσμικά λαός και συνεχίζουμε την ελεύθερη πτώση μας προς την ελπίδα της Πανδώρας και την μετά θάνατον ζωή, με ηγέτη βέβαια τον Αντώνη Σαμαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]