Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιό το νόημα από όλα αυτά;


Η χώρα πέρυσι χρωστούσε περίπου 350 δισ. €.

Μετά το μνημόνιο θα χρωστάει περίπου 450 δισ. €.

Άντε και πούλησε την ακίνητη περιουσία, δηλαδή πήρε 50 δισ. €.

Τι θα κερδίσουμε (αν τα καταφέρει να την ξε-πουλήσει, πράγμα που απ-εύχομαι) που του χρόνου θα χρωστάμε 400 δισ. € και δεν θα 'χουμε ούτε ένα χωραφάκι να δώσουμε σε πεινασμένους-ανθρώπους, για να 'χουν (έστω) λίγη-γη, να-τους-ταΐσει?

Μακάρι το "σύστημα" να ήταν υγιές και να συνέχιζε όπως ήταν. Μου χρωστάει (δεν-του-χρωστάω): την επιστροφή του φόρου που μου 'βγαλε το εκκαθαριστικό (και δεν φαίνεται να παίρνω), την σύνταξη (sic) που 'χω πληρώσει, λεφτά που 'χω δουλέψει, αποζημιώσεις του ΙΚΑ αλλά και των (ιδιωτικών)ασφαλειών που πλήρωνα-χρόνια και που θα κάλυπταν (υποτίθεται) διάφορα έξοδα που προβλέπεται (σύντομα) να 'χω.

Μα δεν το εμπιστεύομαι πια αυτό το "σύστημα", ούτε θα εμπιστευτώ κανέναν που θα μου υποσχεθεί την διατηρισιμότητά του.

Θα εμπιστευόμουν όμως, αυτόν που θα μου 'λεγε:
  • Δεν θα ζεις, όπως ζούσες
  • Θα χάσεις την δουλειά σου
  • Θα πας στην επαρχία
  • Θα σου χαρίσω 10 στρέμματα, να τα καλλιεργείς να βγάλεις το φαΐ σου
  • Θα φτιάξεις το σπίτι σου να ζεις (βλ. σχετικές αναρτήσεις για την αρχιτεκτονική-με-τη-γη) σε πρότυπες κοινότητες που σου 'χω σχεδιάσει
  • Θα ασχοληθείς με την βιολογική γεωργία και τον τουρισμό και αυτά θα πουλάς
  • Θα σου βάλω και όρους (πρότυπα) περιβαλλοντικής ύπαρξης έτσι ώστε να φτιάξω μια φτηνή μα όμορφη Ελλάδα, όχι σαν σκουπίδι κακομοιριάς μα σαν πρότυπο αειφόρο-οικολογικό-οικονομικό μοντέλο της κοινωνικής ύπαρξης
  • Θα ζούμε αυτάρκεις και αλληλέγγυοι
Μέχρι τότε θ' αναρωτιέμαι: για πόσο ακόμα θα υποκρινόμαστε τους αστούς εκλιπαρώντας την διατήρηση αυτού του "συστήματος"?


Υ.Γ. Ψιτ-Κράτος. Κράτα τα λεφτά:που μου χρωστάς (επιστροφές φόρου-σύνταξη-δουλειά-ασφάλεια)!!! Δωσ' μου τη δική-μου-γη κι είμαστε πάτσι!

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]