Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πάγωσε η ΝΔ με το ξέσπασμα και τον ξεπεσμό του Μεϊμαράκη


Περιφερόμενη «βόμβα» ο Μεϊμαράκης

Την άκρη του νήματος που οδηγεί στην απασφάλιση Μεϊμαράκη και τις επιθέσεις του Προέδρου του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής» σε βάρος του Γιώργου Καρατζαφέρη αναζητούν στελέχη και βουλευτές της ΝΔ που έμειναν εμβρόντητοι χθες, είτε παρακολουθώντας –όσοι ήταν αρόντες- είτε ακούγοντας να τους μεταφέρεται το επεισόδιο με τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Γ. Κοραντή στην αίθουσα της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας.

Σύσσωμη η Κ.Ο. της ΝΔ σηκώνει τα χέρια ψηλά για τη στάση Μεϊμαράκη. Την ίδια στιγμή όμως αντιλαμβάνονται ότι «ο Βαγγέλης κάτι ξέρει που τα λέει, δεν είναι χθεσινός στην πολιτική πιάτσα».

Το θέμα είναι τι είναι αυτό που ξέρει ο κ. Μεϊμαράκης. Στελέχη της ΝΔ που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα πάντως, υπενθύμιζαν με νόημα χθες την απόστροφή Μεϊμαράκη από βήματος Βουλής για τα όσα είχαν διαμειφθή κεκλεισμένων των θυρών μεταξύ Μεϊμαράκη- Καρατζαφέρη, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στο Υπουργείο Άμυνας και παρέπεμπαν στο χθεσινό υποννοούμενο του ...
τ. Υπουργού Άμυνας περί τα όσα γνωρίζουν στον ΛΑ.Ο.Σ. για τα ...γαλλικά.

Επισήμως, η έκρηξη Μεϊμαράκη συνεχίζει να αποδίδεται στο ότι ο κ. Καρατζαφέρης ακούμπησε ευαίθητες χορδές με την προτάσή του να επεκταθεί χρονικά η προανακριτική για τα υποβρύχια ώστε να συμπεριλάβει και τα πεπραγμένα και άλλων υπουργών Άμυνας. Κάτι που ο κ. Μεϊμαράκης εισέπραξε ως προσωπική αιχμή ότι «τα πήρε». Ψυθιρίζεται μάλιστα ότι ο Πρόεδρος του Ιδρύματος έχει φτάσει στα άκρα και λόγω καθοδηγούμενων από τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. δημοσιευμάτων, τα οποία τον στοχοποιούν και μάλιστα ονομαστικά.

Έτσι εξηγούν και τη χθεσινή πρωτοφανή επίθεση σε βάρος του κ. Κοραντή, ο οποίος κατά τον κ. Μεϊμαράκη, λειτουργεί ως σύμμαχος του Καρατζαφέρη στο θέμα, κάνοντας χρήση της προηγούμενης ιδιότητάς του ως επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας. Το βέβαιο είναι ότι το περιστατικό άφησε εμβρόντητους τους βουλευτές και των δύο παρατάξεων, που αισθάνονται να βρίσκονται εν μέσω πυρών, χωρίς να ξέρουν το λόγο για τον οποίο πολεμούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο κ. Καρατζαφέρης θα επιχειρήσει να ρίξει τους τόνους το επόμενο διάστημα, εκτιμώντας ότι η υπόθεση φθείρει και τον ίδιο. Ανάγνωση την οποία κάνουν και στον γ’ όροφο της Συγγρού, όπου οι επιτελείς του Αντώνη Σαμαρά εκτιμούν ότι βρήκαν στο πρόσωπο του Β. Μεϊμαράκη το κατάλληλο πρόσωπο για να αποδυναμώσουν πολιτικά τον Γ. Καρατζαφέρη, στοχεύοντας στην απαξίωση των θέσεων και αναδεικνύοντας τον πολιτικό του καιροσκοπισμό και το γεγονός ότι –κατά την ΝΔ- κινείται με μοναδικό γνώμονα να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Υψηλόβαθμο «γαλάζιο» στέλεχος έλεγε χαρακτηριστικά ότι «η στάση Μεϊμαράκη απαντά με το ίδιο ύφος στην «πεζοδρομιακή» αντίληψη που έχει για την πολιτική ο Καρατζαφέρης αφήνοντας να εννοηθεί ότι εν πολλοίς λειτουργεί και στην κατεύθυνση του «επαναπατρισμού» ψηφοφόρων της ΝΔ από τον ΛΑ.Ο.Σ. Στην ΝΔ πάντως, αναγνωρίζουν και το γεγονός ότι η κόντρα μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξεφύγει από τον έλεγχο ενώ κάποιοι από τους επιτελείς του Α. Σαμαρά εκράζουν και φόβους ότι μπορεί το «Ζάππειο ΙΙ» να χαθεί μέσα στο κλίμα εμφυλίου που εξελίσσεται στη «γαλάζια πολυκατοικία».



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]