Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί η ΝΔ σχεδιάζει να πληρώσει (με δικά μας λεφτά) το παράνομο μνημόνιο;

  • Η αξιωματική αντιπολίτευση ετοιμάζει “Ζάππειο” όπου θα μας παρουσιάσει το σχέδιό της για αποπληρωμή του Μνημονίου, όταν όλη η ελλάδα παρακολούθησε από την τηλεόραση την απόδειξη για την προμελέτη της παράδοσης της χώρας στο ΔΝΤ

Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί πια να επιμένει άλλο στην συνταγματικότητα του Μνημονίου. Την οποία μάλιστα συνταγματικότητα στήριξε από την πρώτη στιγμή, και επιχειρηματολόγησε και υπέρ της. Και για το οποίο Μνημόνιο δεν ζήτησε ποτέ, ως όφειλε, λαϊκό δημοψήφισμα. Η αντι-μνημονιακή (λέμε τώρα) αξιωματική αντιπολίτευση.

Χθες βράδυ, όλη η ελλάδα, παρακολούθησε από την εκπομπή του Λ. Λαζόπουλου, το λογοκριμένο βίντεο με τον Στρος Καν, ο οποίος δηλώνει πως οι συνεννοήσεις του πρωθυπουργού με το ΔΝΤ, για “παροχή βοήθειας” προς την χώρα, είχαν ξεκινήσει από τον Νοέμβριο με Δεκέμβριο του 2009.

Αυτή βέβαια την πληροφορία δεν είναι δυνατόν να την έχει μία σατιρική εκπομπή και να μην την γνωρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν είναι δυνατόν γιατί η επίμαχη συνέντευξη έχει και πάρα πολύ καιρό που δόθηκε στη δημοσιότητα, στο εξωτερικό. Κάτι άλλο συμβαίνει.

Και αυτό που συμβαίνει είναι πως η αξιωματική αντιπολίτευση επιδιώκει την νομιμοποίηση του Μνημονίου το οποίο τώρα είναι ακόμη ΠΑΡΑΝΟΜΟ, όπως και η δανειακή σύμβαση. Γι’ αυτό και δεν κατήγγειλε από την αρχή το Μνημόνιο ως αντισυνταγματικό, γι’ αυτό και δεν ζήτησε ποτέ σχετικό λαϊκό δημοψήφισμα.

Και έτσι τώρα ετοιμάζεται η αξιωματική αντιπολίτευση για το Ζάππειο 2 (όπως το λένε). Οπου προφανώς θα μας ανακοινώσουν το σχέδιό τους για την αποπληρωμή του χρέους, και του χρέους του Μνημονίου, και άλλα πολύ πολύ αντι-μνημονιακά. Θέλει ένα θάρρος βέβαια να το κάνεις αυτό, όταν όλη η ελλάδα, είδε με τα μάτια της και άκουσε με τα αυτιά της την αλήθεια. Οταν όλη η ελλάδα γνωρίζει πλέον την συμπαιγνία και την προμελέτη. Κι όταν η θέση σου ως αξιωματική αντιπολίτευση είναι να καταγγείλεις αυτή την προμελέτη και την συμπαιγνία και δεν το κάνεις. Θέλει μεγάλο θάρρος.

Αυτή η σιωπή της ΝΔ για την αντισυνταγματικότητα του Μνημονίου, αυτή η παράλειψή της να ζητήσει δημοψήφισμα για το Μνημόνιο, αυτή η απροθυμία της να καταγγείλει την προμελέτη και τον προσχεδιασμό για τον ερχομό του, εξηγεί την στάση της. Εξηγεί δηλαδή την ΑΠΟΥΣΙΑ της και την απουσία στήριξής της, σε κάθε ομάδα που δέχθηκε τα πυρά αυτής της καταστροφικής κυβέρνησης του ΠαΣοΚ, και την ΑΠΟΥΣΙΑ της ως αμυντικής δύναμης σε κάθε Μνημονιακή επίθεση που δέχθηκε ο λαός:

Στους φορτηγατζήδες, στο άνοιγμα των “κλειστών επαγγελμάτων”, στα κινήματα των διοδίων και του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, στους Κερατιώτες, στις καταιγίδες χημικών και δακρυγόνων που δέχεται ο λαός κάθε που κάνει συγκέντρωση, στους θανάτους της Μαρφιν, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων, στην κατεδάφιση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων στον ιδιωτικό τομέα, στις “ατομικές συμβάσεις εργασίας”, στις μαζικές απολύσεις, στην ανάλγητη στάση των τραπεζών προς τις ανάγκες ρευστότητας της ελληνικής αγοράς, στα λουκέτα των επιχειρήσεων, στις αυτοκτονίες των απελπισμένων, στα συσσίτια και στις διανομές τροφίμων, και σε χίλια δυο.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αρνείται τον θεσμικό της ρόλο. Στην ουσία είναι ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ πατριώτες. Συμπολίτευση είναι και όχι αντιπολίτευση. Γι’ αυτό και διαλαλεί την συνταγματικότητα του Μνημονίου, γι’ αυτό και συμφωνεί “επί της αρχής” με τις ιδιωτικοποιήσεις, γι’ αυτό και έχει ψηφίσει πάνω από τα μισά νομοθετήματα αυτής της κυβέρνησης.

Γι’ αυτό και θα κάνει ότι δεν είδε και δεν άκουσε τι μετέδωσε ο Λάκης εψές βράδυ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι μαζί μας πατριώτες. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ.

Κι όχι Ζάππειο 2, Ζάππειο 42 θα κάνουνε προσπαθώντας να μας πείσουνε πως πετάει ο γάϊδαρος.

Θραξ o Αναρμόδιος

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ρε πως αλλάζουν οι καιροί. Τώρα βγάζουν στη φόρα το ξεπούλημα που έκανε ο Παπανδρέου και τον καταγγέλλουν ότι μας πρόδωσε. Ενώ ο Σαμαράς έχει τον τρόπο να τα καταφέρει με δεδομένο ότι θα εξοφλήσει το μνημόνιο. Πάλι η Δημοκρατία μας θα λειτουργήσει και πάλι ο ψηφοφόρος θα φταίει που επιλέγει προδότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]