Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί ο Γιώργος μας βάζει να πληρώσουμε κάτι που δεν μπορεί να πληρωθεί;

  • Από έναν φίλο αναγνώστη πήραμε ένα μήνυμα, στο οποίο καταθέτει έναν εύλογο προβληματισμό. Έναν προβληματισμό που θα έπρεπε να είχε απασχολήσει ιθύνοντες της Δικαιοσύνης... ή που θα πρέπει να τους απασχολήσει την "επόμενη ημέρα" του Γιώργου Παπανδρέου στην πρωθυπουργία...
Πρώτη παρατήρηση: Διαβάζω στην Capital.gr και αλλού βέβαια ότι "το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού (σημ. του τετραμήνου Ιαν-Απρ) διαμορφώνεται στα 7,246 δισ. ευρώ έναντι στόχου 6,924 δισ. ευρώ και ελλείμματος 6,371 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010".

Το σημαντικό εδώ δεν είναι ότι πέσαμε 300 εκατ. ευρώ έξω, αλλά ότι ο προϋπολογισμός μας προέβλεπε έλλειμα τετραμήνου (6,924 δις) μεγαλύτερο από το περυσινό (6,371 δις)!!!

Πως είναι δυνατόν δηλαδή στο τέλος της χρονιάς να έχουμε χαμηλότερο έλλειμα από πέρυσι;

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ!!!

Δεύτερη παρατήρηση:
Με 7.25 δις ευρώ έλλειμα το πρώτο τετράμηνο, και με απλή αναλογική υπολογίζουμε ότι 3 τετράμηνα x 7.25 δις = 21.75 δις ευρώ έλλειμα ετήσιο.

Όποιος ψάξει στον κρατικό προϋπολογισμό στη σελίδα του Υπ.Οικ. θα δει ότι τα συνολικά ετήσια έσοδα της Ελλάδος είναι περίπου 55δις ευρώ (το πολύ). Με απλούς υπολογισμούς: 21.75/55=39,5% ΕΛΛΕΙΜΑ (!!!) για φέτος!

Δείτε όμως τι απίστευτα τεχνάσματα σκαρφίζονται για να κάνουν το έλλειμα να φαίνεται μικρό, άρα διαχειρίσιμο και να βάζουν τους λαούς να πληρώνουν κάτι που δεν πρόκειται να αποπληρωθεί ποτέ: Υπολογίζουν το έλλειμα ως ποσοστό επί του ΑΕΠ και όχι ως ποσοστό επί των εσόδων!!

Φοβερή τεχνική γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να πειστεί ο φορολογούμενος να πληρώσει για μια χώρα με έλλειμα 40%...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]