Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Παπουτσής ομολογεί την επικινδυνότητα του καθεστώτος Παπανδρέου!!!

Αφύλακτα τα θαλάσσια σύνορα λόγω έλλειψης… πιστώσεων

Ομολογία «βόμβα» πριν από λίγο στη Βουλή από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή. Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση αλλά και καταγγελιών από βουλευτές ότι τα θαλάσσια σύνορα είναι απροστάτευτα, παραδέχτηκε πως όχι μόνο τα σκάφη του Λιμενικού, αλλά οχήματα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής βρίσκονται σε ακινησία καθώς είναι υποχρεωμένα να εφαρμόζουν τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες όπου δεν εγκρίνονται οι πιστώσεις…

Αν και δεν είπε τι θα γίνει τότε στα θαλάσσια σύνορά μας, ή με την αστυνόμευση για την αντιμετώπιση του εγκλήματος, ή ακόμα και με την πυρόσβεση εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, ο κ. Παπουτσής αρκέσθηκε απλά να πει (αποποιούμενος των ευθυνών του) ότι «είναι κάτι που επαναλαμβάνω το έχω θέσει στο αρμόδιο υπουργείο», ευχόμενος (!!!) “να κάνουμε όλοι μια προσπάθεια προκειμένου να συμβιβαστούμε με τους νέους κανόνες δημοσιονομικού ελέγχου»…

Από τα πρακτικά της Βουλής:

«Πράγματι έχετε δίκιο, ορισμένα από τα σκάφη του Λιμενικού ευρίσκοντο εκτός λειτουργίας, όχι γιατί δεν υπάρχουν ανταλλακτικά ή δεν υπάρχουν χρήματα αλλά επειδή ολόκληρο το ελληνικό δημόσιο και βεβαίως και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και επομένως και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, είναι υποχρεωμένα να εφαρμόζουν τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες όπου δεν εγκρίνονται οι πιστώσεις». 

Πρόσθεσε όμως ότι «δεν εγκρίνονται οι πιστώσεις εάν υπάρχουν ανεκτέλεστες δαπάνες στα εντάλματα του παρελθόντος… αλλά αυτό σιγά-σιγά με πολύ μεγάλη προσπάθεια, βελτιώνεται και ήδη αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο…».

Αντικοινοβουλευτικός





Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δηλαδη αν οι Τουρκοι προκαλεσουν θερμο επεισοδιο με λιμενικα σκαφη ή εντοπιστει πλοιαριο με λαθρομεταναστες θα περιμενουμε εντολη απο τους τραπεζιτες για να αντιδρασουμε??
    Ποση ξεφτιλα πια!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]