Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιός και γιατί να τους πιστέψει;


Αφού το μνημόνιο έχει αποτύχει, ποιός μας εγγυάται ότι θα μειωθεί η ανεργία και το χρέος βάσει των προβλέψεων;

Ρευστή παραμένει η ευρωπαϊκή κρίση χρέους, όσο δεν λαμβάνονται οριστικές αποφάσεις.

Η παραπάνω πρόταση σε όσους ενημερώνονται έστω και περιοδικά δεν θα τους είναι «ξένη».

Η κατάσταση δεν έχει αλλάξει εδώ και πολύ καιρό. Τα μόνα που μεταβάλλονται είναι τα πρόσωπα που κάνουν δηλώσεις με προτάσεις ή και διαπιστώσεις για την κρίση χρέους.

Αυτό που επίσης μεταβάλλεται είναι η ανησυχία του απλού κόσμου, καθώς βλέπει συνεχώς να έρχονται νέα μέτρα που θα επηρεάσουν αυτούς που δουλεύουν από το πρωί έως το βράδυ με ..τριψήφιες απολαβές!

Σήμερα, συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο για να μην αποφασίσει κάτι συγκεκριμένο, θέλοντας όμως να δώσει ένα μήνυμα για το μέλλον των αποκρατικοποιήσεων.

Η λύση όμως δεν μπορεί να είναι μόνο αυτή. Έχουμε αναλωθεί στο αν, το πώς και το πότε ενδεχομένως να γίνει reprofiling του ελληνικού χρέους (πλέον η λέξη αναδιάρθρωση έχει ξεπεραστεί), τι θα γίνει με τις αποκρατικοποιήσεις, και το αν θα πάρουμε την 5η δόση. Για το τελευταίο μάλιστα, είναι οφθαλμοφανέστατο είναι πρόκειται για μέτρο πίεσης και απειλών για μεταρρυθμίσεις. Για την πραγματική οικονομία όμως, ούτε λόγος!

Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι και όπως φαίνεται θα παραμείνει το ελληνικό δημόσιο, γιατί συνεχίζουν να υπάρχουν κάποιοι που πίσω από τις πλάτες των δημόσιων υπαλλήλων με τα 1.000 + ευρώ «τρώνε με χρυσά κουτάλια», δουλεύοντας έως και 3 ώρες την ημέρα!

Αυτά δεν εκλείπουν και ούτε πρόκειται. Όλα όμως, πέφτουν πάνω στην πλάτη όσων δεν φταίνε. Μάλιστα, αυτός που δεν φταίει είναι ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα.

Από αυτόν δηλαδή που ζητάνε αύξηση της ανταγωνιστικότητας με αυξημένο ωράριο και μειωμένο μισθό! Δηλαδή, το 10ωρο χωρίς υπερωρίες και τα 700 – 800 ευρώ που ήταν μέχρι τώρα πόσο να πάει;

Την ίδια ώρα, επειδή το μνημόνιο και τα μέτρα που έχουν λάβει μέχρι σήμερα δεν έχουν αποδώσει, σκέφτονται να λάβουν και νέα! Αυτό ενισχύει τις φήμες και τα δημοσιεύματα ότι θα έρθει και νέα αύξηση του ΦΠΑ, με εξίσωση και του πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης και πολλά πολλά ακόμα που θα πλήξουν έμμεσα την τσέπη του έλληνα φορολογούμενου, που ήδη πληρώνει την κρίση.

Παράλληλα, το χρέος αυξάνει συνεχώς, η ανεργία το ίδιο και η ανησυχία όλων των Ελλήνων είναι μια: ενώ το μνημόνιο αποτυγχνάνει μέρα με τη μέρα, ποιός μας εγγυάται ότι και αυτά τα νούμερα θα μειωθούν σύμφωνα με τις (αποτυχημένες) προβλέψεις;

Κάποιους θα πρέπει να προβληματίσει η αυθόρμητη κίνηση των Ισπανών. Παρέμειναν στις κεντρικές πλατείες της χώρας ειρηνικά, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας και την ανεργία που μαστίζει τη χώρα, λέγοντας απλά «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]