Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιοί θέλουν να γίνει η Ελλάδα Ρουάντα;

Διαβάζουμε στο Έθνος: «Σοκ και δέος στην κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η εκτός ορίων κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, καθώς η πρωτοφανής ρατσιστική βία, σε συνδυασμό με την άνευ προηγουμένου αστυνομική αυθαιρεσία, πυροδοτούν καταστάσεις μέχρι σήμερα άγνωστες στους πολίτες.»

Δεκάδες μετανάστες στο νοσοκομείο λόγω ρατσιστικών επιθέσεων επισημαίνει το συγκρότημα Λαμπράκη

Κάποιοι επιλέγουν να «ανεβάσουν» το θέμα της βίας. Σκοπός, η αλλαγή ατζέντας; Θα δείξει…

Στο μεταξύ, δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι η άλωση του κέντρου από ακραίες ομάδες μεγαλώνει τον φόβο των πολιτών, μειώνει τις επιδιώξεις τους, τους αποτρέπει από το να κατέβουν να διαδηλώσουν ειρηνικά.

Χωρίς μαζικές αντιδράσεις και διεκδικήσεις, δεν γίνεται ευκολότερη η εφαρμογή του Μνημονίου;

Η επιβίωση προηγείται της διαβίωσης. Ανεξάρτητα από θεωρίες συνωμοσίας, όταν την ίδια μέρα συμβαίνουν ταυτόχρονα ένα φρικιαστικό, αναίτιο έγκλημα και λίγες ώρες αργότερα εγκληματικά χτυπήματα αστυνομικών εναντίον διαδηλωτών, πόσοι είναι αυτοί που δεν θα προτάξουν την σωματική τους ακεραιότητα στην δεινή οικονομική του κατάσταση;

Έχουμε γράψει επανειλημμένως για το μεγάλο πρόβλημα της εγκληματικότητας, και της λαθρομετανάστευσης που μαστίζουν τη χώρα μας.

Η απειλή που αισθανόμαστε από την εγκληματικότητα και την ανομία είναι πολύ πιο σοβαρή από την οικονομική μας κατάπτωση.

Η πείνα σε θέτει σε εγρήγορση. Σε κινητοποιεί. Ο φόβος όμως σε μουδιάζει. Σε αδρανοποιεί.

Και ίσως αυτό να θέλουν κάποιοι. Αλλιώς δεν εξηγείται η πλήρης και επί χρόνια αδιαφορία τους απέναντι στη κλιμάκωση τόσο της λαθρομετανάστευσης, όσο και της εγκληματικότητας.

Το άλλοτε φιλόξενο κέντρο της Αθήνας έχει γίνει εδώ και χρόνια ένα απάτητο γκέτο που μάλλον Σομαλία θυμίζει παρά Ελλάδα.

Και όπως προειδοποιούσαμε, και ήδη το βλέπουμε στους δρόμους με τις μάχες που διεξάγονται σώμα με σώμα, γίνεται τώρα Ρουάντα.

Η λαθρομετανάστευση και η εγκληματικότητα είναι συγκοινωνούντα δοχεία.

Συνεπώς, όλοι όσοι (υπεύθυνοι) ανέχονταν επί τόσα χρόνια τη σταδιακή μεταμόρφωση της Αθήνας σε Μογκαντίσου είναι συνυπεύθυνοι. Και προφανώς ακολουθούν μια ατζέντα, παρόμοια με αυτήν που διάφορα αντιλαϊκά καθεστώτα χρησιμοποίησαν στο διάβα της ιστορίας, προκειμένου να χειραγωγήσουν και να αποπροσανατολίσουν τους λαούς τους. Το διαίρει και βασίλευε.

Ποιος θα ασχοληθεί με το μνημόνιο και με την ανεργία, την ώρα που κινδυνεύει να τον σφάξουν μέσα στο σπίτι του; Ποιος θα βγει να διαδηλώσει για το απρόσωπο ΔΝΤ, την αόρατη τρόικα κλπ. όταν ο ορατός εχθρός είναι ο μαύρος, και ο μελαψός που κυκλοφορούν δίπλα του ή που κατοικοεδρεύουν στην Ομόνοια;

Οι συγκρούσεις που ξέσπασαν με αφορμή το θάνατο του οικογενειάρχη, είναι βούτυρο στο ψωμί των οπαδών και των εκτελεστών του μνημονίου.

Τι πιο βολικό από το να σφάζονται οι Έλληνες με τους αλλοδαπούς, και να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα η οικονομική μας υποδούλωση και η υπαγωγή μας στη κυριαρχία της τρόικας και των τραπεζιτών.

Τι πιο βολικό από τη πλήρη απαξίωση και υποβάθμιση του ιστορικού κέντρου μιας πόλης, ώστε μετά να έρθουν κάποια οικονομικά συμφέροντα και να το αγοράσουν κοψοχρονιά.

Η παγκοσμιοποίηση σε όλο της το μεγαλείο.

Και έτσι φτάσαμε στο σημείο, να υπάρχουν ομάδες vigilante ακροδεξιών που περιπολούν τους δρόμους, σπάζοντας στο ξύλο όποιον μετανάστη πέφτει στα χέρια τους, και από την άλλη ομάδες αλλοδαπών να αυτοοργανώνονται, και να ταμπουρώνονται, επιτιθέμενοι παράλληλα σε όποιον Έλληνα ξεμοναχιάσουν.

Εικόνες ζούγκλας που όμως συμβαίνουν δίπλα μας. Κοινωνικό μίσος, γενικευμένο χάος, απώλεια κάθε ελέγχου.

Μ.Ο. και S. A.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Υπάρχει κανένας που αμφιβάλλει σε ποιόν ανήκουν οι ευθύνες για όσα διαδραματίζονται στην Αθήνα σήμερα; Σίγουρα όχι στους Έλληνες πολίτες, γιατί αν ήταν έτσι δε θα υπήρχαν καταστήματα αλλοδαπών. Σίγουρα όχι στους μετανάστες, γιατί η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή και η προσπάθεια να ενταχθείς σε μια κοινωνία δε σε οδηγεί σε εγκλήματα. Η βία, λοιπόν, είναι κατευθυνόμενη από λίγους χειραγωγούμενους και από τις δυο πλευρές.
    Σε προηγούμενη ανάρτηση μια αναγνώστρια πέτυχε Bull's Eye.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι μαέστροι των μίντια μας έδειχναν τα ίδια πλάνα ξανά και ξανά για να μας πείσουν ότι ολόκληρη η Αθήνα μεταμορφώθηκε σε ένα μπάχαλο. Μήπως πρέπει να τους ρωτήσουμε γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο το σχολιο του ανωνυμου 13 Μαΐου 2011 9:47 μ.μ.,

    "Σίγουρα όχι στους μετανάστες, γιατί η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή και η προσπάθεια να ενταχθείς σε μια κοινωνία δε σε οδηγεί σε εγκλήματα."

    Ποιος σου ειπε οτι εδω στην Ελλαδα οι λαθρομεταναστες -και οχι μεταναστες- βρηκαν την καλυτερη ζωη μεσω λαθρεμποριου,ναρκωτικων και γκετοποιησης???
    Οταν δεν υπαρχουν δυνατοτητες απασχολησης πως θα ζησει ο λαθρομεταναστης??Με αερα??Θελοντας ή μη, θα κλεψει!!
    Και αποδεικνυεται πως σκοτωνει (και) για να κλεψει!!
    Ποιος σου ειπε οτι οι λαθρομεταναστες απο Αφρικη, Ασια και απο οπουδηποτε αλλου μπορουν ή ακομα θελουν να ενταχθουν στην ελληνικη κοινωνια???
    Οταν στην Ελλαδα το 25% ζει κατω απο τα ορια της φτωχειας και η ανεργια φθανει το 20%,απο που βγαζεις το συμπερασμα οτι ολοι οι λαθρομεταναστες που ερχονται στην Ελλαδα ελπιζουν σε μια καλυτερη ζωη με το που ερχονται στην χωρα μας??
    Αφου δεν υπαρχουν οι προϋποθεσεις γι'αυτο!!
    Και κατι τελευταιο!!
    Η πολυπολιτισμικη κοινωνια εχει αποτυχει.Οχι μονο στην Ελλαδα,αλλα παντου!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]