Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ένα θαύμα θα μας σώσει;


“Πολιτικό πρόβλημα στην Ελλάδα” διαπιστώνουν στελέχη της ΕΚΤ και του ΔΝΤ γράφουν οι κυριακάτικες εφημερίδες και παραθέτουν σενάρια για το μέλλον. Δράττομαι της ευκαιρίας να παρουσιάσω το δικό μου -σενάριο.

Προβλέπω ότι θα γίνουν “εκλογές”, ο Γοδεφρίγος θα χάσει και πρωθυπουργός θα γίνει ο Αντουαν ντε σεν Εξιπερί. Πρώτο μέτρο θα είναι η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στο …10% για να υπάρξει “ανάπτυξη”. Το ριζοσπαστικό αυτό “μέτρο” θα οδηγήσει σε έκρηξη της επιχειρηματικότητας καθώς, Έλληνες και ξένοι επενδυτές θα σπεύσουν να εκμεταλλευτούν τη διάταξη. Για 1-2 χρόνια η Ελλάδα θα γίνει …Ιρλανδία (την ανάπτυξη της οποίας ομολογώ ότι θαύμαζα όντας αρκούντως «αθώος», και μη μπορώντας να φανταστώ ότι, η… θετή μου χώρα έχει πιο διεφθαρμένους πολιτικούς απ’ την Ελλάδα). Θα πουληθούν 12.000 μερσεντέ, 300 “καγιέ”, 20 χάμερ, 5 φεράρι, 4 μαζεράτι και 3 μπέντλι.

Η λύση δεν είναι, απαραίτητα, άσχημη. Η χαμηλή φορολογία ίσως κάνει εκείνους που φοροδιαφεύγουν ή αυτό-φοροαπαλάσσονται να δώσουν το «κάτι τις» τους στον κρατικό κορβανά. Ούτως ή άλλως το ελληνικό «Δημόσιο» εισπράττει μόνο το 10% του 20, 30 ή 45% των φόρων που επιβάλλει. Το μέτρο έχει εφαρμοστεί με επιτυχία σε πολλές χώρες γιατί να μην επιτύχει και στην Ελλάδα…

Μα, για ένα απλό λόγο: το «κράτος» που έχουν δημιουργήσει οι κομματάρχες απ’ το ’75 και δώθε δεν είναι ικανό να το διαχειριστεί! Οι λωποδύτες, οι ραντιέρηδες, οι ληστές του δημόσιου χρήματος, οι κομματο-συνδικαλιστές, τα golden boys (ζουν ανάμεσα μας) και τα λοιπά σκουπίδια του ληστρικού καπιταλιστικού συστήματος θα φροντίσουν να το τινάξουν στον αέρα.

Οι αναγνώστες που συζητώ ρωτούν τι θα έκανα αν, όπως λέμε όλοι οι Έλληνες, ήμουν …πρωθυπουργός. Η απάντηση είναι: τίποτα!

Κανείς εκτός, ίσως, από μία κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον… Ιησού, υπουργούς τους 12 Αποστόλους και 750.000 Χερουβείμ και Σεραφείμ στη κρατική μηχανή θα μπορούσε!

Μόνο ένας «θεός» ή μία Πολιτιστική Επανάσταση μπορεί να αλλάξει το «σύστημα» που δημιούργησαν τα μίνι-άτομα που κυβέρνησαν, κυβερνούν ή απειλούν να κυβερνήσουν τη χώρα και, υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν βλέπω πιθανή μία τέτοια λύση!

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]