Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήπως η Ελλάδα πρέπει να φύγει μόνη της από την Ευρωζώνη;

  • Guardian: Οι φόβοι για την Ελλάδα προκαλούν μυστικές διαβουλεύσεις

Η εφημερίδα Guardian δημοσιεύει άρθρο με τίτλο "Οι φόβοι για την Ελλάδα προκαλούν μυστικές διαβουλεύσεις", σύμφωνα με το οποίο η συνάντηση στο Λουξεβούργο ορίστηκε λόγω των ανησυχιών ότι τα προβλήματα της Ελλάδας προσεγγίζουν το σημείο κατάρρευσης.

Επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές, το δημοσίευμα αναφέρει ότι δεν συζητήθηκαν μόνον τα προβλήματα της Ελλάδας αλλά και της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές διέψευσαν τις πληροφορίες που προήλθαν από την Γερμανία ότι η Αθήνα «έριξε την ιδέα της εγκατάλειψης του κοινού νομίσματος».

Στις συνομιλίες, σύμφωνα με τον Guardian, μετείχε και εκπρόσωπος της Κομισιόν, ενώ οι υπόλοιπες χώρες μέλη της ευρωζώνης δεν ενημερώθηκαν για την σύσκεψη.

Παρά τις διαψεύσεις, συνεχίζει το δημοσίευμα, "οι πιστωτές εξετάζουν μια σειρά εναλλακτικών λύσεων για την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας βοήθειας που είτε θα δίνει στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο για να αποπληρώσει τα χρέη της, είτε θα αναγκάζει τις τράπεζες να δεχθούν απώλειες από τα ελληνικά ομόλογα".

Το δημοσίευμα επίσης φιλοξενεί δήλωση αναλυτή του Σίτυ του Λονδίνου, ο οποίος σημειώνει:

"Εάν είσαι η Ελλάδα και η χώρα σου είναι στα χάλια που είναι, και σκέφτεσαι τα επόμενα πέντε χρόνια και τα μέτρα λιτότητας που πρέπει να πάρεις για να καταφέρεις να μείνεις στο ευρώ, έχεις ευθύνη, θα έλεγα, να σκεφτείς να φύγεις από την ευρωζώνη".



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]