Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αρχίζουν επεισόδια στην Τουρκία οι Κούρδοι;

  • Πολλές χιλιάδες εξοργισμένοι Κούρδοι πήραν μέρος στις κηδείες τεσσάρων ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους σε επεισόδια με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν το όχημά τους υπέστη επίθεση στη διάρκεια της τελετής, στην οποία παρευρίσκονταν περίπου 5.000 άνθρωποι. Οι τρεις αστυνομικοί ξυλοκοπήθηκαν και ένας μαχαιρώθηκε, σύμφωνα με τον ανταποκριτή αυτό.

Στην διάρκεια των επεισοδίων μια άλλη ομάδα αστυνομικών έριξε πυρ στον αέρα για να διαλύσει το πλήθος.

Ουδείς αστυνομικός ή διαδηλωτής τραυματίστηκε. Η αστυνομία χρησιμοποίησε οχήματα με αντλίες νερού υπό πίεση για να απωθήσει τους διαδηλωτές ούτε προέβη σε συλλήψεις.

Η επικήδεια πομπή μετέφερε τα φέρετρα, που ήταν τυλιγμένα με σημαίες του PKK, κόκκινου, πράσινου και κίτρινου χρώματος.

«Εκδίκηση, εκδίκηση» και «Μπιτζί Άπο» («Ζήτω ο Άπο», κατά το προσωνύμιο του Αμπντουλάχ Οτζαλάν, ιστορικού ηγέτη του PKK που παραμένει φυλακισμένος),κραύγαζε το πλήθος στην διάρκεια της πορείας.

Επτά αντάρτες του PKK σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με το στρατό στην ορεινή επαρχία Τούντσελι.

Το PKK, που πολλές χώρες θεωρούν τρομοκρατική οργάνωση, είχε κηρύξει κατάπαυση του πυρός τον Αύγουστο του 2010, αλλά απείλησε να την τερματίσει τον Μάρτιο καταδικάζοντας το ότι η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει να αποφεύγει τον διάλογο με τους Κούρδους, εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό, η σύρραξη με τους κούρδους έχει στοιχίσει τη ζωή πλέον των 45.000 ανθρώπων αφότου ξέσπασε η εξέγερση του PKK, το 1984.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]