Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στάση πληρωμών στο εσωτερικό της χώρας

Όταν παραθέτεις αριθμούς χωρίς να κάνεις ανάλυση τι σημαίνουν όλα αυτά, ο κόσμος λίγα καταλαβαίνει. Κι αυτό το παιχνίδι το ξέρει πολύ καλά και το υπουργείο Οικονομικών. Μας αράδιασε λοιπόν και σήμερα μια σειρά από αριθμούς για τις οφειλές του κράτους χωρίς να μας πει ότι πρόκειται για την επιβεβαίωση της χρεοκοπίας του κράτους.

  • Η ουσία είναι η εξής: Το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου έφτασε τα 7,3 δισ. ευρώ
  • Οι συνολικές ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του κράτους έφτασαν πλέον τα 6 δισ. ευρώ, από 5,5 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο. Κι όταν λέμε ληξιπρόθεσμες εννοούμε αυτές που δεν πληρώνονται εντός 90 ημερών.
  • Οι μεγαλύτεροι κακοπληρωτές είναι οι Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης που χρωστούν συνολικά 2,3 δισ. ευρώ, ενώ ακόμη 1,6 δισ. οφείλουν τα νοσοκομεία.
  • Τα υπουργεία της κυβέρνησης χρωστούν 1,1 δισ. ευρώ, ενώ η αυτοδιοίκηση και οι Οργανισμοί της άλλα 700 εκατ. ευρώ.

Στάση πληρωμών δηλαδή και επισήμως στο εσωτερικό της χώρας μέχρι να ανακοινώσουμε τη στάση πληρωμών στο εξωτερικό.

Σύμφωνα πληροφορίες, κι αυτό δεν είναι απίθανο καθώς φαίνεται ότι οι συζητήσεις για τη χορήγηση της 5ης δόσης του δανείου θα πάρουν πολύ χρόνο και ίσως αυτή εκταμιευτεί τον Ιούλιο. Ετσι, όμως, θα σκάσουν τα ομόλογα που λήγουν, δηλαδή η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Γι’ αυτό φαίνεται να γίνεται μια κουβέντα για να χορηγηθεί στην Ελλάδα ένα δάνειο διμερές, δηλαδή να μας δανείσει π.χ. η Γερμανία ή η Γαλλία μέχρι να έλθει η πέμπτη δόση, αν έλθει.

Πηγή



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]