Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ύποπτη σιωπή Τρόικας - κυβέρνησης, για εξοπλισμούς, λαθρεμπόριο, καταθέσεις στην Ελβετία

Απροκάλυπτα πλέον, όλοι οι επικεφαλείς της Κομισιόν (Ζαν Κλόντ Γιούνγκερ, Όλι Ρεν κ.λπ.) μαζί με τους υπαλλήλους τους που αλωνίζουν αυτές τις μέρες στα υπουργεία μας σαν αγάδες και βάζουν κακούς βαθμούς προτείνοντας κεφαλικούς φόρους και λαϊκά δεινά, μας είπαν ότι άμεσα πρέπει να πουλήσουμε τη ΔΕΗ και την ΔΕΠΑ (φυσικό αέριο), δηλαδή όλο το κομμάτι της εθνικής ενέργειας. Να απολύσουμε παράλληλα εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ και ίσως να τεθεί και θέμα άρσης της μονιμότητας του δημοσίου, εάν θέλουμε αφενός να πάρουμε την δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ και το νέο δάνειο για μετά το 2012.

Η εκβιαστική αυτή πίεση των τοκογλύφων δανειστών μας, η οποία με ιδιαίτερη σπουδή μεγεθύνεται από την κυβέρνηση και το φιλικό προς αυτήν Τύπο, δημιουργεί ισχυρή πίεση στη χώρα, η οποία ως φαίνεται υποδαυλίζει επικίνδυνα, πολιτικές και κοινωνικές εκρήξεις.

Η πίεση αυτή των τοκογλύφων της Τρόικας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) είναι κατά τη γνώμη μας ύποπτη και εκβιαστική για τους παρακάτω λόγους:

  • Η Τρόικα όλο αυτό το διάστημα εντέχνως, αποφεύγει να προτείνει στην Ελληνική κυβέρνηση, να μειώσει δραστικά τα κονδύλια για την αγορά πολεμικών εξοπλισμών τα οποία ως γνωστόν πηγαίνουν στην Γερμανία (σκάνδαλα και γερμένα υποβρύχια), στη Γαλλία και στην Αμερική. Εάν ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ “πραγματικά” την Ελλάδα, οι μεγάλες αυτές δυνάμεις της γης, θα πρότειναν στην κυβέρνηση, να περιορίσει στο ελάχιστο για τα επόμενα 3 χρόνια τα κονδύλια για τους εξοπλισμούς και ας αναλάβουν να μας βοηθήσουν αυτές σε τυχόν ... πολεμική διάθεση από την Τουρκία.

  • Η Τρόικα εάν ήθελε να προκόψει η Ελλάδα και να ξεπληρώσει τα δανεικά, δεν θα ζητούσε μόνο περικοπές μισθών και δώρων και κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος στο ιδιωτικό τομέα που μετράει ήδη 1 εκ. ανέργους και πολλά λουκέτα (αν και ελέγχεται εάν αυτό το έκανε η κυβέρνηση από μόνη της), αλλά θα βοηθούσε την κυβέρνηση με την Europol - Interpol και άλλες υπηρεσίες να σταματήσει αμέσως το λαθρεμπόριο καυσίμων, από το οποίο φεύγουν όπως λέει οι υπηρεσίες του Υπ. Οικονομικών πολλά δισ. ευρώ κάθε χρόνο. Θα μου πείτε μπορεί η Τρόικα να θέλει να βοηθήσει, αλλά η κυβέρνηση να μην θέλει ...

  • Η Τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) που κάθε μέρα μας λέει διά των ελεγκτών της, πως να πάψει ο λαός να τρώει, για να πάρει πίσω τα δανεικά, αλλά δεν βάζει πλάτες ασκώντας πολιτική πίεση στην Ελβετία να δώσει τους καταλόγους των καταθετών των 600 ή 300, ή 200 δισ. ευρώ που έχουν οι Έλληνες στις Ελβετικές τράπεζες, να ελεγχθούν τα πόθεν έσχες να φορολογηθούν και γιατί όχι ... να δημευτούν, εάν είναι προϊόν φοροδιαφυγής και κλοπής κρατικού χρήματος.

  • Εάν η Τρόικα ήθελε να βοηθήσει και όχι να πάρει εκβιαστικά ό,τι φιλέτο μπορεί από την Ελλάδα, θα βοηθούσε με τις ελεγκτικές αρχές της την Ελληνική κυβέρνηση, να σταματήσει εδώ και τώρα το παρεμπόριο που διακινούν νόμιμοι και παράνομοι μετανάστες, το οποίο υπολογίζεται σε 25 δισ. ευρώ το χρόνο άδηλο και αφορολόγητο χρήμα. Να αποκαλύπτονταν ποιοι είναι αυτοί που βάζουν παράνομα αυτό το εμπόρευμα (σίγουρα με την αρωγή ή την αδράνεια, κάποιων κρατικών και ιδιωτικών αρχών στις εισόδους και εντός της χώρας). Να σταματήσει η εικόνα των υπαίθριων παράνομων παζαριών, μπροστά από κανονικά μαγαζιά που πληρώνουν αβάσταχτους φόρους και μπροστά από τα υπουργεία.

Εάν λοιπόν γίνονταν όλα αυτά από την κυβέρνηση που έχει την αρχική και κύρια πολιτική ευθύνη εφαρμογής τους, αλλά και την Τρόικα που φαίνεται να συγκυβερνά αφού από αυτήν εξαρτάται η επόμενη δόση και η χρηματοδότηση τους συστήματος και δεν έφθαναν τα λεφτά που θα εξοικονομούνταν από εξοπλισμούς, λαθρεμπόριο, παρεμπόριο και καταθέσεις στην Ελβετία, τότε να μιλάγαμε και πως θα γίνουν αποκρατικοποιήσεις και ξεπουλήματα κρατικών στρατηγικής σημασίας εταιρειών, για να σωθεί η χώρα. Από την στιγμή που δεν γίνεται τίποτα για όλα τα παραπάνω και το μόνο που λέγεται ... εκ μέρους της Τρόικα ότι είναι η εδώ και τώρα πώληση της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ, τότε η στάση της είναι ύποπτη γεμάτη σκοπιμότητα και άρα και η κρίση που διαβαίνουμε μπορεί κάλλιστα να είναι και τεχνητή!

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]