Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν κρύβονται πια οι μιλιταριστικές οι φιλοδοξίες της κυβέρνησης του Ερντογάν

Δεν μπορούν πια να κρυφτούν οι μιλιταριστικές οι φιλοδοξίες της κυβέρνησης του Tayyip Erdogan ο οποίος μαζί με τους υπουργούς του «γέμιζαν» μέχρι πρόσφατα τα μυαλά των Ελλήνων πολιτικών και οικονομικών παραγόντων με ιδέες περί αμοιβαίας μείωσης των αμυντικών δαπανών και της ουσιαστικής ανυπαρξίας των λόγων αγοράς νέων οπλικών συστημάτων αφού όπως έλεγαν όλα αυτά είναι βάρος για τις δύο κοινωνίες και οικονομίες.

Σε μία απίστευτη ομολογία και επίδειξη κυνικότητας ο Τούρκος πρωθυπουργός ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα σειρά μέτρων που θα κάνουν την Τουρκία όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ένα από τα παγκόσμια κέντρα της πολεμικής βιομηχανίας. Για το λόγιο αυτό έχει επιλεγεί η πρωτεύουσα της χώρας η Άγκυρα η οποία ήδη φιλοξενεί πληθώρα τουρκικών πολεμικών βιομηχανιών, οι οποίες καλύπτουν το 80% της τουρκικής παραγωγής οπλικών συστημάτων.

Το σχέδιο του Τούρκου πρωθυπουργού αποτελεί συνέχεια μίας προσπάθειας που ξεκίνησε λίγο μετά την αναρρίχηση του κόμματος του στην εξουσία, αφού όπως ανέφερε ο Tayyip Erdogan από το 2004 μέχρι το 2010 η παραγωγή νέων οπλικών συστημάτων στην Τουρκία έχει αυξηθεί περισσότερο από 100%. Τα αποτελέσματα της πολιτικής του κόμματος του Tayyip Erdogan είναι χειροπιαστά αφού μέσα στα επόμενα χρόνια πρόκειται να λειτουργήσει το κέντρο ανάπτυξης τεχνολογιών ραντάρ της Aselsan καθώς και το κέντρο ανάπτυξης και κατασκευής δορυφόρων της επίσης κρατικής ΤΑΙ.

Σύμφωνα με τον Τούρκο αναλυτή Yakup Evirgen οι πολεμικές βιομηχανίες που βρίσκονται στην Άγκυρα αναμένεται να συνεισφέρουν με 8 δις δολάρια στο κύκλο εργασιών της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας.

Όπως πρόσθεσε ο Τούρκος αναλυτής τα νέα προγράμματα των εταιρειών TUSAS, ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN και MKE θα αποτελέσουν τον μηχανισμό που θα δώσει ώθηση στην οικονομία ενώ επεσήμανε το γεγονός ότι πολλές ξένες εταιρείες παραγωγής στρατιωτικού υλικού θα δυσαρεστηθούν από τις νέες αυτές κινήσεις της κυβέρνησης Erdogan αφού με τον τρόπο αυτό η Τουρκία γίνεται ολοένα και πιο ανεξάρτητη και αυτάρκης όσον αφορά τα οπλικά συστήματα που οι Ένοπλες Δυνάμεις της χρειάζονται.

Τελικά όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα το ισλαμιστικό κόμμα το AKP αποτελεί ίσως τον καλύτερο σύμμαχο της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας και του στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 20 χρόνια στην Τουρκία ανεξάρτητα αν καθημερινά φαίνεται να βρίσκεται σε σύγκρουση με τους κεμαλιστές και τον Στρατό.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ο Ερντογάν και η Τουρκία θα την "πατήσει", όπως την πάτησε και ο Σαντάμ με το Κουβέϊτ. Θα του πουν, τι κάθεσαι; Πάρε Θράκη, πάρε νησιά, πάρε ό,τι θέλεις.

    Και ο κουμπάρος μας θα κάνει αυτό που έκανε ο Σαντάμ. Μετά όμως ...
    Μετά όμως "γαία πυρί μιχθήτω"

    Πάντως θα γλυτώσουμε από τη χρεωκοπία και η συνέχεια επί της οθόνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eίχαν ποτέ άλλου είδους φιλοδοξίες οι Τούρκοι; Αλλά εκτός από το να γεμίζουν οι τσέπες των πολιτικών τους να δούμε πού αλλού θα τους οδηγήσει αυτός ο νέος αέρας που πήραν τα μυαλά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]