Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γιώργος μιλούσε με το ΔΝΤ πολύ πριν γίνει πρωθυπουργός!


Τι να σου κάνει πια και ο κ. Πεταλωτής; Εκεί που λέει κάτι, αργότερα σκάει κάτι άλλο που τα ανατρέπει όλα. Παράδειγμα προχθες. Ενώ και με αφορμή το βίντεο που πρόβαλε ο Λάκης Λαζόπουλος, δήλωνε πως ο κ. Παπανδρέου καλώς έκανε και συζητούσε με τον κ. Στρος Καν, από τον Νοέμβριο του 2009, καθόσον ως πρωθυπουργός της χώρας, είχε υποχρέωση να συζητάει με οποιονδήποτε για τη σωτηρία της, αργότερα έσκαγε άλλο κανόνι.

Ειδικότερα στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, ο ανταποκριτής του σταθμού από τις ΗΠΑ κ. Ιγνατίου μετέδιδε την πληροφορία, ότι σύμφωνα με αξιωματούχους του ΔΝΤ, ο κ. Παπανδρέου είχε συζητήσει με τον κ. Στρος Καν ήδη από το Καλοκαίρι του 2009!!! Δηλαδή όταν δεν ήταν φυσικά πρωθυπουργός και κανένα λόγο δεν είχε να συζητά με το ΔΝΤ. Υπενθυμίζουμε ότι το ΔΝΤ είχε βγάλει το Καλοκαίρι του 2009 μια οικονομική έκθεση με άσχημα μαντάτα για την ελληνική οικονομία.

Έπειτα από όλα αυτά αναρωτιόμαστε:

1) Τι δουλειά είχε ο κ. Παπανδρέου ως αντιπολίτευση, να συζητά με το ΔΝΤ; Γιατί δεν πήγε να συζητήσει η κ. Παπαρήγα, ο κ. Τσίπρας ακόμα και ο κ. Καρατζαφέρης κ.λ.π.;

2) Αφού λοιπόν ενημερώθηκε το Καλοκαίρι του 2009 για την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας, γιατί στην αμέσως μετά προεκλογική περίοδο… έλεγε ψέματα ότι «λεφτά υπάρχουν» και υποσχόταν τα πάντα;;

3) Αφού λοιπόν γνώριζε πριν ακόμα γίνει πρωθυπουργός την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας, γιατί δεν έλαβε αμέσως μέτρα μόλις ανέλαβε την κυβέρνηση, όπως π.χ. φθηνό δανεισμό τότε που το spread ήταν χαμηλό, ώστε να μην χρειαστεί η προσφυγή στην τρόϊκα ή και αν χρειαζόταν, αυτή να ήταν πολύ χαμηλότερη από τα 110 δις ευρώ;

4) Γιατί, αντί να κάνει τα πιο πάνω αυτονόητα, αντίθετα εκείνος γύριζε την υφήλιο και κατηγορούσε τη χώρα ως διεφθαρμένη, ως «Τιτανικό» που βουλιάζει κ.λ.π., με αποτέλεσμα να τιναχθούν τα spreads στα ύψη και να μας βγάλει εντελώς έξω από τις αγορές; Μήπως δεν γνώριζε τι επιπτώσεις θα είχαν αυτές οι ενέργειές του; Γιατί λοιπόν έκανε αναπόφευκτη την προσφυγή στο ΔΝΤ;

5) Γιατί δεν προχώρησε αμέσως σε αναδιάρθρωση χρέους με τους ιδιώτες πιστωτές τότε, ακόμα και με μεγάλο κούρεμα, αλλά προτίμησε να πάρει δάνειο 110 δις ευρώ από τους ευρωπαίους φορολογούμενους; Και αν τελικά πάμε σε αναδιάρθρωση, γιατί να έχουμε τώρα φορτωθεί 110 δις ευρωπαίων πολιτών, με απώλεια της Εθνικής μας Κυριαρχίας;

6) Γιατί υπέγραψε αυτό το επονείδιστο μνημόνιο, το οποίο δεν έχει καμία σχέση ούτε με αυτό της Ιρλανδίας, ούτε με αυτό της Πορτογαλίας, παραβιάζοντας ταυτόχρονα το Σύνταγμα και γιατί υπέγραψε την παράδοση της Εθνικής Κυριαρχίας, την άρση της ασυλίας της δημόσιας περιουσίας, την απαγόρευση των οικονομικών μας σχέσεων με τρίτες χώρες, την εξόφληση των τοκογλύφων κατευθείαν από το τίμημα της εκποιούμενης δημόσιας περιουσίας, την παραίτηση από το ελληνικό δίκαιο, την ακύρωση των ελληνικών δικαστηρίων ως αρμοδίων για τις διαφορές μας με τους δανειστές κ.λ.π.;

7) Γιατί τέλος έγινε το Τ+10;

Για όλα αυτά, θα πρέπει ο κ. Παπανδρέου να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του ελληνικού λαού και οπουδήποτε αλλού ήθελε νόμιμα απαιτηθεί.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. Στη σούβλα όπως τον ΑΘ. Διάκο αν και δεν του αξίζει ο παραλληλισμός γιατί εκείνος ήταν ηρωας αλλά αυτός εδώ είναι προδότης της ΕΛΛΑΔΟΣ μας !!!
    Δεν φτάνει μόνο να φύγουν και να αφήσουν χάος πρέπει να πληρώσουν ακόμη και με κρέμασμα έτσι αρμόζει σε τέτοια άτομα … και χάρη τους κάνουμε … έπρεπε να τους αφήσουμε δεμένους να τους φάνε τα όρνεα ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι βία στα γήπεδα.
    Καλύτερα στη φυλακή να πάνε για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΣΕΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΜΠΕΔΩΣΕΙ ΜΕ ΤΙ ΚΩΛΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 35 ΧΡΟΝΙΑ ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΑΩ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΙΣΩ,ΔΙΟΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ. ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ,ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕ ΛΙΓΩΤΕΡΕΣ ΠΛΗΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΩΔΥΝΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΟ ΚΟΡΜΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ Η ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΛΑΙΛΑΠΑ. ΑΛΛΑ....ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΤΕ ,ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ Σ'ΟΣΟΥΣ ΟΡΚΙΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΟΛΑΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΙΟΥ, ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ,ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΘΕΙ ΣΕ ...ΜΑΜΑ ΜΑΓΚΥ. -ΕΛΛΗΝΙΔΑ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχει και αυτό που λέμε ρητορικό ερώτημα.
    Το πώς συνδέεις την Αγία Τριάδα με τον Παπανδρέου είναι όμως πραγματικά άξιο απορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝ ΕΙΣΑ ΠΑΣΤΟΚΟΣ,ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΣΑΙ ΝΑ ΡΩΤΑΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΣΤΟΚΟΣ ,ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΥΤΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Γεωργιος Παπανδρεου , εκανε τη Συμφωνια της Βαρκιζας και πεταξε ολους τους πατριωτες που πολεμουσαν τους Γερμανους σε φυλακες εξοριες θανατο ,με τη βοηθεια των αγγλων και το στρατηγο Σκομπι , βαζοντας να κυβερνησουν οι γερμανοτσολιαδες δοσιλογοι .
    Αργοτερα δε ,με το Μητσοτακη υπουργο οικονομικων , υπεγραψε χαρτια το 1964 που μας εδεσαν με απιστευτα χρεη τα οποια εσκαγαν το 2009 !!!
    Μετα μας ηρθε ο γιος του ο Ανδρεας Παπανδρεου...εδω θα ειμαι συντομος ,πηρε το δημοσιο χρεος στο 25% και το εκτοξευσε στο 110% .....και μετα τον κινεζο και τους εγκληματιες του κοινου ποινοικου δικαιου υπουργους του μας ηρθε ο Jeffrey....
    "Λεφτα υπαρχουν"...--- "Μαζι τα φαγαμε"
    Το λοιπον οποιος εχει την παραμικρη αμφιβολια οτι ο ΓΑΠ ειναι εντολοδοχος τοκογλυφων? κατι αλλο?, που εκτελει εντολες βαση ενορχηστρωμενου σχεδιου , ε..,θελει ψυχιατρο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. (Λογω του ευρους του σχολιου ,το υποδιαιρω σε δυο σχολια)

    1ο σχολιο
    Η Συμφωνία της Βάρκιζας(12 /2/1945) είναι αποτέλεσμα της αποτυχίας του κινήματος του Δεκεμβρίου του 1944.
    Σκοπός του Δεκεμβριανού κινήματος ηταν η κατάληψη της εξουσίας υπό του ΚΚΕ και η εγκαθίδρυση στην Ελλάδα "Λαϊκής Δημοκρατίας" δια του ΕΝΟΠΛΟΥ ΕΛΑΣ κατά τους κλασσικούς κανόνες των κοινωνικών επαναστάσεων.
    Καποιοι ξεχνουν οτι η Συμφωνια της Βαρκιζας ελαβε χωρα εξαιτιας της "ΟΠΛΑ"(οργανο του ΚΚΕ) ,οταν κατα το Δεκεμβριανο κινημα δολοφονουσε στις συνοικιες των Αθηνων κατα εγκληματικο τροπο πολλους αθωους αντιφρονουντες,παρ'ολη τη φιλησυχη συμπεριφορα τους!!
    Να αναφερθω επιπλεον στην δραση της ΟΠΛΑ που για την ηγεσια του ΚΚΕ ησαν ηρωες,ενω ο Γληνος και ο Ιωαννιδης ησαν υπευθυνοι για την καθοδηγηση της ,οπου δολοφονησαν χιλιαδες αθωους αντρες, γυναικες, παιδια, ακρωτηριαζοντας ανθρωπινα μελη, ξεκοιλιαζοντας, βγαζοντας ματια μονο και μονο επειδη καποιοι ειχαν διαφορετικο πολιτικο φρονημα?
    Και επειδη αντιπροσωπεια του Εργατικου Κομματος της Αγγλιας(με προεδρο τον Σίτριν) μετεβη στην Ελλαδα για την διαπιστωση των εγκληματων σε Περιστερι, Τουρκοβουνια κτλ.,διαπιστωθηκαν τα φρικτα εγκληματα της ΟΠΛΑ και υπεβληθη εκθεση στο Αγγλικο Κοινοβουλιο οπου αποδοκιμαστηκαν τα εγκληματα (και)του ΕΛΑΣ!Εκτοτε οι Αγγλοι σοσιαλιστες του Άτλυ βαπτιστηκαν "φασιστες" και "ιμπεριαλιστες" απο το ΕΑΜ-ΚΚΕ!!
    Με την εναρξη των Δεκεμβριανων του ΕΛΑΣ το 1944,το αρχηγειο του ΕΛΑΣ διεταξε τον Αρη Βελουχιωτη με 20.000 ανταρτες να στραφει προς την Ηπειρο και να εξοντωσει τις ανταρτικες ομαδες του ΕΔΕΣ του στρατηγου Ζερβα.Ομως απετυχε ,διοτι ο Ζερβας απεσυρε τους ανταρτες του στη Κερκυρα!!
    Ευτυχως για την Ελλαδα,διοτι αν ο Βελουχιωτης ερχοταν προς Αθηνα ,πολυ πιθανον να κερδιζαν οι κομμουνιστικες δυναμεις!!
    Η νικη μεσω της αποβασης του Σκομπυ με τη βοηθεια του Συνταγματαρχη Τσακαλωτου ηταν καθοριστικη!!
    Επιπλεον,ο Σκομπυ υπεγραψε την 11η Ιανουαριου 1945 ανακωχη με το ΕΑΜ ,εν αγνοια του Πλαστηρα,ενω η βρετανικη πρεσβεια απροκαλυπτα ματαιωνε την εκδοση ενταλματων συλληψης παραγοντων του ΕΑΜ!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. (συνεχεια σχολιου)

    Επισης,ο ΕΛΑΣ:
    -εσφαξε τον Ψαρρο καταστρεφοντας το Συνταγμα του 5/42 τον Απριλιο του 1943,
    -δεν τηρησε την συμφωνια του Λιβανου με τον τοτε πρωθυπουργο Γ.Παπανδρεου με τον οποιο ειχε συμφωνησει το ΚΚΕ τις δημοκρατικες διαδικασιες επανοδου της χωρας μετα την απελευθερωση (1944)και επιπλεον
    στις 5 Δεκεμβρη η ΟΠΛΑ κατευθυνοταν στην οικια του Γ.Παπανδρεου για να τον σφαξει!
    Σωθηκε απο τον αστυνομο Κανελλακη και τον Διευθυντη της Αστυνομιας Α.Εβερτ!
    Επιπλέον ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και οι υπόλοιποι κομμουνιστές ξεκίνησαν δυσφημιστική εκστρατεία εναντίον της Ελλάδας με την βοήθεια απο όμορα κράτη-δορυφόρους της Σοβιετικής Ενώσεως.
    Η πρώτη εκδήλωση της εκστρατείας αυτής ξεκίνησε από τον ΤΙΤΟ (8η Ιουλίου 1945) ο οποίος δήλωσε
    ότι "η Ελλάδα ειναι διώκτρια των "σλαβικών" μειονοτητών και εξαναγκάζει τους "Δημοκρατικούς Έλληνες" και "Σλαβομακεδόνες" σε προσφυγή στην Γιουγκοσλαβία"!!!
    Η δεύτερη εκδήλωση (2/8/1945),κατά την διάσκεψη του Πότσδαμ, η Σοβιετική Ρωσία έθεσε επισήμως ενωπίον των άλλων Συμμάχων ζήτημα Ελλάδας και ζήτησε να παραχωρηθεί στρατιωτική Βάση στην Θεσσαλονίκη ή Αλεξανδρούπολη για "λόγους ασφαλείας" και υποστήριξε οτι "η παρουσία αγγλικών στρατευμάτων ενθαρρύνει το φασιστικό καθεστώς της".
    Η τρίτη εκδήλωση (21/1/1946)δια της προσφυγής της Σοβιετικής Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας,υποστηρίχτηκε υπό του Υφυπουργού Βισίνσκυ ότι "η Ελλάδα τηρεί στάση ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗ εναντίον της Βουλγαρίας και της Αλβανίας και κατά συνέπεια δύναται να θέσει σε κίνδυνο την ειρήνη καθώς στο εσωτερικό της Ελλάδας η επικρατούσα τρομοκρατία (του Εθνικού Στρατού) έχει λάβει σοβαρές διαστάσεις,υποθαλπόμενη υπό των Αγγλικών στρατευμάτων."
    Το νέο καθεστώς των Βαλκανίων τότε είχε διαμορφωθεί σε ενιαία και πειθαρχούσα δύναμη κρούσεως του "Κατακτητικού Κομμουνισμού" διά την πραγματοποίηση σλαβικών βλέψεων επί της Ανατολικής Μεσογείου.
    Η Ελλάδα ήταν ο φυσικός αντίπαλος του Σλαυϊσμού με το καθαρώς αντικομμουνιστικό της καθεστώς, με την επί της φιλίας της Αγγλίας στηριζόμενη εξωτερική πολιτική και με τις εδαφικές της αξιώσεις επί της Βορείου Ηπείρου, και του τμήματος της Δυτικής Θράκης.
    Συνεπώς η Ελλάδα έπρεπε να δυσφημιστεί στην κοινή γνώμη και να θεωρηθεί αντιπαθής,ως φασιστικό,αντιδημοκρατικό,και ιμπεριαλιστικό κράτος, το οποίο έχει επεκτατικές διαθέσεις εναντίον των γειτόνων του.Παρεπιπτόντως τα γειτονικά κράτη ήταν υπό κομμουνιστικό καθεστώς και αποτελούσαν δορυφόρους της Σοβιετικής Ενώσεως.
    Κανεις μεχρι σημερα δεν αναφερει οτι η Ελλαδα ηταν μια χωρα οικονομικα κατεστραμμενη λογω του Β'Παγκσμιου Πολεμου και αμεσως μετα μεσω των καταστροφων που υπεστη απο τους συμμοριτες η θεση της χειροτερευσε ακομα περισσοτερο!!
    Ειναι εντελως αδικο να εξισωνεται ο Γεωργιος Παπανδρεου με τον ανεκδιηγητο γιο του και τον ακομα πιο ανεκδιηγητο εγγονο του!

    Γι'αυτο μην προκαλουν καποιοι διοτι υπαρχει και συνεχεια!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]