Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έκτακτο - Οι δηλώσεις Παπακωνσταντίνου



ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ενημερώνει ο κύριος Παπακωνσταντίνου για είσοδο της Ελλάδας στις αγορές, επαναλαμβάνοντας πως αυτή θα γίνει το 2013. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

"Θα πάρουμε όποιες αποφάσεις χρειαστεί για τη σωτηρία της χώρας. Προχωράμε μπροστά. Γνωρίζουμε ότι οι δυσκολίες ειναι πολλές, αλλά προχωράμε με απόλυτη υπευθυνότητα".

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών στην έκτακτη (αλλά μαγνητοσκοπημένη) ανακοίνωσή του κάνει αναφορά για τις αποκρατικοποιήσεις που θα δρομολογηθούν από την επόμενη εβδομάδα.

"Εκ των υστέρων αποφασίστηκε η σύσκεψη του Εurogroup. Δεν ήταν προαποφασισμένη συζήτηση για το χρέος της Ελλάδας. Αυτή έγινε λόγω του δημοσιεύματος του Spiegel. Κακόβουλα τα σενάρια που διακινήθηκαν χθες. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δικαιώνει το Spiegel για την σύσκεψη, όχι για άλλα που έγραψε περί φυγής της Ελλάδας από το Ευρώ".

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε τα εξής:

"Όπως γνωρίζετε στο Λουξεμβούργο υπήρχε μια σύσκεψη. Οι συσκέψεις με τους υπόλοιπους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης που συμμετέχουν είναι συχνές και άτυπες. Στη συγκεκριμένη σύσκεψη κλήθηκα να μιλήσω για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Η συνάντηση ανακοινώθηκε μόνο γιατί δημοσιοποιήθηκε από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Αν το δημοσίευμα του γερμανικού τύπου δεν ήταν τόσο επικίνδυνο και αστείο δεν θα ασχολούμουν. Ούτε τέθηκε, ούτε τίθεται θέμα εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία του ελληνικού προγράμματος σε μια περίοδο που οι αγορές δυσπιστούν. Πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του EFSM για το δανεισμό το 2012-2013."

Αυτές είναι επιγραμματικά οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών. Πάντως, να σημειωθεί πως υπάρχει ανησυχία στο κυβερνητικό επιτελείο, για την περίπτωση που από την Δευτέρα οι τράπεζες ανακοινώσουν απεργία. Και η ανησυχία έγκειται στην περίπτωση που οι πολίτες θα εκλάβουν την απεργία των τραπεζών ως προετοιμασία για αλλαγή νομίσματος και τρέξουν να πάρουν τις καταθέσεις τους...

Σαν κράτος όμως είμαστε χάρμα ειδέσθαι, αφού ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κάνει διακοπές και ο υπουργός Οικονομικών κάνει κάνει έκτακτες ανακοινώσεις προς τους Έλληνες. Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε ποιός από τους δύο είναι ο πραγματικός πρωθυπουργός;
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Καλά ρε το 11 δεν θα έμπαινε αυτός στις αγορές η κάνω λάθος? Ά ξέχασα μετά έλεγε το 12.. Τώρα λέει το 13? Ρε άει στο διάολο απο δω απατεώνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]