Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δελτίο γιουχαΐσματος: Τα "άκουσε" ο Βενιζέλος

  • Γιούχαραν τον Ευάγγελο Βενιζέλο στη Θεσσαλονίκη!
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ήρθε αντιμέτωπος με τα μέλη του σωματείου Βιβλίου-Χάρτου και φοιτητές, στο περίπτερο 13 της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ. Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε κατά την παρουσίαση βιβλίου του εκδότη Πέτρου Παπασαραντόπουλου με τίτλο “Πολιτικό τραβέρσο στην ύστερη μεταπολίτευση”.

Τα μέλη του σωματείου και φοιτητές, που είχαν πάρει θέση στο ακροατήριο, άρχισαν να διαμαρτύρονται όταν τον λόγο είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ζήτησαν να κάνουν παρέμβαση για να πουν τις δικές τους απόψεις και φώναξαν συνθήματα όπως “θα είμαστε εδώ θα είμαστε παντού, θα γίνουμε ο φόβος του κάθε υπουργού” και “εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη”.

Διαμαρτυρήθηκαν ακόμη για την παρουσία αστυνομικών στον χώρο, ακολούθησε ένταση και τελικά η παρουσίαση του βιβλίου διακόπηκε. Στο πάνελ, εκτός από τον υπουργό, βρίσκονταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο καθηγητής Γιώργος Τσιάκαλος και ο συγγραφέας Π. Παπασαραντόπουλος.

Αναφερόμενος στο βιβλίο ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε: “Είναι εξαιρετική ευκαιρία να ξανασκεφτούμε γύρω από την πρόσφατη πολιτική ιστορία της χώρας μας. Να εξετάσουμε με ένα καθαρό και απροκατάληπτο βλέμμα πως περάσαμε τα τελευταία 37 χρόνια, με ξέφρενο ρυθμό, με μια ρηχή αυτοσυνειδησία, με πολύ μεγάλα επιτεύγματα, αλλά και με πολύ μεγάλες συλλογικές επιπολαιότητες.”

“Φυσικά η κύρια ευθύνη, η κεντρική ευθύνη, ανήκει θεσμικά στο πολιτικό σύστημα. Σε μας που είχαμε, διαχρονικά, ως πολιτικά κόμματα και ως πρόσωπα, την ευθύνη για την πορεία αυτού του τόπου Αλλά, βεβαίως, ο καθένας έχει το δικό του ρόλο στο δικό του επίπεδο και ο καθένας καλό είναι να σκεφθεί πως μπορεί να συμβάλει ώστε το κοινό μας σπίτι, η πατρίδα μας, να βγει από την περιδίνηση και να ξαναβρεί τη θέση που της αξίζει μέσα στην Ευρώπη και μέσα στον κόσμο”, συνέχισε ο υπουργός.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]