Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παπανδρέου: Προχωρώ μόνος μου χωρίς εκλογές μέχρι το 2013


Συναίνεση ευθέως ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, όπως αναφέρουν πληροφορίες από κυβερνητικούς κύκλους. Στην αρνητική απάντηση του αρχηγού της ΝΔ ο κ. Παπανδρέου είπε «τότε προχωρώ μόνος μου χωρίς εκλογές μέχρι το 2013».

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας χαρακτήρισε ιστορικό καθήκον την εθνική συνεννόηση λέγοντας ότι υπάρχουν περιθώρια σύγκλισης.

Το «ναυάγιο» το είχε περιγράψει λίγο νωρίτερα ο αρχηγός του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης ο οποίος εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου δήλωσε:

"Δεν κατάλαβαν οι άνθρωποι ότι αν ο Ευρυβιάδης δεν τα είχε βρει με τον Θεμιστοκλή το 480 π. Χ. ούτε αυτούς θα έγραφε η ιστορία, ούτε την ημερομηνία" και πρόσθεσε "η καρέκλα δυστυχώς κάποιων πάνω από την Ελλάδα. Οψόμεθα".

Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ολοκληρώθηκε γύρω στις 16.00 και διήρκησε λίγο περισσότερο από 3.30 ώρες.

Ο πρωθυπουργός αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο χωρίς να κάνει δηλώσεις, τις οποίες θα πραγματοποιήσει λίγο αργότερα από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ χωρίς δηλώσεις αποχώρησαν και οι Σαμαράς, Παπαρήγα, Τσίπρας.

Οι δραματικοί διάλογοι στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις αναμένεται ότι θα πυροδοτήσει το αδιέξοδο κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, που διήρκεσε 3 ώρες και δέκα λεπτά. Ο πρωθυπουργός, συσκέπτεται στο Μέγαρο Μαξίμου με στενούς του συνεργάτες, ενώ αναμένεται ότι θα προχωρήσει σε δηλώσεις.

Το αδιέξοδο διεφάνη ήδη από τις δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, που εξερχόμενος του προεδρικού Μεγάρου δηλωσε: "Έβαλαν την καρέκλα πάνω από την Ελλάδα".

Τη θέση του ότι δεν δίνει συναίνεση στην πολιτική του μνημονίου την οποία θεωρεί λανθασμένη ανέπτυξε, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Ο δραματικός διάλογος Παπανδρέου-Σαμαρά

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά εθνική συνεννόηση, ξεκαθαρίζοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2013. Στην άρνηση του κ. Σαμαρά, ο κ. Παπανδρέου απάντησε: "Προχωράω μόνος μου".

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι δεν μπορεί να δώσει συναίνεση στη λανθασμένη πολιτική του Μνημονίου,επέμεινε ότι η λύση είναι η επαναδιαπραγμάτευση του και επανάλαβε τις θέσει που έχει παρουσιάσει στο «Ζάππειο 2» .

Σημείο τριβής μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ ήταν η φορολογία. Ο κ. Σαμαράς διαφώνησε με τις φορολογικές ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και πρότεινε κοινή διαπραγμάτευση με την τρόικα στο συγκεκριμένο ζήτημα. "Αυτό δεν γίνεται", απάντησε ο κ. Παπανδρέου.

Πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση από Καρατζαφέρη

Στην πρότασή του περί συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης επέμεινε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. "Να το δούμε" ήταν η πρώτη αντίδραση του κ. Παπανδρέου, με τον κ. Σαμαρά να απορρίπτει πλήρως ένα τέτοιο ενδεχόμενο, υποστηρίζοντας ότι πέραν των άλλων είναι αντισυνταγματική

«Μη με λες Πινοσέτ»

Πάντως, ο κ. Τσίπρας, μόλις έφθασε στη Βουλή, αποκάλυψε έναν διάλογο που είχε με τον πρωθυπουργό. «Δεν ζητάω εκλογές, ούτε εκβιάζω. Εκλογές θα γίνουν το 2013. Δεν ζητώ συναίνεση, αλλά ένα καλύτερο κλίμα. Για παράδειγμα, να μην με λες Πινοσέτ» είπε ο πρωθυπουργός στον κ. Τσίπρα.

«Δεν σας είπα Πινοσέτ. Είπα ότι το πρόγραμμά σας συγκρίνεται μόνο με αυτό που εφάρμοσε ο Πινοσέτ», φέρεται ότι του απάντησε ο κ. Τσίπρας.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. δηλωση παπαψευτη, και αναγνωση της.....
    προχωρω
    μονος μου
    χωρις εκλογες
    μεχρι το 2013.........
    σιγα μην το κουνησω απο δω
    με ολους τους μηχανισμους στο φουλ
    εκλογες
    σε δεκατρεις μερες ,αν ειναι δυνατον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το γεγονός ότι δεν υπήρξε συναίνεση - συνενοχή είναι παρήγορο, γιατί η ευθύνη πέφτει εκεί που ανήκει.
    Όσο για τις μπαρούφες του κ. Καρατζαφέρη, σημειώνω ότι ο Ευρυβιάδης με το Θεμιστοκλή δε συζητούσαν την ΠΑΡΑΔΟΣΗ της Ελλάδας στους Πέρσες, αλλά την ΕΝΟΠΛΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ από στεριά ή από θάλασσα - ατυχέστατο και κακόβουλο το παράδειγμα για να πετάξει από πάνω του τη ρετσινιά της "συνευθύνης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΛΑΘΟΣ ΤΙΤΛΟΣ. Ο ΣΩΣΤΟΣ:
    Παπανδρέου: Προχωρώ μόνος μου χωρίς εκλογές μέχρι το 20:13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο παπανδρεου και η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ του απεδειξαν ακομα μια φορα οτι ειναι ΧΟΥΝΤΑ με γραβατες + το οτι ΔΕΝ εχουν εκλεγει απο το λαο...(το στενο επιτελειο του..)

    ΠΡΕΠΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ ΜΕΡΕΣ!!!!!!

    ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ, (για να το προστατεψει οπως να ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ και το Συνταγμα που το ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ η συμμορια παπανδρεου) ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!!!
    ΑΥΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ!!!!!!
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..... Η ΤΩΡΑ Η ΠΟΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]