Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Reuters: "Η Ελλάδα ξεκίνησε την επαναγορά του χρέους"!


Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο συνομιλίες με δύο Έλληνες υπουργούς, τους οποίους όμως δεν αποκαλύπτει, μετέδωσε ότι "Η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε επαναγορές ομολόγων και εντόκων γραμματίων συνολικού ύψους 2,3 δις ευρώ από τις αρχές του έτους"!

"Από τις αρχές του έτους έχουν πραγματοποιηθεί επαναγορές τίτλων συνολικής αξίας περίπου 2,3 δις ευρώ" φέρεται να δήλωσε ανώνυμα στο Reuters κυβερνητικός αξιωματούχος.

Το θέμα είναι τεράστιο γιατί αν όντως συμβαίνει αυτό, τότε πρόκειται στην ουσία για την έναρξη της αναδιάρθρωσης ή του ανασχηματισμού του ελληνικού χρέους που δημοσίως διαψεύδεται.

Το Reuters φιλοξενεί δηλώσεις και δεύτερου στελέχους της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον οποίο οι επαναγορές ομολόγων έγιναν στο πλαίσιο της διαχείρισης ρευστότητας του υπουργείου Οικονομικών και πως οι αντίστοιχες επαναγορές τίτλων το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγούμενου χρόνου ήταν μικρότερες.


Σχόλιο ιστολογίου:
Εάν η δημοσίευση του Reuters βασίζεται σε πραγματικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών της χώρας μας, τότε αυτή η κυβέρνηση απαρτίζεται από ηλιθίους και άκρως επικίνδυνους που πρέπει να βρεθούν και να φυλακισθούν άμεσα και χωρίς ιδιαίτερες διαδικασίες, αφού με τις δηλώσεις τους αυτές σπρώχνουν την χώρα σε δρόμο χωρίς γυρισμό.

Εάν, όμως, το Reuters μπήκε στο "παιχνίδι" εκείνων των κέντρων που επιδιώκουν σύντομη πτώχευση της Ελλάδας, τότε η κυβέρνηση Παπανδρέου θα πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα και να ζητήσει οικονομική αποζημίωση από το βλαπτικό για την εθνική μας οικονομία δημοσίευμα.

Και στις δύο περιπτώσεις, η άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης, η οποία θα απαιτήσει την σύλληψη όλων των εμπλεκομένων με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει συμβεί ήδη. Μόνο με θαρραλέες κινήσεις μπορεί να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της συκοφάντησης της εθνικής μας οικονομίας από διεθνείς κύκλους και ΜΜΕ...



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]